Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CGT i ACTUB, els sindicats que van donar suport a la mobilització pels dos dies, guanyen les eleccions sindicals parcials
19 jun 2008
.
resultados.jpg
CGT I ACTUB, els sindicats que van donar suport a la mobilització pels dos dies, guanyen les eleccions sindicals parcials
Ahir, dijous 19 de juny, CGT i ACTUB, els sindicats a favor de les passades mobilitzacions pels dos dies de descans dels conductors/es de TMB, van aconseguir guanyar els dos delegats que es votaven en les eleccions sindicals parcials (Un delegat per a CGT i un altre per l'ACTUB).
D'aquesta manera, la majoria del Comitè d'empresa passa a ser la dels sindicats que van donar suport als conductors i conductores en la seva lluita.
La relació de forces dintre del Comitè d'empresa queda així:
CGT: 8 delegats, ACTUB: 6 delegats, 1 delegat independent (Tots aquests van estar participant i donant suport a la mobilització).
UGT: 5 delegats, CCOO: 5 delegats i SIT: 4 delegats (Tots aquests no van donar suport a la mobilització).
Durant els sis mesos de conflicte, tant des de la Direcció de TMB com des de les Direccions de CCOO, UGT i el SIT no es van cansar de repetir que CGT i ACTUB érem “minoritaris� en el Comitè d'empresa, oblidant-se interessadament que CGT i ACTUB ja érem llavors majoritaris en el col·lectiu de conductors i que, a més, la mobilització la decidia l'Assemblea de conductors i conductores i li donava suport el Comitè de descansos (on hi havia conductors i conductores de tots els sindicats o no afiliats a cap). A partir d'ara, CGT, ACTUB i Ortiz hem passat a ser majoritaris en tot el Comitè d'empresa.
Aquest canvi, evidentment, tindrà repercussions en l'actual negociació del conveni col·lectiu i posarà encara més fermesa en el costat dels treballadors i treballadores perquè la Direcció compleixi l'acord del 15 d'abril i s'aconsegueixi un bon conveni per a tots els col·lectius de Transports de Barcelona.
Adjuntem una imatge amb els resultats totals i amb els resultats per cotxera.

Gràcies a tots i totes les treballadores que han votat per canviar el panorama sindical i que han recolzat l'aposta pel Comitè de descansos i, ara, pel Comitè de conveni.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CGT i ACTUB, els sindicats que van donar suport a la mobilització pels dos dies, guanyen les eleccions sindicals parcials
20 jun 2008
felicitats!!!!
Vot delegat
20 jun 2008
Felicitats, ara ja no caldrà convocar assemblees perquè tindreu les de guanyar al Comitè de l'Empresa.
Re: CGT i ACTUB, els sindicats que van donar suport a la mobilització pels dos dies, guanyen les eleccions sindicals parcials
20 jun 2008
Moltes felicitats! Per tots els qui vau lluitar!!

Però assemblees sempre s'han de convocar! Si no, us acabaríeu semblant a CCOO i UGT, que són horrorosos (el millor favor que podrien fer a la classe obrera seria autodissoldre's)
Re: CGT i ACTUB, els sindicats que van donar suport a la mobilització pels dos dies, guanyen les eleccions sindicals parcials
21 jun 2008
Que ningú s'equivoqui. L'Assemblea general de treballadors i treballors és l'eix central de decissió.
Haver aconseguit la majoria al comitè d'empresa només és aconseguir apretar una mica més a la Dirección de TMB i als sindicalistes de Ugt i Ccoo. A nivell legal i mediatic també ens dona més cobertura.
L'acceptació o no del nou conveni es farà a través de l'Assemblea. Els delegats del comitè de conveni estem al servei de la plantilla i no al revés.
Sindicato Sindicat