Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
La criminalització és sempre el primer pas per preparar el terreny per la repressió.
Passem el comunicat de la degana donant la seva versió dels fets d´ahir.
Amb un cinisme brutal i amb la demagògia típica dels que manen, és una mostra que intentaran la via repressiva contra els estudiants en lluita.
Per tant, cal estar al costat de l´Assemblea de Lletres de la UAB en la seva lluita per aturar els nous plans d´estudi, el procés de Bolonya.
Segon comunicat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB a tota la comunitat universitària

Seguint amb els fets esdevinguts ahir dia 29 de maig que es van donar a conèixer per mitjà de comunicat a tota la comunitat universitària ahir mateix, lamentem haver d’exposar novament els fets ocorreguts avui dia 30, arran de la continuació de la Junta Permanent constituïda ahir:

-La Degana, l’equip de deganat i alguns membres de la Junta Permanent han entrat a la Sala de Juntes del Rectorat esperant l’hora de realització de la Junta i l’arribada de la resta de membres electes, des de les 11.15 hores.

-Al cap de15 minuts, els serveis de seguretat de la UAB han avisat que no podrien contenir l’allau d’un grup de persones que havien accedit a l’edifici en manifestació fent impossible la seva identificació preceptiva prèvia per poder entrar a la Junta, tot i la presència d’un control dels serveis de vigilància del campus en els accessos.

-En aquestes circumstàncies de risc per la seguretat de la Degana i la resta de membres de la Junta que ja havien arribat, s’ha aconsellat abandonar la Sala de Juntes i acompanyar aquestes persones a un espai segur.

-Mentrestant, en accedir per la força al pis on es troba la Sala de Juntes, els assaltants han agredit a un membre de la seguretat de la UAB i, mentre estava estirat a terra malferit i alguns acusaven d’aquest fet al Rector i al Deganat de Lletres, els altres aplaudien. Posteriorment, després d’haver estat atès d’urgència pel servei mèdic de la UAB, el ferit ha hagut de ser traslladat en ambulància medicalitzada al Parc Taulí.

-De forma immediata, des del Rectorat l’equip de Deganat ha procedit a avisar al personal del Deganat que probablement es produiria un assalt i que per a la seva seguretat tanquessin i abandonessin les instal·lacions, atès el precedent del dia anterior.

-Tot i que altres membres de la Junta Permanent del Sectors A i B (professorat i becaris de postgrau) havien acudit al rectorat per participar a la Junta, la situació d’extrema violència generada feia inviable la continuació de la mateixa.

-Assabentats telefònicament de l’ocupació per la força del Deganat, i havent rebentat per segona vegada la porta d’accés, el Rector, la Degana i l’equip, amb l’auxili de molts membres de la Facultat i de la resta de la comunitat universitària (degans d’altres facultats, professorat, PAS, estudiants), s’han personat al Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres per exigir-ne la desocupació immediata i valorar els danys causats a béns que són de tots. Aleshores, s’ha pogut determinar que els ocupants havien accedit a la informació de l’ordinador de la Degana i als documents que hi són custodiats.

-Al cap de més d’una hora d’ocupació, d’invitacions a desocupar per part del Rector i d’altres membres de la comunitat universitària, sempre amb la presència de nombrós professorat i PAS de la Facultat i amb el recolzament explícit i presencial d’altres companys, enmig d’una situació extraordinàriament tensa i insòlita en aquesta universitat, s’ha aconseguit la desocupació del Deganat. Els serveis de manteniment de la Facultat han procedit a segellar el despatx de la Degana per permetre una inspecció policial posterior.

Els incidents han acabat a les 14.15 aproximadament.

This work is in the public domain

Comentaris

Comunicat de l´Assemblea als treballadors de seguretat de la UAB.
31 mai 2008
COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE LLETRES

PER ALS TREBALLADORS DE SEGURETAT DE LA UAB


Els i les estudiants de l'Assemblea de Lletres volem fer-vos arribar el nostre desig de la ràpida millora del treballador de seguretat que ha estat ferit aquest mati, tal com hem demostrat al moment d'anunciar-se el seu esvaïment i durant l'estona que s'ha trigat en obrir la porta per a la seva evacuació (tot condicionada al pas o no dels estudiants)..

De la mateixa manera, volem denunciar que aquests fets han estat el producte d'una decisió irresponsable dels que han enviat al cos de seguretat a fer un cordó per bloquejar injustificadament el pas dels estudiants i a un lloc molt perillós tant per ells com a treballadors com per a nosaltres: les escales d'entrada a la segona planta.

Ni els treballadors de seguretat (que rebien ordres) ni l'estudiantat (que tenia dret a ser-hi) han tingut cap mediació o responsable d'aquesta situació per tal de resoldre-la sense incidents.

L'actitud del Deganat tot acusant als estudiants de l'estat de salut d'aquest treballador és profundament irresponsable tot i que s'hauria pogut resoldre si la Degana no hagués persistit en una convocatòria irregular i el Deganat/Rectorat no hagués enviat al cos de seguretat sense cap mitjà de mediació, amb l'única ordre de bloquejar l'accés (legítim) dels estudiants a la segona planta del Rectorat.

Considerem per tant, que les víctimes d'aquesta situació hem estat aquest treballador, els estudiants ferits per l'execució de les ordres del Deganat/Rectorat i en tercer lloc, la democràcia i la llibertat d'expressió.



Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 30 de Maig de 2008
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
Pero que coño defendeis a los guardia jurados sin son de la misma calaña,ellos son conscientes y responsables de sus actos, si obedecen ordenes esque quizás es porque ellos quieren, no vamos a justificar su actuación con que son mandados. Son escoria
Guardia Jurado, madero frustrado
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
JIPIS DE MIERDAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
si buenu, som hipis i ens em de justificar pel tema segurata, aixo és un error. però vine tu a la assemblea de lletres i prpoosa lo contrari.

i més, crec que els fets d´aquests dies an estat prou contundents i confrontatius i, a més, assumits colectivament.
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
Si fos de l'assemblea se'm cauria la cara de vergonya davant aquest comunicat. O ereu els 3 socialdemocrates que m'imagino o bé l'assemblea ha degenerat encara més...
Quina pena.
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
El millor de tot de la nota de la facultat és l'explicació dels fets de com van desconvocar els reunits i la por i pànic que diuen van patir, si ha estat així me n'alegro, que ens tinguin por que no anem de broma.

I pel segurata el mateix, que es foti
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
El comunicat va dirigit a destacar que el xoc entre estudiants i segurates tenia un rerefons polític, i era una decisió presa pel rectorat i deganat. El segurata no opina ni molt menys, ell acata les ordres que li venen de dalt. per tant, és normal denunciar el culpable de que hi hagi un ferit (institucions)
A mes, la majoria de segurates son gent que ni es plantegen les reflexions que vosaltres feu, ells treballen i punt. Vivim en un mon sense consciencia de clase, i axo ho hem de tenir clar per entendre (no compartir) certes actituts.
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
Aixo es com dir que els policies son victimes i que no son ells el nostre enemic. I no es veritat, son un enemic mes
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
seguratas mercenaris, que es busquin un altre feina...
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
31 mai 2008
Tampoc plorarem epr una persona a qui li sua tot! Ell diu que treballa d'això i els nazis deien que treballaven en camps de treball...

Portar una arma, ni que sigui una porra és condició de violent, respondre a les injustícies és condició de coherent.
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
01 jun 2008
per els niñatos que rajen: l'assemblea de lletres es actualment la mes gran amb diferencia de la UAB i de les mes grans de tot barna. aquest ultim curs hem arrosegat a una gran quantitat d'estudiants, hem aconseguit que la gran majoria d'estudiants estiguin amb nosaltres i part de profesors i s'ha desenvolupat una gran lluita contra els graus en tots els nivells, desde l'institucional a l'accio directa, que ha portat que a dia d'avui no estiguin aprobats quan ho haurien d'haber estat el dijous i mes canya que li fotrem.els graus de bolonya de moment estan aturats a lletres. potser estic perdent el temps, no debeu saber ni el que es un grau.

si un comentari en un comunicat sobre un segurata ferit en una acció de l'assemblea creieu que invalida tota aquesta lluita us ho heu de fer mirar en serio, preneu-vos un cafe, tranquilitzeu-vos, reflexioneu, penseu en que esteu fent (perque de militancia estudiantil i/o revolucionaria segur que ben poca). potser seria millor que us fesiu hare-krisnas o algo aixi

i dieu que som uns socialdemocrates, uns hipis i hem degenerat? potser que us plantegeu que vol dir la lluita estudiantil, una cosa molt mes seriosa que juntar-se cuatre frikis que es creuen tenir la puresa revolucionaria i en realitat no saben ni a quin mon viuen. si sou uns frikis digueu-ho clar i deixeu de rajar merda als que volem aturar bolonya de veritat. perque fent-vos una cresta i dient que guai i que revolucionario mas puro que soy no fotreu res per al moviment.

vull deixar clar que aixo no vaper a tothom dels posts, el tema segurata en podem discutir, va per als que nomes veuen aixo i no tota la lluita desenvolupada.

aquets us en podeu anar a la merda i deixar-nos en pau als que volem lluitar.
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
02 jun 2008
de totes maneres, cal destacar que l'actuació d'alguns cossos de seguretat de la UAB mai ha sigut agressiva. el securates de la empresa privada que van d'uniforme sempre han estat persones educades i si han estat allà davant impedint el pas és perquè sinó no cobren a final de mes.

ara bé, hi ha una calanya, els jefes de la moguda que sí són uns malparits. aquests ja els tenim clitxats. podria haver pillat un d'aquests.

solidaritat amb el currante! morin el Rectorat i la resta de calanya !
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
02 jun 2008
em sembla que no cal rebaixar-se aixi.

els/les segurates son cossos repressor igual que els mossos que us van obrir el cap fa uns messos.

en cap cas son treballadores!

no se si ha estat una decissio consensuada a l'assemblea pero em sembla que es una baixada de pantalons massa torpe per les circunstancies que vivim.

no contingueu la ràbia o el conflicte real contra bolonya no passara mai de les quatre pancartes i les manifestacions.

salut i lluita des de la ub
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
02 jun 2008
hi ha gent que encara viu al 68.

la universitat és un cau de burgesos. la uab és la més fastigosa i burgesa de les universitats públiques.

feu el que vulgueu, amb les vostres vides.
Re: Criminalització brutal de l´Assemblea de lletres -UAB pels fets d´aquesta setmana
03 jun 2008
potser es que els fills dels treballadors tambe tenim dret a a estudiar. No creus? o els currelas ens hem de conformar amb anar a l'obra i tot el que sigui "cultura" deixar-los als rics?

es la mes fastigosa i burgesa de les universitats exactament per aixo reclamem que els fills dels treballadors poguem anar a la universitat i que les investigacions de la universitat serveixin al poble i no a les multinacionals.

i a tota la gent que s'ha mogut contra els graus: agraír-los el seu suport: ESTE PARTIDO LO VAMOS A GANAR!!
Sindicat Terrassa