Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
La Directiva de Retorn d’Immigrants instaura el feixisme a Europa
20 jun 2008
Aquest dissabte 21 hi ha manifestacions i concentracions en diferents ciutats contra la Directiva de Retorn.
El dimecres 18 de juny ha estat el dia de la vergonya, el dia europeu de la caça de la persona immigrant, el dia que els drets humans van deixar de ser universals. Aquest dia ha estat aprovada la Directiva sobre la detenció i lâexpulsió de les persones estrangeres pel parlament Europeu., en el seu redactat aprovat anteriorment pels governs de la Unió Europea.

La Directiva de la Vergonya es construeïx bàsicament sobre dues mesures repressives: la generalització antidemocràtica de tancament arbitrari fins a 18 mesos de les persones sense papers; i la tornada forçosa sense possibilitat de tornar a trepitjar territori europeu durant 5 anys. Europa es transforma en una fortalesa militaritzada al mateix temps que un paradís per al moviment de capitals, productes i serveis, i militaritza i criminalitza el simple fet de ser immigrant sense recursos ni papers, éssers humans que seran forçats a retornar, sense possibilitat de tornar a trepitjar sòl europeu, com si de perillosos delinqüents es tractés.

La Directiva de Retorn aprovada, constitueïx lâexpressió màxima de la reculada calculadament dissenyada per les èlits polítiques i econòmiques europees en matèria de drets humans. Aquesta agressió se centra ara en la legitimització de la inexistència de drets per a les persones immigrants, per a qui tenim preparats presons especials sense garanties jurídiques i amb temps de detenció arbitraris a més de la tornada forçosa sense possibilitat de tornar.

Però una vegada donat aquest pas qui assegura que en breu termini no eliminin drets fonamentals a qui ostentem el dubtós títol de ser ciutadans/es? Ara amb més afany i menys traves les forces de seguretat dels països de la UE podran dedicar-se amb impunitat a la caça de lâimmigrant, esport despreciable de tonalitats feixistes iniciat a la Itàlia de Berlusconi, però que amb una mica més dâhipocresia la resta de països europeus estan disposats a posar en pràctica. Aviat veurem les estadístiques dâaquestes indignes i particulars olimpíadas, en les quals es disputa el primer lloc de ser el país que més immigrants caci i expulsi. Molt ens temem que els primers llocs caminaran entre el regne dâEspanya i la república dâItàlia.

Però la vergonya dâaquest dia, no lâostenten només els governs i europarlamentaris, és sens dubte la vergonya de tots i totes, dels qui som europeus/es, de les societats embriagades de consumisme i por, és la vergonya de la nostra incapacitat per a donar resposta al capitalisme totalitari dâuna UE, que més enllà de la crisi provocada pel no irlandès al nou Tractat, està disposada a imposar el seu govern antidemocràtic de les multinacionals i de les finances per sobre dels drets i necessitats de les persones. El problema no resideix en la Directiva de Tornada, ni en la Directiva de les 65 hores, el problema és la UE com projecte polític del capitalisme globalitzat i esclavizador de països, pobles, treballadors/es i immigrants.

La CGT reitera el seu compromís en la denúncia i en la lluita contra la UE, i ens seguim preguntant âUE, per a què?, per a qui?â?. I les respostes són desgraciadament tossudes: per a crear una superpotència militaritzada i antidemocràtica i per als rics de la política, el comerç, la indústria i les finances. Cridem a unir esforços contra la UE del capital i la guerra, contra la precarietat i lâexclusió, contra la distribució desigual dels drets i de la riquesa. Aquest el nostre únic camí.

Aquest dissabte 21 hi ha manifestacions i concentracions en diferents ciutats contra la Directiva de Retorn. Fem una crida a participar i mobilitzar-nos en totes elles, i en les pròximes mobilitzacions que els col·lectius immigrants organitzin.

Secretaria dâAcció Social Comitè Confederal CGT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Directiva de Retorn d’Immigrants instaura el feixisme a Europa
20 jun 2008
21 de Juny. Jornada de Lluita pels Drets dels Immigrants.

Concentració a Barcelona: 19h. - Pl. Sant Jaume.

L'Àrea d'Immigració, la Secretaria d'Acció Social i el SP de CGT Catalunya cridem a participar-hi

www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1988
Re: La Directiva de Retorn d’Immigrants instaura el feixisme a Europa
20 jun 2008
Perdo es diu directiva de retorn d'immigrants no feixisme, aqui hi sobra gent. Cadascu a casa seva, si viatges de turista.
Re: La Directiva de Retorn d’Immigrants instaura el feixisme a Europa
20 jun 2008
Y no sobras tu pep?
Es decir, si tú eres ahora parte de la mínoria?
O has pensado en la solucion? las camaras de gas?
Sindicat Terrassa