Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat SAT(Franki 3º grau)
03 jun 2008
CAP MES DIA A PRESÓ PER UNA BANDERA
FRANKI LLIBERTAT
ET VOLEM A CASA JA
Hola companyes i companys

Com algunes de vosaltres ja sabreu, avui han aparegut diverses informacions periodístiques que anuncien que el passat 29 de maig Brians -2 ha proposat la concessió del Tercer Grau a en Franki. Com a SAT us volem fer arribar les següents consideracions al respecte:
El vespre del dia 1 de juny (diumenge) vem saber aquesta notícia. El dilluns següent l’advocada d’en Franki va anar al jutjat de vigilància penitenciària a demanar una confirmació d’aquesta notícia, dada que encara no li van poder facilitar perquè, van dir, encara no havien rebut cap notificació oficial.
Assumint que la informació sigui verídica i que en Franki accepti la proposta de Tercer Grau, es passes a seguir, a partir d’ara són de pura burocràcia:
Ratificació de la classificació pel Centre a proposta de la Junta de Tractament.
Comunicació al Jutjat de Vigilància Penitenciària.
Comunicació a Fiscalia per presentar, si ho considera oportú, recurs. 
El termini de temps pot ballar entre les dues o tres setmanes i la immediatesa més absoluta:
Depèn només de la Consellera Tura les condicions imposades en el Règim Obert a en Franki, condicions que no estan especificades i que en cap cas, com s’apunta en la informació inexacta difosa aquest matí, no passa necessàriament per anar a dormir a cap Centre Penitenciari. 
Per part nostra, només ens cal afegir que la desconfiança cap al Departament de Justícia segueix sent absoluta pel tracte rebut, per la forma com va ser detingut i empresonat en Franki i per la negativa a reconèixer el caràcter polític del cas.
No se’ns escapa que el conjunt de la població sí ha entès el caràcter polític d’aquest cas i per això els posicionaments han estat clars a favor de la llibertat immediata i sense condicions d’en Franki. Així, ahir mateix, una nova ciutat, Tortosa, de 35.000 habitants, amb una moció entrada prèvia recollida pública de signatures, s’ha sumat a la exigència de la llibertat immediata i sense condicions.

També us volem comentar que en Franki sempre ha mantingut la seva innocència i ha argumentat que el seu empresonament és un cas de repressió política i criminalització a la participació en moviments socials. Per aquesta raó ell ha optat des de l’inici del seu empresonament a no demanar el Tercer Grau i ha dit reiteradament que no l’acceptaria si implicava una renúncia política . Per aquestes raons estem a l’expectativa de tenir més dades sobre la notícia. A més a més volem recordar que el Tercer Grau implica el manteniment de la condemna i que no acompleix les exigències de llibertat immediata i sense condicions que ens hem marcat col·lectivament com a campanya. Tot i això, la possible sortida amb condicions de la presó del nostre company pot ser una victòria parcial de la campanya que ha obligat als polítics institucionals a passar del mutisme còmplice inicial a haver de maniobrar per netejar la seva imatge davant aquest fet repressiu. Aquesta petita victòria ens haurà d’ajudar a continuar en les lluites contra aquests i altres fets repressius, ensenyant-nos que la mobilització i la coordinació donen resultats.
Salut i fins la victòria

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat SAT(Franki 3º grau)
03 jun 2008
Ahir a totosa va aprovar-se una moció popular de suport i exigint la llibertat inmediata de Franki.
La va presentar el Casal Popular Panxampla via suport popular.
+ info a panxampla.org
Salut!!!!!
Re: Comunicat SAT(Franki 3º grau)
04 jun 2008
vinga va...a veure si surt ja i així ja no parlem més ni de banderes ni nacionalimes i deixeu a l'opinió pública tranquila (que d'entendre no entenem gaire). Què fareu després quesurti? ja no teniu perspecives?...apa..adéu
Re: Comunicat SAT(Franki 3º grau)
04 jun 2008
ESTAN LOCOS ESTOS ROMANOS, y cagaos.
Una muestra mas de que si queremos la estacas que forman esta valla de explotacion en todos los sentidos de la vida CAERAN.
VICTORIA; VICTORIA; VICTORIA POPULAR
A POR ELLOS
Sindicato Sindicat