Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Aturem la tupinada a Dret UB, aturem Bolonya!
30 mai 2008
Fa dues setmanes el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va denunciar públicament la intenció del degà de la Facultat de Dret de la UB, Enoch Albertí, de convocar una Junta de Facultat en període d’exàmens per aprovar els nous Plans d’Estudi adaptats a Bolonya. L’article 7 del Reglament de la Facultat de Dret exclou la possibilitat de convocar aquest òrgan fora del període lectiu i fa exclusió expressa del d’exàmens. Malgrat això es va comunicar a la Junta celebrada el 21 d’abril, i en una reunió posterior amb el Secretari de la Facultat, que l’equip de govern del centre segueix amb la intenció de convocar-la.
sindicat_estudiants_paisos_catalans_sepc_53.jpeg
El passat 21 de maig, en una reunió convocada pel degà per informar als representants dels estudiants sobre el procés d’elaboració dels nous graus de la Facultat, aquest va insistir en celebrar la Junta de Facultat per aprovar-los abans de l’estiu. Des del SEPC creiem que aquesta convocatòria és inacceptable i, a més a més, irregular, el que comportaria la nul•litat de tots els acords que s’hi prenguessin. D’altra banda, el procés d’elaboració dels nous plans d’estudi s’ha fet en dos mesos i mig i a hores d’ara cap Comissió de la Titulació de Grau encara no s’ha reunit, fet especialment greu tenint en compte que és l’únic en que hi ha representació dels estudiants.

Des del deganat s’ha obert un període d’al•legacions als nous plans d’estudi proposats per la Comissió Promotora que ha durat una setmana. Considerem que això no respon a cap voluntat de transparència ni participació tenint en compte que el procés seguit fins ara s’ha dut a terme de manera ràpida i secreta, sense participació dels estudiants i sense que hi hagi hagut cap mena de debat al si de la comunitat universitària. És doncs una mera estratègia per legitimar uns plans d'estudi que no responen a les necessitats dels estudiants i de la societat catalana sinó als criteris de mercat que imposa l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.

Volem denunciar les maniobres que degans i rectors estan duent a terme per tal d’aprovar els nous plans com voler convocar juntes irregulars (com ha passat a la Facultat de Lletres de la UAB on una convocatòria irregular ha acabat amb incidents provocats per la Degana i els guardes de seguretat), ocultar informació o accelerar els processos per mirar d’eludir la participació i la crítica del conjunt de la comunitat universitària. Per tot això des del SEPC volem fer les següents consideracions:

- Exigim la paralització immediata del procés d’elaboració i aprovació dels nous plans d’estudi i l’obertura d’un debat rigorós, participatiu i obert entre totes les persones que formen part de la Facultat de Dret.

- Proposem la convocatòria d’un referèndum sobre els plans d’estudi amb la participació de tots els sectors implicats a la Facultat de cara al curs que ve.

- No acceptarem cap convocatòria de Junta que no es faci de manera regular i seguint el reglament de la Facultat i les altres normes aplicables. Plantarem cara des de tots els fronts de lluita a tota maniobra per evitar les crítiques i la participació en l’aplicació dels nous plans d’estudi.

- Exigim de nou el compromís del Degà de la Facultat de Dret, Enoch Albertí, de que complirà el reglament i no convocarà la Junta fora del període establert.

- No presentarem cap al•legació als nous plans d’estudi ja que no és una mesura participativa real sinó una simple operació de maquillatge.

- Emplacem a la resta de representants d’estudiants, professors i PAS a posicionar-se públicament en el mateix sentit.

Aturar Bolonya encara és possible!
Defensem la Universitat Pública!

Barcelona, 30 de maig de 2008
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Mira també:
http://www.sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aturem la tupinada a Dret UB, aturem Bolonya!
01 jun 2008
A dret UAB, ens van convocar a la Junta per aprobar la proposta de Grau...sense enviar la Proposta!! pretenien aprovar-´la dient SI o NO en el mateix mment sense ni tan sols llegir-la...
Es una vergonya el que estan fent arreu
Sindicat Terrassa