Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Concentració de rebuig contra la directiva europea de criminalització dels nouvinguts
05 jun 2008
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya demana que s’aturi la directiva europea sobre el retorn de persones immigrades. S’afegeix també així a la campanya impulsada per diverses entitats catalanes i coconvoca a la concentració
de rebuig prevista per aquest dijous davant de la seu del Parlament Europeu a Barcelona.
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), atenent al respecte als Drets Humans com un dels seus eixos bàsics de treball, demana a partits polítics, administracions i institucions que facin tot el possible per aturar la directiva del Parlament europeu i del Consell sobre el retorn de persones immigrades que es trobin en situació irregular al continent.

Entre les mesures que contempla la ja coneguda com Directiva de la Vergonya, el CNJC considera especialment greu la previsió d’ingrés de menors als Centres d’Internament (CIES). Uns centres que han estat denunciats reiteradament per la vulnera-ció de drets democràtics que s’hi dóna i que priven de llibertat a persones que no han comès cap delicte sinó que tan sols han emigrat sense documentació.
Aquesta directiva inclou també l’ampliació a 18 mesos del temps d’internament, la disminució de les garanties jurídiques dels interns, la possibilitat que davant la falta de CIES aquestes persones puguin ser ingressades a presons i la prohibició pels expulsats de tornar a la Unió Europea (UE) en un període de cinc anys.

Lluny de resoldre aquesta situació, el govern espanyol i la UE es disposen, amb la nova directiva, a empitjorar-la encara més. De fet, el govern espanyol fins i tot va més enllà i, al marge de l’aprovació de la Directiva, preveu augmentar l’internament com a mínim més de 60 dies, essent l’actual de 40.

Aquesta política comuna de persecució i d’expul-sió de les persones immigrades en situació irregular no només redueix les seves garanties legals i els seus drets, sinó que atempta directa-ment contra la dignitat humana, perquè es tracta d’un retrocés en el compliment dels Drets Humans, cosa que limita la qualitat democràtica de les societats europees.
Per tot això, fem una crida al jovent (tot i q son ells els que ens han cridat abans) i a la societat catalana en general, a assistir a la concentració de rebuig a la Directiva de la Vergonya que tindrà lloc aquest dijous 5 de juny, a les 19h, davant de la Delegació del Parlament europeu a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90).
Barcelona, 5 de juny de 2008.


[entitats convocants: Attac-Catalunya, Asociación de Uruguayos en Catalunya, Asociación Socio-cultural Ibn Batuta, Associació LIMES, Associació Papers i Drets per a tothom, CCOO, Col·lectiu Cornellà sense fronteres, Comissió catalana d’ajuda al refugiat, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Desobeint fronteres, Fedelatina, Fundació Nous Horitzons, Fundació Pere Ardiaca, GRAMC, Observatori Desc, Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans, SOS Racisme-Catalunya]

MÉS INFORMACIÓ:
• Agnès Russiñol, presidenta del CNJC: 667 01 49 12 agnes.russinol ARROBA cnjc.cat
• Miquel Andreu, cap de Comunicació del CNJC: 650 95 18 85 comunicacio ARROBA cnjc.cat

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) és una de les xarxes d’associacions juvenils del país, una plataforma que aplega nombroses entitats juvenils d’àmbit nacional (si compleixen amb una serie determinada de requisits..) així com diversos consells locals de joventut legalment constituits. La tasca principal és dinamitzar el moviment associatiu legalment constituit i la participació de la gent jove. Fundat el 1979, el CNJC fa de pont entre els i les joves i els poders públics per intentar millorar la situació juvenil dins del sistema. Més de 175.000 joves catalans associats participen en les entitats membres del Consell, ja siguin associacions educatives (esplais, agrupaments escoltes, casals i grups de joves...), sindicals d’estudiants i treballadors, culturals i d’intercanvis, joventuts polítiques, entitats socials especialitzades, prestadores de serveis a la joventut, o consells locals de joventut, constituïts en la Xarxa de Consells Locals de Joventut de Catalunya (tot i que malauradament aquests últims no tenen dret a vot en les assamblees del cnjc o en els comités executius, esperem que algun dia el CNJC es democratitzi).
Mira també:
http://www.cnjc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració de rebuig contra la directiva europea de criminalització dels nouvinguts
09 jun 2008
jajajaja, dieu que teniu a 175.000 joves associats? Aviam si treieu al carrer mes de 100, i que siguin catalans eh? Immigrats no hi valen. Millor preocupeu-vos de Catalunya i els Catalans abans que persones que venen aqui per interes, si Catalunya fos pobre no serien moros o negres qui ens ajudarien.
Sindicat Terrassa