Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Cap persona és il·legal, prou brutalitat policial. Manifestació a Vilafranca
02 jun 2008
Crònica de la manifestació del passat dissabte 31, a Vilafranca
mani 31.5.08 foto.jpg
Els darrers tres mesos, un nombre encara indeterminat de veïnes i veïns de Vilafranca han estat detinguts i expulsats automàticament del país, sota compliment de la Llei d'Estrangeria, per no disposar dels permís de residència. En el transcurs d'aquestes batudes policials, sense precedents a la Vila, desenes de ciutadans migrats han patit intimidacions i tota mena de vexacions per part dels cossos de seguretat espanyols, tant Policia Nacional com Mossos d'Esquadra, sense que, a hores d'ara, ni el regidor de seguretat ciutadana, Xavier Lecegui, ni la resta del consistori municipal hagin estat capaços de presentar un informe detallat dels fets.

La contundència amb que es vénen produint aquestes batudes ha impulsat un grup de veïns i veïnes ha constituir una Plataforma, amb el nom Cap Persona és Il·legal, com a instrument de denúncia de l'assetjament policial i administratiu sobre la població migrada. El passat dissabte 31 de maig, la Plataforma va convocar una manifestació amb el lema "Cap persona és il·legal: prou brutalitat policial" on el centenar de persones aplegades van recórrer, sota la pluja, els carrers de la Vila, exigint la derogació de la Llei d'estrangeria i l'obertura, immediata, d'un nou procés de regularització, no condicionat al contracte laboral, que garanteixi el permís de residència i treball per a totes les persones migrades.

Durant el transcurs de la marxa, recolzada pel conjunt d'organitzacions de l'esquerra independentista a la comarca, van poder escoltar-se crits pel dret a l'habitatge i a una feina dignes i tampoc no hi van mancar les referències al recent enduriment de les polítiques de control de la immigració per part de la Unió Europea. Mentre el govern Berlusconi aposta per l'equiparació entre "sense-papers" i delinqüència i la confecció d'un cens de la població gitana, Sarkozy negocia amb l'Estat espanyol la conveniència d'establir contractes d'integració per a la població migrada. Segons Larbi Al-Hak, portaveu de la Plataforma "no és pot seguir associant el fenomen migratori als problemes de seguretat ciutadana: si estic aturat al carrer sóc sospitós de ser o un terrorista o bé un traficant. La Directiva de la vergonya representa més control i menys drets i això ho patirem, fins i tot, al carrer. Dia rere dia, cada cop és més difícil fer ús dels espais públics, el carrer només és per anar a la feina i per sortir a comprar".

La manifestació va cloure amb la lectura de dos manifestos on és convidava a la opinió pública a la reflexió col·lectiva "desplegar dispositius de força d'aquestes dimensions alimenta l'alarma social amb l'objectiu, per part de les diferents administracions polítiques, de criminalitzar les persones migrades: l'assetjament dispara l'alarma social per justificar la progressiva retallada dels Drets Humans sobre la el quinze per cent de la població. La prohibició de la lliure circulació de persones, l'amenaça de l'expulsió i la brutalitat de les batudes no haurien de deixar indiferent a ningú".

This work is in the public domain

Comentaris

una altra foto
02 jun 2008
per endreçar 008.jpg
Carrer St. Pere
Re: Cap persona és il·legal, prou brutalitat policial. Manifestació a Vilafranca
02 jun 2008
si senyor! endavant Vilafranca!

que rabiin els 33 de merda!

CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!

Independència i Socialisme!
Sindicat Terrassa