Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Manifest de l'Assemblea de Facultats de UB Raval davant de la convocatòria de la Junta de Facultat de Geografia i Història de la UB
18 jun 2008
Els i les estudiants de lâassemblea de les Facultats UB â RAVAL considerem aquesta convocatòria de la Junta de Facultat de Geografia i Història ilâ¢legítima pels següents motius:

1.     La Junta de Facultat de Geografia i Història ha estat convocada en època dâexàmens, la qual cosa impedeix lâassistència de tots els i les membres en igualtat de condicions.

2.     La Junta ha estat convocada mitjançant una maniobra sospitosa de lâequip deganal. Sâha passat de convocar Junta ordinària, desconvocant-se aquesta per les peticions reiterades de les alumnes representants dels estudiants a la Junta indicant que aquesta convocatòria era ilâ¢legal, passant-se posteriorment a convocar una Junta extraordinària tot i que el dia i lâhora de convocatòria sâhan mantingut inalterades.

Considerem a mes que la âmanca de temps a lâhora de complir terminisâ? no és un argument vàlid per la convocatòria dâaquesta Junta.

3.     Aquesta Junta passa per alt la voluntat de les estudiants reflectida en el referèndum que es va realitzar el dia 20 de Maig de 2008 en el que un 97â4 % del vots a la Facultat de Geografia i Història i un 97â07 % dels vots a la Facultat de Filosofia foren afirmatius a la pregunta: â Sâha de paralitzar lâaplicació de lâ EEES i iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?â?. Donat que la participació va superar el de les eleccions a representants dâestudiants, considerem totalment legítims els resultats obtinguts.

Malgrat això, aquests resultats no han estat atesos pels equips de govern de la universitat pública i per tant veiem com la demanda de debat sâha obviat repetidament, tot i la suposada intenció de la degana de la nostra Facultat a tenir en compte els resultats del Referèndum.

4.     Clarament, es vol imposar lâaplicació dels màsters en aquesta Junta, per la qual cosa ens preguntem: on esta el debat sobre quin model dâuniversitat volem?

5.     Considerem que els i les pròpies professores estan anant en contra els interessos de la universitat pública, aprovant uns màsters i en un futur uns graus que no es poden dur a terme en qualitat dins lâactual context de dèficit financer de tipus estructural que pateix la UB.

Per tots aquests arguments us convoquem demà dijous 19 de juny a totes a les 9:30 hores a l'entrada de la Facultat de Geografia i Història de la UB (C/Montalegre 6 - Raval).
Mira també:
http://assembleafacultats.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa