Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Poblenou] Xerrada equipaments juvenils: fam per avui, engrunes per no se sap quan
04 jun 2008
Davant de la presentació del nou Pla dâEquipaments Juvenils de Barcelona 2008-2015, des de lâAssemblea de Joves del Poblenou i en el marc de la nostra campanya âEl jovent al barri no hi tenim llocâ?, denunciem el menyspreu que demostra el Districte de Sant Martí vers el jovent del nostre barri i el de tot el districte. Els gestors polítics han decidit que Sant Martí continuï sent per molts anys més un desert en matèria dâequipaments per joves.
Xerrada-debat petit(1).jpg
El passat dimarts 20 de maig lâAjuntament de Barcelona va presentar en roda de premsa el Pla dâEquipaments Juvenils de Barcelona 2008-2015. La confecció dâaquest Pla era un compromís adquirit des de feia temps per aquesta institució dins el marc del Pla Jove 2006-2010. Així, a més dâarribar tard, aquest Pla arriba marcat per una opacitat total vers les entitats juvenils i en el cas del Districte de Sant Martí suposa una burla a les entitats organitzades al voltant de la Coordinadora dâEntitats Juvenils de Sant Martí, la Jove10 i a tot el jovent en general.
Des de lâAssemblea de Joves de Poblenou portem uns mesos reclamant la construcció dâun Casal de Joves per al jovent del nostre barri, a través de la campanya âEl jovent al barri no hi tenim llocâ?. Entre dâaltres coses, es va entregar a lâIl·lustríssim Regidor del Districte de Sant Martí, Francesc Narváez, el manifest de la campanya en el marc dâuna protesta a la inauguració del Parc Central. Lluny dâescoltar cap de les demandes que fèiem, el Sr. Narváez i el Conseller de Joventut, Sr. Josep Mª Barroso, prefereixen continuar rient-se dels veïns i les veïnes del Poblenou, als que, històricament, han condemnat a un dèficit dâequipaments inversament proporcional al ràpid increment de la població i del preu dels habitatges. Ara ens ha tocat el rebre al jovent, perquè segons el Districte no és convenient projectar equipaments segmentats per franges dâedat concretes.

Per tant denunciem:
- El nou Pla no planteja la construcció de cap equipament juvenil al Poblenou, més enllà dâuna ridícula âantenaâ? del Punt dâInformació Juvenil del Districte que, curiosament és lâúnic equipament (o pseudoequipament) que no té característiques definides en el Pla.
- La situació a la resta del districte és igual de decebedora. Es preveuen menys Casals (només dos) dels que toquen en funció dels seus paràmetres (un per cada 10.000 joves) ja que hi ha més de 40.000 joves al districte. A més el Pla diu tenir en compte el possible augment de població jove en els propers anys, fet que és més que evident en el nostre context de gran volum de construcció dâhabitatge nou.
- El que resulta més clarificador del nul compromís dels responsables del Districte vers el jovent, és que a diferència de tots els altres districtes, a Sant Martí cap dels equipaments previstos excepte un, compta amb una data prevista de finalització. A la pràctica això vol dir que abans del 2015 res de res.

Per tant continuem reclamant:
1. La construcció urgent dâun Casal de Joves del Poblenou en un emplaçament cèntric del barri.
2. Lâobertura dâun procés participatiu entre el jovent del barri. per definir com serà aquest espai i que sâatenguin les necessitats de les entitats juvenils en aquest sentit.
3. Que siguin els propis joves del barri els que autogestionin lâespai, sense tuteles institucionals ni exigències polítiques.
4. Que sâacceleri la construcció de tots els equipaments necessaris pel barri i sâacabi amb el dèficit galopant i històric que patim les poblenovines.
5. Que dâara endavant es posin per davant les necessitats de les veïnes i no els interessos immobiliaris, a lâhora de vendre sòl públic o planificar lâurbanisme. No pot ser que primer es construeixin centenars dâhabitatges nous i després es pensi en els equipaments nous que caldran.

El jovent al barri no hi tenim lloc. VOLEM UN CASAL DE JOVES DEL POBLENOU!
2 de juny de 2008, Poblenou, Països Catalans.
Assemblea de Joves de Poblenou

-------------------------------------------------

Per explicar més àmpliament la nostra reivindicació i fer partícips als i les joves del barri, però també a les entitats, a les veïnes en general i als mitjans de comunicació, us convidem a l'acte que farem el proper divendres 6 de juny de 2008 a l'�taca (C/Pallars 230) on intervindran:

- Un membre de la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia que ens explicarà la lluita en aquest barri per reclamar un Casal de Joves gestionat pels joves.
- Un membre de la Comissió Pro-equipaments del Poblenou que ens oferirà una perspectiva històrica de la lluita pels equipaments al barri des dels anys setanta.
- Un membre de l'Ateneu de Nou Barris que ens parlarà de la lluita veïnal per aconseguir aquell espai i de la gestió actual a través de la independència institucional.
- Un membre de l'Assemblea de Joves de Poblenou que explicarà la campanya que estem duent a terme i les demandes que fem.

ajpoblenou.bloc.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa