Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
Obra Trasvassament Llobregat-Besós per Collserola
08 jun 2008
L'excusa del transvasament imposat a Collserola entre les conques del Besós i el Llobregat és l'objectiu "d'assegurar l'abastiment d'aigua a la metròpoli."

Com veieu a les fotos la obra ja ha comportat la destrucció de l'entorn de la riera de Sant Just a l'alçada de can Mèlic.
atlloct0711set.jpg
Cau_072.JPG
collser.jpg
collse.jpg
Brutentorn076.JPG
Cau_tunneladora070.JPG
Aquesta canalització podrà portar aigua des de la potabilizadora de Sant Joan Despí cap als dipòsits de Trinitat i viceversa, amb més de 12 km de llarg i passant per sota de Collserola.

L'obra és de gran magnitud i afecta a dos sectors de la Vall de Sant Just.

1- El més gran, en plena riera de Sant Just, entre can Gelabert i l'institut, per on s'instal·larà ben aviat una tuneladora de 200m de llarg, que farà un forat de 6m de diàmetre i uns 6Km de distància en direcció al túnel que obriran des de Trinitat. Això suposa un gran moviment de terres i un pas continuat de camions i gran maquinaria. Previsiblement la tuneladora estarà preparada per començar a foradar al mes de Setembre.


2- El més petit, ubicat en una zona forestal, entre can Fatjó i can Baró i on s'està obrint un altre túnel per "mètodes convencionals", és a dir, dinamita o l'explosiu que pertoqui 2 cops al dia, i així avançar uns 4 o 5 metres. Aquest túnel, de més de 7m d'ample, farà la funció de accés al túnel principal que fa la tuneladora per qüestions de manteniment.

Aquesta obra està ubicada en zona protegida del parc de Collserola i està alterant l'entorn. La brutícia a l'exterior és notable, sobretot la deguda a l'estesa d'aigües grises (insuficientment depurades) pel camí i la riera. Els responsables asseguren que portaran una depuradora en breu per evitar embrutar més.
També cal denunciar el fort impacte per soroll i vibracions que causen les explosions de vegades a hores intempestives (6AM o 22h).


+info:
http://www.pangea.org/alnus

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat