Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Març»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
Recurs d’alçada contra el precintament d’una televisió comunitària
13 jun 2008
Aquest matí un grup d’unes vint persones de l’Assemblea per la Comunicació (l’ACS) han lliurat al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació un recurs d’alçada contra l’ordre de precintament del Canal 52UHF de LaTele.
No només volem veure la tele, volem FER LaTele

Després que les vint persones intentessin entrar al pati del Departament amb una bici-carretó amb una televisió que tenia sintonitzat el Canal 52 objecte de la sanció, per llegir un text de rebuig a la decisió de la Generalitat, dues persones han entrat finalment a les dependències del Departament per registrar el Recurs dâalçada. Mentre a fora es congregaven turistes i policies, sâha fet el registre dâentrada del recurs i tres responsables del departament han parlat amb els membres de lâACS donant-se per assabentats del lliurament del Recurs i de lâacció de protesta. Ja a fora, sâha llegit el text-manifest i sâhan trencat dos televisors per simbolitzar per a què volem o per a què ens serveix la tele si no ens permeten FER TELE.
Primeres imatges de lâacció a: http://okupemlesones.blip.tv/#996839 (Seân penjaran més properament)

Les emissions al canal 52UHF, corresponen a una iniciativa comunitària, sense afany de lucre, que no inclou publicitat ni cap altra activitat comercial, i que no provoca cap problema de interferències a altres emissions.
Les emissions de LaTele, la campanya Okupem les Ones, igual que altres iniciatives desenvolupades en el marc de lâACS, com la presentació dâesmenes a la Llei de lâAudiovisual per al reconeixement del Tercer Sector Audiovisual, ha rebut el recolzament de més de 140 colâ¢lectius socials de Catalunya, que volen disposar de mitjans audiovisuals propis âen aquest cas dâuna televisió pròpia: LaTeleâ, per a exercir el dret a la comunicació (emissió, no només recepció) en tots els mitjans disponibles, també a través de lâespai públic radioelèctric.
LaTele del canal 52 és una televisió comunitària que vol desenvolupar un model de mitjans que no siguin ni propietat de lâadministració pública, ni propietat dâempreses privades amb objectius comercials, sinó que sigui una televisió pròpia de colâ¢lectius socials que treballen en àmbits diversos i que volen gestionar de forma directa mitjans de comunicació on expressar-se, on posar en comú i debatre idees i projectes, on difondre informació, en definitiva, on comunicar-se, entre ells i amb el conjunt de la ciutadania, sense intermediaris (podeu veure tota la informació sobre el projecte a http://www.okupemlesones.org).
A continuació teniu alguns dels subtítols de lâacció i el text-manifest que sâha llegit.

Hipócrites: la Llei reconeix drets, i la Generalitat sanciona als qui els exerceixen
Ni públics-institucionals, ni privats-comercials: tercer sector audiovisual
El precintat de LaTele vulnera la llibertat de comunicació audiovisual
LaTele és de tots, no només dels qui tenen diners o poder polític
Volem garanties per als mitjans comunitaris. No a les sancions.
Per un accés real als mitjans de comunicació: no al tancament de LaTele
Per veure el que no surt mai a la tele, construïm canals comunitaris (construïm una altra tele possible)


I el manifest:
Contra el precintament de lâúnic canal de televisió comunitari de Barcelona
El mes passat la Direcció General de Comunicació i Serveis de Difusió Audiovisual va acordar enviar la policia per precintar els equips dâemissió de LaTele, el canal de lâassemblea per la Comunicació Social. La decisió no ens sorprèn i en ens sorprèn a lâhora.
NO ens sorprèn per que, de fet, és el que ha vingut succeint de que es van posar en marxa les primeres ràdios i televisions comunitàries. Tot i que la Constitució democràtica reconeix el dret a lâexpressió a través de tots els mitjans possibles, la realitat és que els diferents governs han anat emetent ordres de tancament contra les ràdios i televisions lliures, i han limitat la llibertat dâexpressió a allò que es pot dir a través dels mitjans controlats pel poder polític o pel poder econòmic.
NO ens sorprèn per què, de fet, des de lâACS, des de la Xarxa Estatal de Mitjans Comunitaris, des de les ràdios lliures, des de les xarxes internacionals de mitjans comunitaris i, ara també, des del propi Parlament Europeu, ja venim denunciant de fa temps la manca de regulació i reconeixement dâun sector cabdal per a la democràcia real, com són els mitjans de comunicació comunitaris, sense afany de lucre: el tercer sector audiovisual.
Però, dâaltra banda, sí que ens sorprèn una mica que ara es torni a prendre una mesura com aquesta, que es torni a recórrer a processos sancionadors i a la policia per tancar mitjans de comunicació.
SÃ? que ens sorprèn per que confiàvem en la nova Llei de la Comunicació Audiovisual a Catalunya, que per primer cop reconeix de forma explícita els mitjans comunitaris i, tot i que encara de forma marginal, estableix que sâhaurà de reservar espai radioelèctric, espai públic, per a aquest tercer sector audiovisual, ni públic-institucional, ni privat-comercial.
SÃ? que ens sorprèn perquè les emissions de lâACS compleixen el que està previst en aquesta llei âno emet publicitat ni té cap activitat comercial amb afany de lucre; no provoca interferències, és a dir, ocupa un espai radioelèctric disponible; és un canal obert a la participació en la programació i en la presa de decisions. En canvi, és lâAdministració la que no acaba de complir la Llei, la que no ha desenvolupat, després de tres anys de la seva aprovació, els mecanismes per a que el que a la Llei són paraules, pugui ser realitat.
SÃ? que ens sorprèn perquè des de la posada en marxa de la Campanya Okupem les Ones i lâAssemblea per la Comunicació Social ja fa cinc anys hem estat mantenint contactes amb el Parlament, amb els partits polítics, amb la Direcció General de Comunicació i Serveis Audiovisuals i amb el Consell de lâAudiovisual de Catalunya, debatent sobre la necessitat de garantir espais de comunicació social en tots els suports possibles. I semblava que tothom estava dâacord en què es bo que hi hagi mitjans comunitaris.
SÃ? que ens sorprèn perquè no esperàvem que la resposta a una demanda de més democràcia, de més participació en la vida pública, de democratització en lâús dels mitjans, fos una sanció administrativa i una ordre de tancament.
Lamentem sincerament que la situació a Catalunya sâallunyi tant, encara, de pràctiques legals dâaltres països europeus i americans i de les que recomana el propi Parlament Europeu i les associacions internacionals de mitjans comunitaris.
Per això, lâAssemblea per la Comunciació Social mantindrà les seves emissions i intensificarà els esforços per tal de construir uns mitjans comunitaris útils, oberts i transparents, no subjectes als interessos del poder econòmic i polític. Per això, ens oposarem a qualsevol procés sancionador i continuarem reivindicant les plenes garanties legals per al tercer sector audiovisual.

Més informació: http://www.okupemlesones.org
Contacte: mitjanspropis ARROBA moviments.net
Mira també:
http://www.okupemlesones.org
http://okupemlesones.blip.tv

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recurs d’alçada contra el precintament d’una televisió comunitària
14 jun 2008
Muy loable y curioso...

¿Pero habeis pensado cambiar de táctica? porque tenerlo claro.. todo parece una movida okupa, y asi de entrada lo teneis perdido todo.
En la prensa oficial solo saldreis para ser criminalizados.

¿Sabiais que los hijos de Luis del Olmo son los propietarios del canal 25 de l´Hospitalet, y no tiene licéncia de emisión?

A ellos no les tocan ni los pelos, ¿y a vosotros os quieren clausurar? esto es lo que teneis que denunciar !! ir de cara al grano y no perderse en los folklorismos de siempre que acabaran por daros por el culo como suele pasar en estos casos,

Ser más inteligentes, abajo la ingenuidad lúdica !!

Obervador
Re: Recurs d’alçada contra el precintament d’una televisió comunitària
16 jun 2008
No conseguirá nada luchando por sus derechos quien los utiliza contra los intereses establecidos. En la medida en que os devolvieran la emisión como resultado del diálogo y los recursos escritos, preocupaos y pensad qué función desempeñáis y en qué interesa a quienes regulan la televisión.
Por contra, si realmente conseguís seguir con vuestro canal imponiéndoos contra ellos (sabotaje a otros canales hasta que no les merezca la pena continuar negándoos), entonces felicidades.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more