Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Txema Calvo Calle torna a la presó
19 jun 2008
Ara, Txema Calvo Calle es troba de nou en la presó de Quatre Camins, va tornar pel seu propi peu fa un parell de mesos. Ha tornat ha posar-se en contacte amb nosotrxs tractant de justificar els seus errors i amb la intenció de tornar a entaular relació, algo al que ens vam negar rotundament per principis.
Amb aquest comunicat volem informar sobre la nova situació de Txema Calvo Calle. Recordem que aquesta persona va ser recolçada per nosaltres quan es trobava presa a les presons catalanes; i que després del seu trencament de condemna, a causa d’algunes situacions innecessàriament compromeses que va generar i actituds irresponsables i irrespectuoses que va prendre, i amb les quals no estàvem d'acord, vam decidir deixar de donar-li suport. Després, va continuar el seu periple i concatenació de “cagades�?, que van culminar amb la substracció del pot de resistència d’uns companys, en aquest moment, des de la Coordinadora Contra Abusos de Poder, vam treure un primer comunicat criticant la seva actitud i ratificant la nostra negativa a donar-li suport.

Per a nosaltres no és important la quantitat de diners, ni les excuses que dius et van dur a fer-lo, Txema, l'important és que vas trair la confiança de la gent que t'ajudem.

Ara, Txema Calvo Calle es troba de nou en la presó de Quatre Camins, va tornar pel seu propi peu fa un parell de mesos. Ha tornat ha posar-se en contacte amb nosotrxs tractant de justificar els seus errors i amb la intenció de tornar a entaular relació, algo al que ens vam negar rotundament per principis.

No volem saber res més de tu. No ens empassem el rollito de pres lluitador. A dia d'avui no podem saber si la teva actitud ha estat fruit de la situació, del que sí que estem segurxs és que, de forma incosciente o no, els ha beneficiat a ells.

Volem que aquest escrit serveixi també perquè es faci una petita reflexió a nivell de grups i individualitats que treballen amb persones preses. No és la primera vegada que ens trobem en una situació com aquesta, la desinformació i la falta de confiança entre nosaltres pot fer que gent com aquesta s'aprofiti de nosaltres, de la nostra solidaritat; i pot ser també que triguem massa en adonar-nos que estem caient en un error, donant suport a algú que no es vol ajudar a si mateix/a.

Per aquesta raó hem decidit fer pública tota aquesta informació, que també t'enviem a tu, Txema, perquè tot el món estigui assabentat del tema i actuï en conseqüència.


CCAP.     Coordinadora Contra els Abusos de Poder         SUPRESIÓN Coordinació anticarcelaria de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Txema Calvo Calle torna a la presó
19 jun 2008
El Txema portava 20 anys a la preso, tota una vida. Tota una vida d'estar visquent en un ambient on en algun moment va haver-hi lluita i solidaritat dins els murs, pero que no es el cas actual. 20 anys es diuen aviat quan entres sent un crio. El Txema ha dedicat molt de temps a lluitar contra el sistema penitenciari i les penes de llarga durada com es el seu cas.
Amb aixo no vull justificar els seus actes pero si que vull posar un context a una persona que no viu en el mateix ambient ni ha viscut la mateixa vida que viuen en general les persones que es solidaritzen desde fora de les presons amb les persones privades de llibertat, a les quals els reconec la seva dedicacio solidaria a una tasca tan necessaria.
Simplement volia afegir aquest punt a la reflexio que animeu a fer els membres de CCAP.
Salut
Re: Txema Calvo Calle torna a la presó
19 jun 2008
me ha echo pensar algunas cosas este mensaje de arriba
pero por otro lado algunas cosas de las que hizo no se pueden justificar (creo) por ese "contexto"
Re: d algú
19 jun 2008
Hace que pensar...es una tremenda rayada... pero, pienso....:NO LO SE!! Tal vez sea injusto o muy al contrario justo...NO LO SE, ufff, jodido. En cualquier caso da pie a una buena reflexión.
Re: Txema Calvo Calle torna a la presó
20 jun 2008
La idea seria la següent: quan algú comet una cagada en aquests ambients, una cosa per cert que és inevitable al món real, hi ha com a càstig l'ostracisme perpetu, se'l desterra per sempre, de vegades amb proves fortes, però de vegades amb la puta rumorologia o amb proves que com te diria... Doncs quan veig aquestes coses, penso que gairebé prefereixo el sistema carcelari clàssic. Allà quan et condemnen purgues la teva condemna i s'ha acabat. Aquí no. Aquí les sancions són per tota la vida :/
Re: Txema Calvo Calle torna a la presó
20 jun 2008
El mproblema principal devant d'aquests fets és que la gent que està treballant per solidaritzar-se amb la gent presa, quan es trova amb aquests i altres problemes pitjors que aquest cas, és que et vas cremant, i cansant de treballar per ajudar algú que en el fons sols està amb tú perque ets l'únic que li fot cas, i al acabar agafant el braç quan sols li dones la mà. Les conseqüencies poden acabar sent que la gent acabi per no solidaritzar-se amb gent que no conegui, per falta de confiança. Ara mateix amb aquesta persona no es pot confiar, i si vol el contrari s'haura d'esforçar per aconseguir que es torni a confiar amb ell. El tema agafa resò pel fet que no és el primer (el que ha fet no és molt greu, però altres casos molt més greus han anat passant els últims temps, fins arrivar a l'extrem d'un intent de violació d'un altre persona amb la qual la gent es va solidaritzar) i el que està clar es que aquestes actituds no es poden exeptar de cap manera. Però també dir que com comenten a la CCAP és un debat en el que em de participar totes les persones que treballen amb la solidaritat a pres@s, per poder estendre laços de contacte, i sobretot, perquè una mateixa persona no pugui fotre a dos col·lectius diferents per desinformació.
Re: Txema Calvo Calle torna a la presó
20 jun 2008
Mumia Abu-Jamal va ser condemnat a la pena de mort, i coneixent la seva lluita, és molt fàcil per a les persones compromeses i dignes, expressar-li solidaritat i manifestar rebuig contra la pena de mort. No obstant això, Timothy McVeigh, acusat de l'atemptat nazi de les milícies ultradretanes d'Oklahoma i condemnat a mort, al meu entendre, no mereix la solidaritat d'aquestes mateixes persones, encara que això no signifiqui que es degui canviar la percepció del rebuig a la pena de mort. Vull dir que, encara que a molts li pugui semblar el mateix, una cosa és donar suport als presos i preses, i una altra molt diferent estar contra les presons i expressar solidaritat amb determinats presos i preses que lluiten contra l'Institució, sense oblidar la seva situació personal. Dubto molt que Txema Calvo Calle, sigui un d'aquests últims, i això no significa que la seva preocupació per la lamentable situació de salut en les presons sigui falsa. Personalment, no reivindico presons sanes, ni pretenc millorar institució alguna.

Si algú considera que alguna persona presa deuria tenir altra oportunitat, que obri en conseqüència. A mi el que em preocupa és qui es creuen amb autoritat per a arravassar aquestes oportunitats, o de posar-lis límits, així com aquells que pretenen "millorar" aquestes cruels institucions..
Re: Txema Calvo Calle torna a la presó
20 jun 2008
Difícil ajudar a qui no es sap ajudar. Sortir al carrer després de 20 anys d'estar empresonat...Entenc que per ell hagi sigut impossible gestionar "la llibertat"... Ho estava advertint des de feia temps... No ho va dir una, ni dues vegades, sinó algunes més "Me está siendo más difícil a veces estar fuera que dentro". Sento molt que no hagi trobat el seu lloc ni tingut prou forces per superar aquesta part de la condemma...
El Txema la va cagar i serà difícil recuperar la confiança, si és que és possible. Encara així, totalment d'acord amb algun dels comentaris anteriors, no hauriem de ser nosaltres les que condemnessim per sempre.

Al qui ha comparat aquest fet amb l'intent de violació dir-li que no suporto la comparació entre el Txema i el Patricio, no és just. El Txema la va cagar, però al cap i a la fi eren diners, no caiguem en comparar això amb un intent de violació a una dona. Si us plau...

Txema, un abrazo y que te sea leve. Siento que tu aventura fuera de los muros acabara donde empezó
Sindicato Sindicat