Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : immigració
Europa infame
21 jun 2008
Es va consumar la tornada al passat i al clímax de la infàmia. Ahir, 18 de juny de 2008, la Unió Europea (UE) aprovava, per aixafadora majoria, la Directiva de Tornada o, dit amb més propietat, la & ldquo;Directiva de la Vergonyaâ? que permetrà que 8 milions d'immigrants siguin deportats.
Europa_clip_image001.jpg
Es va consumar la tornada al passat i al clímax de la infàmia. Ahir, 18 de juny de 2008, la Unió Europea (UE) aprovava, per aixafadora majoria, la Directiva de Tornada o, dit amb més propietat, la & ldquo;Directiva de la Vergonyaâ? que permetrà que 8 milions d'immigrants siguin deportats. Sí, sona a nazisme pur i dur.

També permetrà aquesta Directiva que els immigrants siguin empresonats per un període de temps de fins a 18 mesos sense haver comès delicte algun; permetrà l'expulsió (deportació) dels menors d'edat a diferents països encara que no siguin els d'origen; i se'ls prohibirà tornar a la UE durant, almenys, cinc anys.
Els diners circula lliurement. Les persones són empresonades. El seu delicte? no tenir diners. Ser pobres.

Aquest dia 18 de juny serà recordat com el dia del racisme, la xenofòbia i la indignidad. Europa va condemnar a milions de ciutadans a la presó, a la misèria i a la mort mentre les empreses europees segueixen esquilmando els recursos naturals dels països d'origen dels immigrants.

Els âdemòcratesâ? europeus poden estar satisfets. La raça ària torna a imposar-se amb l'ajuda dels âsocialistes civilitzatsâ?. Per exemple, els eurodiputatts âsocialistes talentososâ? espanyols que, d'un total de 19, van votar a favor de la deportació, 16

. El President de Bolívia, Evo Morals, o el d'Equador, Rafael Corretja, han manifestat, indignats, la seva protesta davant aquesta Directiva que fa més gran la rasa que separa a una Europa usurera, d'una Amèrica Llatina espoliada.

Vaig a extreure uns paràgrafs de la carta, carregada de raó, justícia i dignitat, que el president bolivià, Morales, ha enviat a la Unió Europea i que va ser feta pública el passat 14 de juny pel diari mexicà La Jornada.

âFins a finals de la Segona Guerra Mundial, Europa va ser un continent d'emigrants. Desenes de milions d'europeus van partir a les Ameritas para colonizar, escapar de les fams, les crisis financeres, les guerres o dels totalitarismes europeus i de la persecució a minories ètniques. Avui estic seguint amb preocupació el procés de la cridada âDirectiva Tornadaâ? (â¦)

ALS països d'Amèrica Llatina i Amèrica del Nord van arribar els europeus, massivament, sense vises ni condicions imposades per les autoritats. Van ser sempre benvinguts, i ho segueixen sent, en els nostres països del continent americà, que van absorbir llavors la misèria econòmica europea i les seves crisis polítiques. Van venir al nostre continent a explotar riqueses i a transferir-les a Europa, amb un altíssim cost per a les poblacions originals d'Amèrica (â¦) Les persones els béns i els drets dels migrants europeus sempre van ser respectats (â¦)

La âDirectiva Tornadaâ? preveu la possibilitat d'un empresonament dels migrants indocumentats fins a 18 mesos abans de la seva expulsió (o âallunyamentâ?, segons el terme de la Directiva). Divuit mesos! Sense judici ni justícia! Tal com està avui, el projecte de text de la Directiva viola clarament els articles 2, 3, 5, 6, 7 , 8 i 9 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. En particular, l'article 13 de la declaració resa:

1.- Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seva residència en el territori d'un Estat.

2.- Tota persona té dret a sortir de qualsevol país, fins i tot del propi, i a regressar al seu país.

I el pitjor de tot, existeix la possibilitat d'empresonar a mares de família i menors d'edat, sense prendre en compte la seva situació familiar o escolar, en aquests centres d'internament on sabem ocorren depressions, vagues de fam, suïcidis. Com podem acceptar sense reaccionar que siguin concentrats en camps, compatriotes i germans llatinoamericans indocumentats, dels quals la immensa majoria duu anys treballant i integrant-se? De quin costat està avui el deure ingerència humanitària? On està la âllibertat de circularâ?, la protecció contra empresonaments arbitraris? (â¦)

Promoure la llibertat de circulació de mercaderies i finances, mentre davant veiem empresonaments sense judici per als nostres germans que van tractar de circular lliurement. Això és negar els fonaments de la llibertat i dels drets democràtics (â¦)

En nom del poble de Bolívia, de tots els meus germans del continent i regions del món, com el Maghreb, Ãsia i us països d'Ãfrica, faig un cridat a la consciència dels líders i diputats europeus, dels pobles, ciutadans i activistes d'Europa, perquè no aprovin el text de la âDirectiva Tornadaâ?.

Tal qual la coneixem avui és una Directiva de la Vergonya. Crido també a la Unió Europea a elaborar, en els pròxims mesos, una política migratòria respectuosa dels drets humans, que permeti mantenir aquest dinamisme profitós per a ambdós continents i que repari, d'una vegada per sempre, el tremend deute històrica, econòmica i ecològica que tenen els països d'Europa amb gran part del tercer món, que tanqui d'una vegada les venes encara obertes d'Amèrica Llatina. No poden fallar avui en les seves âpolítiques d'integració rdquo; com han fracassat amb la seva suposada âmissió civilitzadoraâ? del temps de les colòniesâ?.

Doncs ja ho veus, company President Morals. Van tornar a fallar i la seva prepotència i insolidaritat es va imposar. I com deia al principi d'aquest article que no vol ser còmplice de la infàmia: ja es va consumar la tornada al passat.

Ja #podar<1> els membres i âmiembrasâ? (per molt que els foti als puristas) d'aquest club excloent, neofascista i xenòfob que és la UE, dormir tranquils. Els ciutadans i ciutadanes d'aquesta Europa esclavista però moderna, pròspera però arruïnada, lliure però sotmesa, demòcrata però representada per personatges sinistres menjo Berlusconi podem asseure'ns a la taula (cada vegada més impossible d'assortir) amb l'estómac temerós de no arribar a matí, però amb la placidesa de saber que algú més en precari que la nostra precarietat, van a estar en lloc segur.

Es va acabar el temps de la âsolidaritatâ? malament entesa; el temps d'integrar-nos amb cultures no tan âcivilitzadesâ? com la nostra; el temps d'oferir possibilitats a altres ciutadans que van tenir la dolenta sort de néixer en temps de silencis vergonyants o en temps situats sota el precepte de & ldquo;primer jo, després jo i en tercer lloc⦠joâ?.

A partir d'ara els europeus podrem passejar la nostra misèria humana i ètica per avingudes plenes d'escombraries, com a Itàlia, per places plenes de sol i desesperança però lliures de l'horrorosa visió d'altres misèries més miserables que la nostra.

Els colors de la diversitat s'han quedat cecs; els accents de la tolerància, àtons; la música de la fraternitat, desafinada. El color banús de la pell angoixada deixarà de molestar-nos. No necessitem els ciutadans de la UE tantes mirades amigues, tanta riquesa âforanaâ?, tants sentiments d'amor, dolor i desesperació.

No necessitem compartir amb qui són més pobres que nosaltres encara que ells comparteixin tota la riquesa de la seva pobresa; no necessitem compartir el poc que ens sobra perquè també els nostres gossos passen fam; no necessitem els seus tangos, vallenatos, cumbias, percussions, salses, boleros o sambas si no és per a amanir amb l'alegria dels seus ritmes la tristesa de les nostres vides corcades pel racisme.

Podem estar tranquils. No volem ser part d'altra història que no sigui la història de la nostra vocació depredadora. âNo hi ha pitjor tirà/ que un esclau amb un fuet en la màâ¦â?, cantava Rafael Amor. I nosaltres, els europeus, esclaus d'un capitalisme feroç, vam esgrimir el fuet i arrenquem la pell dels quals només tenen pell i mirades àvides de vida. Lluentor d'esperança en els seus ulls i rictus d'amargor en els seus llavis.

Ens molesten. Ens evoquen amb descaro el nostre passat de parias, d'exiliats de nosaltres mateixos i no podem suportar la súplica dels seus ulls que abans, molt abans , van anar els nostres ulls.

Gens importa que amb el seu treball silenciós, en condicions humillantes, garanteixin el nostre sistema de pensions; que amb la seva paradoxal alegria de la vida renovin les nostres societats envellides i decadents. Gens importa que les seves mans lliurades i la seva disposició generosa rentin el cul dels nostres ancians de pell blanca i els donin alleugeriment a la seva solitud; alleugeriment que cap diners pot comprar.

#Podar<1> a partir d'ara, europeus renegats de la nostra història, gaudir de la nostra condició blanca acomodada en la desídia de no voler saber per a no descobrir qui som ni d'on venim.

Vergonya aliena, vergonya de comprovar com emmanillem les mans que un dia, no tan llunyà, es van obrir per a nosaltres. Vergonya de veure com neguem el dret a viure a aquells que, quan ho necessitem, van renunciar a la seu per a fer-lo un poc nostre.

Vergonya de veure com enviem a presó a aquells que alguna vegada ens van obrir les portes de les seves cases. Vergonya de viure en aquesta Europa de el âbenestarâ? sumida en una terrible crisi econòmica (l'Europa de les pròximes 65 hores de jornada laboral) que no vol deixar una maleïda engruna solta per a aquells que un dia van repartir, a parts iguals, el poc que tenien per a dur-se a la boca.

Vergonya de saber que, igual que amb el nazisme, Europa torna a convertir-se en una gegantesca presó, en un camp de concentració on no solament estaran reclosos els lluitadors per la vida, sinó on també acabaran tancades les nostres consciències.

Vergonya de saber que a partir d'ara Europa torna a ser el que va anar en els temps de la conquesta: l'Europa de la creu i l'espasa. L'Europa de la infàmia.

Renego d'aquesta Europa i marxo i lluito amb els meus germans, els immigrants. A ells els falta el mínim benestar, però els sobren valors humans i dignitat.

LQSomos. Agustín Mora. Juny de 2008.
Mira també:
http://www.loquesomos.org
http://www.loquesomos.org/lacalle/Migracion/Eldelitodelamigracion.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Europa infame
22 jun 2008
renegar d'Europa es renegar de la mare. T'agradi o no, marxa a l'africa fill de puta i deixa d'atontar a la gent. Els immigrants venen per l'interes ($).
Sindicato Sindicat