Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
Primera Festa per la Unitat Popular, aquest dissabte participa!
capsal.gif
El proper dissabte 14 de juny, la Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha organitzat la Primera Festa per la Unitat Popular amb l'objectiu de ser un punt de trobada per a militants i simpatitzants de la candidatura rupturista i l'ocasió per fer balanç d'aquest primer any amb representació institucional al consitori manresà. La Primera Festa per la Unitat Popular s'inicia amb un dinar on es faran parlaments, i en acabat l'actuació del grup La Carxofa i la Ceba (Folk-festa del Barcelonès) donarà el toc festiu a la festa. Cal confirmar l'assistència al Cafè l'Havanna, el Casal Popular la Fadulla o bé per correu electrònic a manresa ARROBA cup.cat, La festa se celebrarà al Casal Popular la Fadulla, a les 2 començarà el dinar, i cap a les 4 l'actuació musical.

Al matí, la CUP celebrarà Assemblea General, on es farà balanç de la feina feta i es traçaran els principals eixos de treball per als propers mesos.
Mira també:
http://manresa.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=229&Itemid=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
Asi, la mateixa CUP que a varis municipis a votat la llei de civisme...

Que grans sou ...

Fins i tot EUiA us pasa per l'esquerra
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
realment la gent que es fot un fart de lluitar al carrer veiem amb tristor alguns gestos d'algunes cups... no es tracta que nosaltres decidim per vosaltres, sinó que pareu atenció a la societat que us rodeja. potser falta formació, potser falta entendre quines estratègies hi han.

i que cadascú es doni per aludit. aquesta de manresa no va votar la llei de civisme, diria que va ser la de berga.

haurien de mirar en positiu el fet que l'EI tingui una força més enllà de la cadira i potenciar que hi hagin organitzacions al voltant. ens beneficia a tots.

salut.
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
vaia inutils els dos de dalt.
Les cup fan el millor que saben, i es fes el que es fes, sortirien atontats com vosaltres per criticar per internet.
Menys critica i mes feina.
Les cup son el que el carrer vol que siguin!
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
trolls fora i tothom a treballar!
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
Vols dir aquins ajuntaments, i quines lleis concretament?
I si fan un macro-botellón al portal de casa teva cada dia? demanarás una mica de civisme?
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
Crec k ia un interés molt gran i molt enverinat per part de certs sectors de l'esquerra alternativa (i aquí dins hi incloc tb a sectors de l'ei) per fer descarrilar el tren de les CUP, k fa uns mesos ja va arribar a la 1ª parada i es tracta k vagi arribant cada cop a més parades.

Els sectors de l'esquerra alternativa que no són de l'ei volen k descarrili pk els hi fot molta ràbia k un projecte independentista guanyi credibilitat entre els sectors rupturistes i els sectors de l'ei k volen k descarrili tenen por a perdre protagonisme a akest creixement de l'independentisme revolucionari dels últims anys.

tot plegat bastant patètic,
la llei del civisme k es va votar a Berga no la conec, no sé molt bé k és el k conté dita llei, per tant no criticaré sense tenir prou elements de judici, ara bé, en cas d k pogués tenir algun element criticable crec k tothom té dret a equivocar-se o a no veure les coses = k tu!

a la gent k tant critica la CUP per aquest tema concret de Berga k ens penji la ordenança en concret a internet i ens digui en kins punts discrepa i punt, i així parlarem d coses concretes i no farem demagògia barata amb l'únic propòsit de vomitar merda sobre les CUP, k estan fent un treball d'oposició autènticament rupturista i democràtica en molts ajuntaments catalans.

SALUT I CUP!!

VISCA LA TERRA!!

VISCA ELS PAÃ?SOS CATALANS LLIURES!!!

REVOLUCIÓ AL CARRER I A LES NOSTRES MENTS!!!
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
12 jun 2008
La CUP de Berga no va votar una ordenança de civisme (els ajuntaments no fan lleis), sinó que va votar a favor de reformar l'antiga ordenança de civisme i suprimir-ne els articles més repressius. A més de fer retirar les 22 multes per protestes contra l'antiga ordenança.
Si això ho hagués fet l'ajuntament de Barcelona, s'hagués pintat com una gran victòria dels moviments socials, dient que s'ha fet recular l'ajuntament.
Ara bé, per interessos mesquins que res tenen a veure amb l'ordenança, s'ha dinamitat la possibilitat d'esgrimir la modificació feta a Berga com una victòria i utilitzar-la municipi a municipi per anar fent retrocedir els ajuntaments amb el tema del civisme.
Per cert, a banda d'això, la CUP de Berga ha fet moltes altres coses:
-Denunciar l'especulació amb noms i cognoms. El resultat d'aquesta denúncia es veurà en les properes setmanes.
-Fer respectar el conveni col·lectiu de les treballadores de la residència geriàtrica. Es va guanyar davant la voluntat de la gerència i dels altres grups de retallar l'augment de sou.
-Fer una modificació de la tarificació de l'aigua que promogués l'estalvi i apliqués un 50% de descompte a les persones jubilades de renda baixa.
-Fer retirar la foto del rei del Saló de Plens.
-Fer solidaritzar l'ajuntament amb en Jaume Roure i amb en Franki.
-Aprovar la redacció d'una normativa sobre plaques solars.
-Aprovar un reglament provisional de participació ciutadana, mentre durés la redacció del ROM (que es va decidir fer també a proposta de la CUP).
-Rebaixar del 15% al 5% les contribucions especials pel Pla de Barris que havien de pagar els veïns del casc antic, un dels barris de renda més baixa de la ciutat.

I un consell: no confongueu carrer amb ghetto. No hi té res a veure.
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
13 jun 2008
doncs fa uns dies algú va penjar amb molta mala fava un article de la CUP de Berga...

no contestaré a les altres acusacions gratuites.

pot ser que el post sobre la CUP de sant celoni i CiU respongui al mateix?
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
13 jun 2008
Per a Terra lliure aquí tens alguns articles de la nova ordenança de civisme de berga:

18.8: "es prohibeix la venta no sedentària, sinó és amb autorització expresa"

32.2.1: "És prohibit: Exercir, sense la corresponent llicencia o autorització municipal, qualsevol mena d'activitat (??!!) en cap dels béns de domini públic (...)

51.4.3: "És prohibit expressament: Col·locar, sense autorització expressa de l'ajuntament, cartells, pancartes, adhesius o qualsevol forma de propaganda o publicitat, en edificis i instal·lacions municipals, en els elements del paisatge, en el mobiliari urbà i en general, en tots aquells elements que, situats a la via i/o espais públics, estiguin destinats a prestar serveix especifics a la ciutadania (...) Quan aquests actes s'edectuïn sobre monuments, edificis publics, especialment els catalogats, o mobiliari urbà (...) la infracció serà considerada com a molt greu (Fins a 3000 eurus)

51.9: Es considerara responsable directe de la infracció la persona , fisica o juridica, que promogui la contractacio o la difusió del misatge (entitat anunciant), considerant-se responsable subsidiari l'autor material dels fets.

24.2: "Es vetllarà per evitar l'exercici i la propagació de la mendicitat activa en les vies i espais publics, especialment en relacio a la mendicitat exercida per menors

99.3.2.4 :"Son infraccions greus: Practicar la mendicitat amb pressió o coaccions a altres ciutadans o ciutadanes

28.2: Les persones que no respectin les normes de comportament que estableix la present ordenança a la via i espais publics seran requerides per les autoritats municipals per tal de que cessin en la seva actitud, i en cas de resistencia podran ser desallotjades.

32.1: "la ciutadania ha d'actuar civicament i respectar els bens i els serveis publics, utilitzant-les d'acord amb la seva naturales i respectant sempre el dret a bla bal bla.."

70.2.3: " prohibicions": "recollir o aprofitar les deixalles de qualsevol mena i els residus sòlids urbans diposats a la via publica, tant dins del contenidor, com al seu voltantm sense autoritzacio municipal"

70.2.1; "prohibicions": "escopir o fer necesitats fisiologiques

17.3: "ningú no pot amb el seu comportament menystenir els drets de les altres persones ni la seva llibertat d’acció, ofendre les conviccions de les altres ni violar les pautes de respecte mutu, tolerància, llibertat i conservació de l’entorn, per la qual cosa s’abstindran de realitzar pràctiques abusives, arbitràries o que comportin violència física o moral"

48.1.1: " es prohibit: espolsar tapisso, catifes, estores, llençols i qualsevol roba o alre mena d'objecte d'ús domestic en portes, balcons i finestres que donin a la via publica

etc etc...

Qui no en tingui prou i es vulgui llegir la ordenança sencera esta penjada al web de l'ajuntament de Berga. totalment buida de contingut. Disfruteu-la!

Per altra banda: tenia entés que les multes les havia tret l'alcalde de Berga de la unica manera que les podia treure, fent un decret d'alcaldia.

I estava segur que les havia tret per les mil i una accions, mobilitzacions, presentacio de 1000 signatures (Berga te 16000 habitants) etcetere i sobretot perquè el nou alcalde (en paraules seves) "volia pau social". Però estava equivocat, l'alcalde em va treure la multa gràcies a la cup.

En fi... i lu de la pau social... es la mort en vida.
Re: Primera festa de la CUP Manresa, el 14 de juny
13 jun 2008
Hi ha alguns punts que criden l'atenció.

No es pot espolsar els llençols per la finestra??? Ja no es poden airejar? Si un mira abans que no passi ningú per baix no ha de representar cap problema. Ho trobo excessiu.

Es prohibeix recollir i aprofitar deixalles??? Sovint es troben coses pels contenidors que es poden reutilitzar. No és dolent, ans al contrari es generen menys residus.
Sindicat Terrassa