Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
17 jun 2008
El judici era degut a la baralla de la discoteca Rosebud, a la falda del Tibidabo, el dia 5 d'abril. L'incident que a molt*s de nosaltres ens resulta conegut en tant que succeeix de vegades en locals dels moviments socials, aquest cop no ha tingut l'habitual tractament mediàtic, ni tampoc la mateixa resolució judicial.
17/6/2008 PROCÉS JUDICIAL PER UN INCIDENT A SARRIÀ-SANT GERVASI
Condemnats sis mossos per la baralla a la disco del Tibidabo

1. • La sentència afirma que l'actuació va ser "innecessària i desproporcionada"
2. • El tribunal també castiga quatre joves per agredir o mossegar els agents

Els joves i els mossos acusats, durant el judici celebrat el dia 5. Foto: RICARD CUGAT
Els joves i els mossos acusats, durant el judici celebrat el dia 5. Foto: RICARD CUGAT

MÉS INFORMACIÓ

* DOCUMENT: Sentència íntegra del cas
* Interior recula i autoritza la porra que al març va vetar als mossos
* Un agent salva un lladre que es va tirar a un canal fugint de la policia
* Expedient informatiu als policies que van baixar al metro amb l'estaca

J. G. ALBALAT
BARCELONA

L'actuació dels Mossos d'Esquadra en la baralla de la discoteca Rosebud, a la falda del Tibidabo, el dia 5 d'abril va ser "desafortunada, innecessària i desproporcionada". Així ho expressa en la seva sentència la jutge Rosa Maria Freire que ha condemnat sis agents a multes d'entre 400 i 1.800 euros, així com al pagament d'indemnitzacions, per agredir i vexar alguns nois que van ser detinguts pels incidents. Només a quatre d'aquests joves els ha imposat una multa de 150 euros.
La magistrada qualifica de desmesurada l'actuació dels mossos ("dotació d'antiavalots, corpulents i proveïts amb uniforme, cascos i porres") contra uns nois d'entre 18 i 19 anys, "molts d'ells de complexió encara adolescent, que no presentaven cap característica especial de grup perillós i amb un comportament que "no diferia especialment d'altres joves de la seva edat en una altra discoteca o local d'oci de la ciutat".
Afegeix que els agents van al.legar en la seva defensa que havien patit insults, escopinades i empentes. No obstant, la jutge els recorda que la "comunitat a la qual serveixen ha de poder confiar que la policia té més recursos que el de la violència per controlar aquestes situacions".
L'altercat es va iniciar a les 3.30 hores, quan una patrulla dels Mossos va parar a l'avinguda del Tibidabo un vehicle conduït per Juan Manuel Z. i la seva cosina, Carolina S., que procedien del Rosebud, on se celebrava una festa de posada de llarg d'una amiga. Els agents van demanar la documentació al conductor, que no la portava, però sí la del cotxe. Es va dirigir a la part del darrere i a la guantera. El policia es va molestar i li va dir "si l'estava vacil.lant".

PUNTADES I COPS
Va començar un forcejament, en què Juan Manuel, ara condemnat, va clavar un cop de cap a la cara al mosso. Van caure a terra, on el policia i un company van emmanillar el noi. "En aquesta posició va començar a ser atacat amb puntades, pels dos agents, un dels quals li trepitjava el cap contra terra", explica la jutge. Carolina va voler protegir el seu cosí, fins que va ser estirada pels cabells, arrossegada --es va quedar en roba interior-- i emmanillada.
Dos amics d'aquests joves, Miguel i Cristina, es van adonar de l'incident i van anar al lloc. Miguel va donar una puntada a un mosso i va ser "immobilitzat amb violència" per altres agents. Un li va pegar amb la porra i li va aixafar la cara contra terra. La noia va llançar una puntada als testicles d'un caporal. Poc després, una dotació va anar a la porta de Rosebud i va començar a arrestar més nois, que van ser "apartats i agredits per obligar-los a posar-se de genolls i amb les mans al cap", detalla la jutge. En aquesta posició van estar mitja hora.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=519178&idseccio_PK=&h=080617

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
17 jun 2008
Nada como que tu papi esté en el mismo club de golf que la jueza o su maridito. La desmesurada IRA que siento me lleva a conclusiones demasiado violentas como para ponerlas aquí sin ser detenido.

Si realmente ha puesto en la sentencia "no presentaven cap característica especial de grup perillós", estamos hablando de algo peor incluso.

El Terror de Marat se queda corto con lo que tendría que pasar aquí y ahora...
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
17 jun 2008
En tot cas, i a pesar de l'arbitrarietat de la resolució judicial no hem d'oblidar que és una bona notícia que es condemni un abús de poder, com els que es donen cada dia.

Crec que el titular és excessivament tendenciós. Hauríem de procurar ser un xic més seriosos.
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
17 jun 2008
Seguro que a la jueza le ha llegado al corazón eso de que los chavales vinieran de una fiesta de "puesta de largo".

¿Tal vez los Movimientos Sociales debieran hacer fiestas de puesta de largo para contrarrestar la impunidad policial?

En fin, buen choque de clases sociales: un madero, hijo de la clase obrera sin conciencia y desclasada, agrediendo a unos pimpollos de la burguesía, y todo por aplicar en plan Eastwood la ley que hace esa misma burguesía para someter a los currelas. ¿No creéis que ahí hay algo de un odio subterráneo que habría que trabajarlo socialmente? Ya veo el nuevo eslogan de Interior: "Hágase madero: podrá hostiar de vez en cuando a alguno de los hijos de los que nos han condenado a todos a la miseria social". No todo iba a ser hostiar a parados, manifestantes, huelguistas, marginados, inmigrantes...
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
17 jun 2008
Vaig sentir la notícia per la ràdio i deien que els pijets increpaven els mossos dient-los "¡mileuristas!". També deien que un dels pijos anava repetint "Que mi madre es jueza...".
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
18 jun 2008
Que esos chavales sean burgueses es superficial: lo que se muestra aquí es que Saturno devora a sus hijos, bajo este Estado donde todas las fuerzas se conjugan, concentran e hipertrofian para intentar encorsetar a una sociedad de momento sin perspectiva consciente de salida (la burguesía porque no puede ni le interesa tenerla; sería su autodisolución, y eso no lo hará jamás una clase; el proletariado porque todo lo que tiene de descreído del sistema visto sujeto a sujeto, le falta a él mismo como sujeto en lo que se refiere a la traducción activa de los disentimientos de cada proletario). En su expresión extrema -pero que llegará si el curso histórico no culmina en revolución-, el capitalismo destruye al capital haciendo inviable la supervivencia biológica misma de la especie. Es por ello que esos jóvenes burgueses, a pesar de la repulsión que puedan darnos su ethos y sus ideologías, tienen en común con los comunistas el simple y grande hecho de pertenecer a la misma especie, cuyos intereses básicos de continuidad en el Planeta, y no ya solamente los intereses proletarios de superar la división social en clases, pueden ser realizados por el proletariado que acabe con su condición de burgueses al tiempo que acaba con su propia condición proletaria (¿o es cierto que las identidades proletarias son en lo concreto, aquí y ahora, más "puras", encomiables y preservables que esas burguesas?). El proletariado no tiene nada que preservar y sólo sus cadenas que perder.
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
18 jun 2008
ya lo sabéis, hay que ir a las manis con el canré del PP en la boca, y ya puedes hostiar al ministro si quieres!
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
18 jun 2008
Si si, però avuí el ministeri d'interior ja ha dit, que recorerà la sentencia, que el ministeri (o sigui nosaltres, amb els nostres impostos) pagaran la multa de més de 8000 euros, i el seu cap assegurar estar segur de la innocencia dels mossos, això es acatar les sentencies si senyor. El senyor Saura cada dia més semblant al cap de la Cheka, i donant uns graus d'impunitat a la ppolicia sense límits, ja no fan cas ni de les sentencies judicials.

llegir:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2900008

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2899752
Re: Per a 6 mossos pegar a pijos no és gratis...
18 jun 2008
Ostras, qué insulto más interesante: "mileurista". Os imagináis en las próximas manifas a toda la peña gritando "mileurista! mileurista!" o "pega, pega, que así nunca pagarás la hipoteca!"...
Sindicato Sindicat