Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Llibre blanc de la ràdio local. L'incompliment sistemàtic de Ràdio Gràcia
03 jun 2008
rg08.jpg
âPensar que la ràdio local no té res més a inventar és un greu errorâ?, deia el catedràtic de Comunicació de la UAB, Emili Prado. En el cas de Ràdio Gràcia, no és que no s'hagi inventat res sinó que segueix un procés de regressió i d'incompliment constant de diversos punts previstos en el recent aparegut Llibre blanc de la ràdio local pública.

âUna dada significativa que cal tenir ben present és que més del 50,5% de les emissores no disposen dâun consell dâadministració que marqui o sancioni els grans objectius del serveiâ?. El més semblant que hi pot haver és el consell de la ràdio, organisme de caràcter polític que no ha servit mai per marcar les línies bàsiques de l'emissora.

El Llibre Blanc reflexiona sobre la necessitat de la paritat. A Ràdio Gràcia mai hi ha hagut una directora. L'Ajuntament de Barcelona no ha calgut mai necessari incidir en aquest punt.

Redaccions úniques. El sector audiovisual viu una situació de sinèrgia i aprofitament dels recursos. A Ràdio Gràcia l'única sinergia han estat les recomanacions que s'han fet des del departament de premsa del Districte de Gràcia.âEl procés dâadaptació a les noves tecnologies, sobretot a Internet, és progressiu i ininterromput, la qual cosa explica la preocupació de la ràdio local pública per la seva adaptació als reptes de futur. Aquest tema ha estat un dels fils conductors dels tres congressos de la ràdio municipal que han tingut lloc fins ara a Catalunya. La Federació de Ràdios Locals de Catalunya sempre ha traslladat als seus associats la necessitat i la conveniència de ser presents a tots els formats i totes les tecnologies per garantir la màxima difusió dels contingutsâ?. Buit de sentit i contingut com un solar en el cas de Ràdio Gràcia. No calen més comentaris sobre la situació.

âEl/la director/a de la ràdio local pública lâha dâescollir el plenari del consistori (o lâorganisme de qui depengui el servei de radiodifusió) per majoria absolutaâ?. La fòrmula de l'elecció a dit ha estat la més senzilla en la majoria dels casos.

âEls ajuntaments han de dotar les seves emissores municipals dâunes instal·lacions i dâuns espais que sâajustin a la normativa en vigor del Departament de Treballâ?. Adjuntem fotografies sobre l'estat lamentable de l'emissora.
rg12.jpg
Mira també:
http://www.transversalweb.cat/index.php/content/view/1210/1/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Llibre blanc de la ràdio local. L'incompliment sistemàtic de Ràdio Gràcia
03 jun 2008
l'ajuntament=PSC controla la COM i no vol radios municipals de barri.

la frequencia de radio municipal per barcelona es la que fa servir la COM, radio gracia es una herencia del passat .

no hi cap normativa del departament de treball per a radios, si els aparells estan homologats com el 99% del que es pot compar a espanya ja serveix.

no estan res malament les fotos
Sindicat Terrassa