Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
28 de Juny; Alliberem les nostres sexualitats, destruïm l'heteropatriarcat!
24 jun 2008
28 de Juny és aquest any, altre cop, sinònim de lluita i resistència al carrer. 39 anys després de la ràtzia policial al novaiorquès bar de Stonewall, tornem a sortir al carrer a clamar per la plena llibertat sexual, i pel dret a constituir-nos a nosaltres mateixes, com a persones, tal i com nosaltres decidim!!
28j_08.jpg
Totes les persones que vivim sota el sistema heteropatriarcal estem condicionades, oprimides, generades, pel mateix. L'alliberament sexual, per tant, no és un afer que només hagi de preocupar a aquelles persones que desenvolupen la seva sexualitat de maneres no normatives, ja que cap de nosaltres està exempta dels rols i idees que configuren la nostra personalitat i la manera en què ens relacionem amb les demés persones.

El 28 de Juny és una diada per a reclamar la llibertat de les nostres opcions sexuals i socials. És una diada que sempre hem de tenir present, dia a dia, conscients que l’única norma que hem de seguir per a això és la nostra pròpia voluntat, i no les normes del sistema.

El fet que per a confeccionar la nostra identitat haguem de fer un cop d'ull entre les nostres cames és un símptoma de la nostra opressió. El color de les vestidures que lluïm al nàixer (blau o rosa) ens diu quines han de ser les nostres actituds davant de totes les situacions de la nostra vida, i, si no ens hi volem adaptar, som vistos com a individus malalts.

L'heteropatriarcat ens domina, ens diu què hem de fer, com, quan, on i amb qui. Saber-ho no és suficient; l’única resposta revolucionària a aquest fenomen és una actitud i una pràctica combativa. De res ens serveix aconseguir més drets civils pels col·lectius desavantatjats, o més tolerància per part dels i de les homòfobes. L’única solució real a l’opressió a la que els nostres cossos i les nostres ments estan sotmesos és la ruptura amb aquest sistema de dominació. Un sistema de dominació que ens vol controlar per impedir-nos que practiquem qualsevol tipus de dissidència sexual que vagi en contra dels seus dogmes i de la seva estructura familiar-patriarcal, que ens nega el dret per decidir lliurement què volem que sigui el nostre cos i la nostra ment.

Qualsevol opció que no suposi un canvi radical amb aquest sistema no és una opció alliberadora. El reformisme institucional i els minsos avenços socials pel col·lectiu LGT+ no són reflex d'una voluntat igualitària, sinó que són petits passos que pretenen disminuir el nostre potencial revolucionari, i encabir i encaixar les nostres sexualitats al sistema capitalista i heteropatriarcal.

Els i les catalanes estem nacionalment oprimides, econòmica i socialment oprimides, a banda de l’opressió personal que pateixen tots els pobles del món. Des d'una perspectiva revolucionària i anticapitalista, considerem que sense una revolució sexual vertadera i que generi un canvi íntegre en les nostres vides, l'alliberament nacional i social del nostre poble no tindrà sentit.

L'estat burgès, el capitalisme i l'heteropatriarcat són la mateixa paraula amb diferents matisos; perquè a efectes pràctics, els tres mots són, per a nosaltres, sinònim d’opressió i enemic. Sortir al carrer el 28 de Juny és una obligació si volem assolir la nostra plena llibertat, perquè és al carrer on es palpa la voluntat de combat, i on es construeix la Unitat Popular.

És per tot això que des d’Endavant (OSAN), Maulets i la CAJEI us volem convocar a les manifestacions del 28 de Juny on, acompanyades de les nostres companyes i companys que durant tants anys han estat la punta de llança d'aquesta manifestació dotant-la de combativitat, portarem aquesta lluita al carrer. Amb elles i ells cridarem i lluitarem per a superar aquesta nefasta etapa de la història que ja fa massa temps que dura.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 28 de Juny; Alliberem les nostres sexualitats, destruïm l'heteropatriarcat!
24 jun 2008
...i a la nit, concert d'ANTIHEROIS al Foc i Rock del barri de les Corts cap a les 23h.
Salut!
Re: 28 de Juny; Alliberem les nostres sexualitats, destruïm l'heteropatriarcat!
24 jun 2008
Manifest de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal pel 28 de juny, dia per lâalliberament gai, lèsbic i transsexual.

ALLIBEREM LES NOSTRES SEXUALITATS!
DESTRUÃ?M LâHETEROPATRIARCAT!

Si pretenem lluitar contra lâhomofòbia i la transfòbia cal anar a lâarrel del problema: la destrucció de lâheteropatriarcat.
El sistema patriarcal ens imposa un sistema heteronormatiu que si bé segueix minoritzant la nostra pluralitat sexual, en els darrers anys sâha optat per una nova estratègia que consisteix en intentar desactivar les reivindicacions de gais, lesbianes i transsexuals a través de quotes de tolerància legal que assegurin el no qüestionament del sistema capitalista i patriarcal.
Pel sistema patriarcal que patim és clar que lâinteressa promoure una falsa aposta per la llibertat sexual aplaudint contínuament el âmatrimoni homosexualâ? i les iniciatives de lâempresariat gai, però en canvi, es desentén quan ,per exemple, una adolescent pateix cada dia lâassetjament dels seus companys pel sol fet que li agraden les noies.
Lâhomofòbia-transfòbia social per tant, no només no sâintenta eradicar des de lâEstat sinó que aquest la fonamenta per assegurar que gais, lesbianes i transsexuals passem per lâadreçador patriarcal, oferint-nos el âmeravellós món del matrimoni i lâoci gaiâ.
Es tracta, doncs, dâhomogeneitzar-nos, de controlar els nostres cossos, desitjos i plaers. Si abans la norma era âhas de ser hetero tant si ho vols com si no ho volsâ ara la norma és âsiguis gai, lesbiana, trans o hetero:consumeix i callaâ.
Són molts els estudis sociològics que parlen del gran potencial de les sexualitats al marge de lâheteronorma a lâhora de qüestionar el sistema patriarcal-capitalista i bastir alternatives.
Ara bé, per tot el què hem dit, aquest potencial sâha vist desactivat en bona part. Però no tot està perdut, ja que no sâha aturat la tasca de nombroses organitzacions antihomofòbiques i antitransfòbiques que aposten per combatre el significat de la sexualitat existent, per desmontar lâheteronormalitat, per combatre el patriarcat i fer lliures i plurals les nostres sexualitats.
Ãs de gran significació esmentar també la pràctica desaparició de colâ¢lectius reformistes la existència dels quals es limitava a âreivindicarâ el dret al âmatrimoni homosexualâ, amb la pintoresca excepció del recent naixement dâun grup gai de CiU amb què pretenen fer més amable lâhomofòbia que promouen i seguiran promovent.
També es molt important el treball que en els darrers anys sâestà fent no només des de les organitzacions feministes i antipatrircals sinó des de les organitzacions de lâesquerra independentista i els moviments socials que estan deixant enrere els anys en què es menystenia la lluita per lâalliberament gai, lèsbic i transsexual per passar a una situació en què es tracta com el que és: una lluita dâalliberament cabdal.
Celebrem que enguany la Comissió Unitària 28J de Barcelona hagi apostat per implicar més els moviments socials a la manifestació, celebrem que les organitzacions independentistes facin un treball conjunt al voltant de la jornada del 28 de juny, celebrem que els colâ¢lectius dâalliberament gai, lèsbic i trans combatius no aturin la seva lluita i lâampliïn amb la recent creació de la Xarxa contra lâhomofòbia i la transfòbia, les campanyes per lâapostasia o les accions al carrer, celebrem que el passat 27 de gener es creés un Bloc Rosa ple dâilâ¢lusió i de lluita que va participar a la manifestació del Fòrum Social Català i que moments abans realitzés una acció contra un acte ultracatòlic, homòfob i antiavortista del Foro de la Familia, celebrem el naixement de plataformes antipatriarcals arreu...

Però ens queda molt camí per recórrer.Lâhomofòbia i la transfòbia social segueix oprimint-nos.
>>segueix al darrereI és per això que cal seguir lluitant. Cal aturar, doncs, les batudes policials que els Mossos dâEsquadra realitzen a lâàrea de cruising (trobades sexuals gais a lâaire lliure) de Montjuïc al més pur estil de les âcazas de mariconesâ que es feien durant el franquisme.
Cal aturar lâhomofòbia i la transfòbia que es viu a les escoles i instituts i programar cursos i tallers encaminats cap a lâeradicació de lâhomofòbia i la transfòbia. I no val dir que ja es fan tallers sexuals quan tots i totes sabem que una horeta ensenyant a posar condons a penis de plàstic de colors varis no aporta una educació sexual plena al jovent.
Cal acabar amb lâhomofòbia i la transfòbia social que no només es difon sovint des dels mitjans de comunicació sinó que circula alegrement pel carrer quan per exemple es fa mofa dâalgú amb ploma perquè no segueix el rol que el patrircat li assigna, quan es riu amb acudits de âmariquesâ i âtravolosâ, sâinsulten dues noies que sâagafen de la mà o sâagradeixen dos nois que es petonegen al Metro.
Cal també acabar amb la patologització de la transsexualitat eliminant el âCertificat de Disfòria de Gènereâ pel que sâobliga a passar a les persones transsexuals, perquè exigim tenir dret a decidir sobre els nostres cossos sense que seâns tracti com persones malaltes, tenint accés als processos de transsexualització de forma lliure i gratuïta si així ho desitgem.
Cal qüestionar i bastir alternatives enfront lâanomenat oci gai que ens pretén engabiar en un fals espai de llibertat que simplement és una estratègia comercial més per fer diners amb la complicitat directa de lâAjuntament de Barcelona i del govern autonòmic que promou guies dâoci gai o acull i subvenciona negocis empresarials com uns âJocs Olímpics Gaisâ. Però també és important anar més enllà i superar la crítica âclàssicaâ vers lâoci gai i qüestionar el model capitalista dâoci, del qual lâanomenat âoci gaiâ n´âes només una part.
Cal plantar cara a la doctrina ultracatòlica que ens pretenen imposar. Les campanyes dâapostasia massiva i per lâavortament lliure i gratuït són camins per aconseguir-ho.
Però la discriminació no la fonamenten només els integrismes religiosos sinó també lâ econòmic degut al sistema neoliberal que patim. La classe treballadora, tinguem lâopció sexual que tinguem, ens casem o no, seguim sent precàries i cada dia ens costa més accedir a un habitatge digne.

Per tot això, davant la falsa âigualtatâ i la retòrica dels âdretsâ que seâns proposa, cal que activem el potencial de subversió extraordinària dels nostres cossos i dels nostres desitjos. Cal que prenguem consciència que el patriarcat i el capitalisme ens ofeguen i només la lluita ens farà sexualment lliures. Però aquesta no és una tasca exclusiva de lâactivisme gai, lèsbic i trans sinó de totes les persones. Totes patim la repressió vers les nostres sexualitats . No donguem més oportunitats al masclisme, a la violència sexista,a lâhomofòbia i a la transfòbia. Deixem dâempassar-nos la seva tolerància. Posem sobre la taula el fet que les seves polítiques assistencials no van a lâarrel del problema. Plantem cara al patriarcat. Avancem cap a lâemancipació sexual, social i nacional.

Alliberem les nostres sexualitats! Destruïm lâheteropatriarcat!PLATAFORMA REVOLUCIONÃRIA ANTIPATRIARCAL

Endavant(OSAN), CAJEI, Maulets, JAG, aDONAât-Dones de Cardedeu, Guerrilla Travolaka, La Fàbrica Roja i Justa Revolta.
Sindicato Sindicat