Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
(Mallorca) Concert Rebota't per la Llibertat!!
17 jun 2008
L'assemblea de Maulets Ciutat hem organitzat un concert enmarcat dins la campanya: Rebota't per la Llibertat!!

CONCERT
Dissabte 21 de juny a les 22.30h a la Factoria de So, Santa Maria.
Entrada gratuïta

Rock'n'Press
Musnok
Barrumbada
Esklat

Allà vos hi esperam
Més info de la campanya a www.maulets.org/mallorca
1213560966113_f.jpg
TEXT DEL TRÃ?PTIC:
La situació és insostenible. Des de Maulets tenim ben clar que les coses han de canviar. Però el que no volem és que el canvi sigui estèril, com una simple passada de pintura a la façana, sinó tot el contrari: ha de ser profund i donar els seus fruits. Si no és així, tot allò realment important seguirà igual.

Sabem que les joves hem de ser els subjectes del canvi en qualsevol dels aspectes que ens afecten: serem nosaltres, amb la nostra lluita diària, les que aconseguirem que la nostra realitat millori. Per això lluitam. Per això et demanam que t'afegeixis a la lluita... que et rebotis...

...que et rebotis per la llibertat!

[La part interior]

Volem sortir del cotxe, creem alternatives

Maulets Ciutat engegam una campanya amb la intenció de canviar el model de transport que hi ha a Palma. Volem un transport realment públic, de qualitat i ecològic.

La idea és ben senzilla: volem, poder fer en bicicleta els desplaçaments curts i mitjans i en transport públic els llargs. Sabem que això és possible, no una utopia. Però per fer-ho realitat cal fer abans una sèrie de canvis.

Bicicleta

Abans de res, cal dir que la primera batalla d'aquesta lluita pel transport que volem es lliura dins el nostre cap. Cal conscienciar-se de la importància d'utilitzar un transport ecològic: la bicicleta i anar a peu són les formes de transport més racionals per a desplaçaments curts i mitjans.

Dit això, calen més canvis per poder utilitzar o fer realitat el transport que volem.

Pensam que tenim dret d'anar en bicicleta sense posar per això la nostra vida en perill a cada cop de pedal: cal seguretat. Per tal que aquesta sigui possible, Palma ha d'estar farcida de carrils bici i que aquests travessin la ciutat per tot arreu, no només pels llocs de passeig com fins ara.

Per millorar la seguretat també cal un canvi de conducta en les persones que menam un cotxe, cal que tothom entengui que qui va en bicicleta no ho fa per molestar, ans al contrari. Tenim dret d'anar-hi.

Anar en bicicleta ha de ser una activitat còmoda, i per això s'han d'habilitar aparcaments de bicicletes distribuïts per tota la ciutat.

Aconseguit això, només caldrà fomentar-ne l'ús.

Transport públic

Maulets som conscients que no tots els tipus de desplaçaments es poden fer amb la bicicleta o a peu. Per això, per als desplaçaments llargs també proposam canvis.

Cal que Palma, així com la resta de Mallorca, tengui una xarxa de transport públic complet.

Hi ha d'haver més busos que connectin tots els barris de la ciutat. Aquests busos han de tenir més freqüència que ara, i s'ha de tornar a engegar el mussol bus.

Per anar a la part forana és necessari que hi hagin més vies de trens i amb una major freqüència que l'actual.

S'han de fer els esforços necessaris per reobrir el metro el més aviat possible, prioritzant-ne l'obertura per sobre del rèdit polític que se'n vol treure tenint-lo tancat.

A més a més, el transport públic ha de ser gratuït per a la gent amb una renda baixa, així com les joves i les estudiants.

Només amb una bona xarxa de transport públic aconseguirem aturar les infraestructures (carreteres, autopistes, etc.) que de ben segur el nou govern tirarà endavant, com ara el segon cinturó.

EL SEGON CINTURÓ DÓNA AL COTXE LA RAÓ

El projecte anomenat «segon cinturó» és una nova via de cintura, una macro-infraestructura no gens silenciosa. Es tracta d'enllaçar es Coll d'en Rabassa amb Son Sardina mitjançant una autopista. Aquesta recorreria tot l'extraradi de Palma, atemptant greument contra la poca ruralia que encara no han destruït a les afores de la ciutat, i encerclaria de nou el terme municipal deixant un espai mort entre la via de cintura i el propi segon cinturó.

Es crearia així un altre límit de creixement, afavorint l'especulació a les seves proximitats. Apart de l'impacte ecològic, patrimonial i social, tornaria a donar la raó a un model insostenible: el del cotxe.

Està clar que l'actual via de cintura està saturada, no obstant això, es donen facilitats per a que succeeixi per mor de la inexistència d'alternatives. Seguir impulsant aquest model implica més vehicles i d'aquesta manera seguir donant facilitats a les saturacions. A més, no n'hi ha dues sense tres.

Així doncs, des de Maulets tornam a incidir clarament en una aposta ferma i de qualitat pel transport públic.

Tanmateix, la militància de Maulets tenim ben clar que per tal de solucionar del tot el problema del transport s'ha canviar el model territorial: mentre la gent que viu fora de Palma es vegi obligada a desplaçar-se a la ciutat per treballar, el problema no se solucionarà.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Mallorca) Concert Rebota't per la Llibertat!!
17 jun 2008
ei gent! de puta mare el concert, si estigués per Mallorca hi aniria segur

els Musnok els vaig veure aquest hivern passat en un concert a Llinars del Vallès i sonaven de puta mare!!

a veure si torneu a venir pel Principat aviat!!
Sindicato Sindicat