Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Concentracions contra la Llei d'Educació (11 juny a les 14 hores)
10 jun 2008
Concentració contra la Llei d'Educació de Catalunya

a les 14 hores

Carrer Casp, Nº 15 (davant de la delegació territorial d'Ensenyament)
Hola, nanos, el fill de sa mare d'en Maragall, el tripartit i els seus amics de CCOO i UGT estan negociant una reconversió de l'ensenyament que comportarà:

un increment de la jerarquització (catedràtics, sèniors, directors no escollits pel professorat amb funcions empresarials...),

la segregació social (centres amb més o menys recursos segons resultats -em sembla que San Cosme no podrà competir amb Sarrià),

la precarització (reducció dels col·lectius que cobren antiguitat, retrocés en les condicions de determinats permisos, increment del poder de les direccions a l'hora d'escollir el professorat...),

la marginació de l'escola pública respecte a la privada (increment dels diners destinats a la privada, que, de fet, en un acte de perversió del llenguatge, passa a formar part d'un anomenat "servei públic d'educació"),

i una privatització progressiva de l'ensenyament de cara a convertir aquest sector -ara que el totxo està en crisi- en un àmbit apropiat perquè puguin obtenir bones plusvàlues -garantides, a més, com en totes les reconversions, amb subvencions dels diners públics- els empresaris, els amics de classe social dels Maragall - la privatització, via municipalització i posterior externalització de la gestió dels centres, ha començat en el tram dels 0 a 3 anys, i ara es pretén ampliar a escoles d'adults, per exemple.

Diversos sindicats han decidit fer demà dimecres 11 de juny a les 14 hores concentracions davant dels serveis territorials (el de Barcelona és al carrer Casp 15).

Si us voleu solidaritzar, ja ho sabeu, i si teniu algun amic o conegut que tingui aquesta humil feina d'Herodes -que diria Machado- i li voleu reenviar el missatge, doncs gràcies a l'avançada.

El text dels sindicats convocants és el següent:

CONCENTRACIONS

Dimecres, 11 de juny, a les 14h
Davant dels Serveis Territorials
· BARCELONA Carrer Casp, 15
· SABADELL. Servei Territorial del Vallès Occidental c/ Marquès de Comillas, 67-69

USTEC·STEs ASPEPC-SPS CGT

Convoquem tot el professorat, i el conjunt de la comunitat educativa, a expressar el rebuig a lâavantprojecte de la LEC i a les conseqüències que seân deriven i que ja estem patint:


· NO A LA SUPRESSIà DEL BATXILLERAT NOCTURN

· NO AL DESMANTELLAMENT DE LA XARXA PÃBLICA DâESCOLES DE PERSONES ADULTES

· NO A LA RETALLADA DE PLANTILLES

· SUBSTITUCIONS PER A LES REDUCCIONS DEL PROFESSORAT MAJOR DE 55 ANYS

· NO A LâATURADA EN LA CONSTRUCCIà DE NOUS CENTRES

· NO ALS CENTRES ESPEC�FICS PER ALUMNAT IMMIGRANT


MANIFEST UNITARIEN DEFENSA DE LâENSENYAMENT PÃBLIC I LA SEVA QUALITAT

CONTINUEM REBUTJANT AQUESTA LEC


1. La vaga i les mobilitzacions del 14 F han donat alguns fruits importants com la retirada del model de gestió directa dels centres públics per entitats privades, però el problema de la privatització continua vigent a lâavantprojecte de la LEC mitjançant la municipalització dels centres públics.

2. Sota el paraigües del Servei Públic dâEducació, sâobren noves vies al finançament dels centre privats concertats, que rebran més diners públics mentre es mantenen com a empresa privada.

3. Estableix un model dâautonomia basat en la diferenciació dels centres segons els resultats escolars. Afavoreix lâautofinançament dels centres públics que conduirà a incrementar les diferències segons el seu entorn social.

4. Proposa un model de gestió empresarial que dificulta el treball en equip. Defineix els directors/es dels centres públics com a âpersonal directiuâ?, amb règim jurídic específic, i els possibilita seleccionar i nomenar professorat per lliure designació.

5. Desregula absolutament les relacions laborals: introdueix formes de provisió de llocs de treball arbitràries i discrecionals. Proposa un nou sistema retributiu jerarquitzat i lligat a lâavaluació i als resultats obtinguts.

6. Crea nous cossos docents propis de la Generalitat on sâhauran dâintegrar els actuals cossos transferits, sense que es garanteixin en el seu articulat, tots els drets laborals i administratius actuals.

7. El compromís dâinversió que comporta és absolutament insuficientHi haurà també concentracions davant dels Serveis Territorials de GIRONA, TARRAGONA I LLEIDA

USTEC·STEs ASPEPC-SPS CGT
àcies a l'avançada. Ciao.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentracions contra la Llei d'Educació (11 juny a les 14 hores)
11 jun 2008
COMUNICAT DâUSTEC·STEs
1. Reiterem el nostre rebuig a lâavantprojecte de la LEC per considerar que no dóna resposta a cap de les necessitats que plantegen els centres públics per poder oferir millor qualitat i millors resultats de lâalumnat, sinó que obre portes cap al desmantellament de la xarxa pública i desregularitza les condicions laborals del professorat..2. Els pretesos espais de ânegociacióâ? no són tals. Tant el Consell Escolar de Catalunya com la nova Mesa de concertació sindical són espaïs de diàleg, en el que el sindicat planteja les seves propostes i el Departament recull les que li sembla convenient, per tal de traspassar-les al Conseller, sense ni tant sols cap garantia que seâls hi donarà una resposta positiva.3. Paral·lelament, el Departament dâEducació està tirant endavant iniciatives que no són més que un retrocés i que estan creant un gran malestar en el professorat: retallada de plantilles, substitucions totalment insuficients per les reduccions del professorat de majors de 55 anys, criteris arbitraris en lâadjudicació de les places, supressió del batxillerat nocturn, desmantellament de la xarxa pública dâescoles de persones adultes,creació de centres específics per alumnat immigrant, entre dâaltres.4. Davant dâaquesta situació, USTEC·STEs anuncia que si no sâincorporen modificacions substancials en el projecte de llei, convocarà mobilitzacions de protesta al curs proper, amb vaga el mes dâoctubre i que farà tots els esforços perquè aquesta sigui unitària.Barcelona, 11 de juny 2008
Sindicat Terrassa