Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cop repressiu a Barcelona. Joan i Carlos Absolució!
20 jun 2008
El dia 6 de maig va ser detingut Joan, un jove veí de Sants, sota l’acusació d’uns suposats danys a la seu de Novartis. Al dia següent Joan va ser posat a disposició judicial, per després sortir en llibertat amb càrrecs, i amb l’obligació d’anar a signar als jutjats 1 cop cada mes.

Després d’aquesta ens enfrontem a una nova detenció: la tarda del 17 de juny, Carlos, un altre jove de Sants, va ser detingut sota les mateixes acusacions, estant retingut gairebé 48 hores a la comissaria de les Corts, des d’on va passar a disposició judicial, per ser posteriorment posat en llibertat, també, amb càrrecs.

A tots 2 joves se’ls acusa dels danys causats a la seu de Novartis el dia 9 de febrer del 2008, durant una manifestació contra l'experimentació animal a Barcelona. Aquestes detencions s’emmarquen dins d’una ona repressiva internacional cap al moviment d’alliberament animal, que dia a dia visualitza de forma més directa l’enfrontament contra la dominació i el sistema actuals. Una prova d’aquesta escala de repressió és l’argumentació duta a terme durant aquests dos arrestos, on els Mossos d’Esquadra afirmen que la campanya contra HLS (Huntingdon Life Sciences) és dirigida per membres autònoms del FLA (Front d'Alliberament Animal). Això ens mostra com pretenen inflar la bombolla per criminalitzar el sector més crític de la lluita per l’alliberament animal.

Quan es va produir la primera detenció vam saber que estaven buscant a una altra persona, ara, després del segon arrest, ens trobem que busquen a una tercera. Fins a quin límit seguiran inventant proves i engreixant el muntatge? Fins a què ens empresonin a totes??? NO HO PERMETREM!!!

Hem de ressaltar que aquesta estratègia policial tracta de fer les detencions molts mesos després dels suposats fets, deixant passar temps entre una i l’altra, amb la clara intenció de desgastar-nos econòmica i moralment, amb la finalitat d'observar els nostres moviments. PERÒ NO HAN ACONSEGUIT NI UNA COSA NI L’ALTRA!

Per altra banda, pretenen fer-nos pagar 6000€ per danys a una multinacional que s’enriqueix a partir de l’assassinat diari d’animals, l’experimentació amb transgènics, l’explotació de milers de persones al tercer món i enverinant a milions a tot el món amb les seves drogues legals (medicaments els hi diuen). QUINA POCA VERGONYA!

Per tot això i més demanem la solidaritat i el recolzament actiu per part de tots els grups i individualitats compromesxs amb les lluites llibertàries i anticapitalistes perquè demostrin la seva solidaritat al carrer de la manera que considerin més oportuna.

ABSOLUCIÓ JOAN I CARLES!!!

SI ENS TOQUEN A UNX ENS TOQUEN A TOTXS!!

Us demanem que estigueu atentes a les possibles convocatòries, així com també als actes per recaptar el fons solidari amb els acusats.

Barcelona, 20/06/08.

- cast-

GOLPE REPRESIVO EN BARCELONA. JOAN Y CARLOS ABSOLUCIÓN!

El día 6 de Mayo fue detenido Joan, un joven vecino de Sants, bajo la acusación de unos supuestos daños en la sede de Novartis. El día siguiente Joan fue puesto a disposición judicial, para más tarde salir bajo libertad con cargos, y con la obligación de ir a firmar a los juzgados una vez al mes.

Después de ésta nos enfrentamos a una nueva detención: la tarde del 17 de Junio, Carlos, otro joven de Sants, fue arrestado por las mismas acusaciones, estando retenido alrededor de 48 horas en la comisaría de las Corts, desde donde pasó a disposición judicial, para ser posteriormente puesto en libertad también con cargos.

A ambos jóvenes se les acusa de los daños causados a la sede de Novartis el día 9 de Febrero de 2008, durante una manifestación contra la experimentación animal en Barcelona. Estas detenciones se enmarcan dentro de una ola represiva internacional hacia el movimiento de liberación animal, que día a día visualiza de manera más directa el enfrentamiento contra la dominación y el sistema actuales. Una prueba de esta escala de represión es la argumentación llevada a término durante estos dos arrestos, donde los Mossos de Esquadra afirman que la campaña contra HLS (Huntingdon Life Sciences) está dirigida por miembros autónomos del FLA (Frente de Liberación Animal). Estos hechos nos muestran como pretenden hinchar la burbuja para criminalizar el sector más crítico de la lucha por la liberación animal.

Cuando se produjo la primera detención sabíamos que estaban buscando a otra persona, ahora, después del segundo arresto, nos encontramos que buscan a una tercera. Hasta cuando seguiran inventando pruebas y engordando el montaje? Hasta que nos encarcelen a todas? NO LO PERMITIREMOS!!!

Hemos de recalcar que esta estrategia policial trata de realizar las detenciones muchos meses después de los supuestos hechos, dejando pasar tiempo entre una y la otra, con la clara intención de desgastarnos económica y moralmente, con la finalidad de observar nuestros movimientos. PERO NO HAN LOGRADO NI UNA COSA NI LA OTRA!

Por otra parte, quieren hacernos pagar 6000 euros por daños a una multinacional que se enriquece a partir del asesinato diario de animales, la experimentación con transgénicos, la explotación de miles de personas en el tercer mundo y envenenando a millones en todo el mundo con sus drogas legales (medicamentos les dicen). QUÉ POCA VERGÜENZA!

Por todo eso y más pedimos la solidaridad y el apoyo activo por parte de todos los grupos y individualidades comprometidxs con les luchas libertárias y anticapitalistas para que muestren su solidaridad en la calle de la forma que consideren más oportuna.


ABSOLUCIÓN JOAN Y CARLOS!!!

SI NOS TOCAN A UNX NOS TOCAN A TODXS!!

Os pedimos que estéis atentxs a las posibles convocatórias, así como también a los actos que se hagan para recaudar un fondo solidario con los acusados.

Barcelona, 20/06/08.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cop repressiu a Barcelona. Joan i Carlos Absolució!
20 jun 2008
Huntingdon Life Sciences (HLS) és el laboratori d’experimentació animal més gran d’Europa. A dins s’hi troben empresonats 70.000 animals de diverses espècies que pateixen tortures brutals en experiments amb pesticides, fàrmacs i altres productes. Cada dia 500 animals perden la vida rere els murs d’aquest centre d’extermini.
Novartis és una multinacional farmacèutica que contracta HLS per realitzar proves dels seus productes en animals. Sap el què està passant a dins del laboratori, i no li importa. També sap que l’experimentació animal no garantitza res, perquè varis dels seus productes han estat retirats del mercat al descobrir-se els seus greus (de vegades mortals) efectes secundaris. Però això, tampoc els hi importa. La prioritat és mantenir, sigui com sigui, una pràctica brutal que alimenta a una indústria sencera d’empreses que en treuen profit de l’experimentació animal.
Re: Cop repressiu a Barcelona. Joan i Carlos Absolució!
20 jun 2008
Tenim diverses raons per oposar-nos a l’experimentació animal. La primera és que defensem que els animals no humans no són recursos que poguem utilizar, manipular i destruir a la nostra voluntat. Són individus amb interessos pròpis, amb capacitat de ser lliures i viure les seves vides de forma autónoma. Per tant, criar-los i mantener-los en gàbies per després torturar-los i assassinar-los pel motiu que sigui és simplement un acte d’opressió que no estem disposades a tolerar.



En segon lloc l’experimentació animal és perillosa, en tant que els resultats derivats de proves realitzades en una espècie no són sempre aplicables a una altra. Una substància pot no ser tòxica per un gos i en canvi ser mortal per un humà. I al contrari. Aquest desajustament ha tingut conseqüències desastroses en la vida de moltes persones. Com a exemples recents tenim el cas de tres medicaments de Novartis que han hagut de ser retirats del mercat pels seus efectes perjudicials:

- L’anti-inflamatori Prexige era propens a causar danys irreparables en el fetge dels pacients, i en el momento que es va descubrir la seva toxicitat ja havia estat consumit per 60.000 persones.

- El fàrmac Zelnorm ha estat identificat com el causant de diverses falladles cardíaques que van tenir lloc el març del 2007

- El medicament Exjade va provocar a principis de d’any passat als EEUU vàries morts per efectes secundaris en el ronyó.

I aquests són tant sols els casos greus que coneixem, tenint en compte que de vegades és necessari que passi més temps perque els efectes d’una substància tòxica es deixin veure en el organismo les perspectives no són bones.



Deixant de banda el fet de que per nosaltres l’experimentació animal (sigui útil o no) és èticament inaceptable, la seva propia essència fa que ens qüestionem les implicacions del venerat “progrés científic!. Aquesta idea de progrés, fortament lligada al desenvolupament imparable de la tecnología, justifica que s’explotin salvatgement animals, que es restringeixin cada cop més les cotes de llibertat que tenim els humans o que s’enverini i destrueixi la Terra de mil maneres diferents. Els meravellosos beneficis d’aquest avanç científic i tecnològic ja no ho són tant quan ens adonem que lluny de complir-se les promeses utòpiques formulades en èpoques anteriors pels defensors del “progrés�, el món cada cop és més semblant a l’escenari descrit per la més pessimista de les pel·lícules de ciència ficció. Els descobriments en la cura de malalties es veuen sobrepassats per l’aparició de noves patologies i el creixement de moltes que ja existeixen, en conseqüència directa de les condicions de vida nocives que se’ns han anat imposant. El planeta s’endinsa en una profunda crisi ecològica, les tensions socials augmenten per la violència dels sistemes econòmics i polítics i els espais naturals van desapareixent devorats per noves urbanitzacions, trens d’alta velocitat, preses, centrals energètiques i d’altres. Davant aquest panorama, cada vegada resulta més difícil mantenir la fe en el progrés, la ciència, i l’economia que ens han estat governant fins ara. És aquesta mateixa fe la que ens impedeix pensar sobre les atrocitats que s’estan portant a terme als laboratoris d’experimentació animal. Pot ser va sent hora d’abandonar-la.
Sindicato Sindicat