Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
>> El SEPC davant dels fets ocorreguts aquest matí a la UAB
30 mai 2008
Aquest matí, desenes d’estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona han impedit l’aprovació, per part d’una Junta Permanent il·legítima, d’alguns nous plans d’estudi. La Junta encarregada d’aprovar aquests plans d’estudi es va constituir de forma irregular i sense comptar amb la participació dels estudiants.
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, davant de les protestes d’aquest matí a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB volem manifestar que:

- Donem ple suport als estudiants que han mostrat el seu desacord i rebuig a l’aprovació d’uns plans d’estudi que suposen un pas més cap a la mercantilització de la universitat Catalana.

- Els nous plans d’estudi adaptats a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) s’estan elaborant de forma antidemocràtica i sense comptar amb l’opinió dels estudiants. En molts casos, la redacció i aprovació dels plans d’estudi s’està realitzant de forma irregular, com avui ha passat a la UAB, on la Junta encarregada d’aprovar els plans de Filosofia i Lletres es va constituir irregularment; o com s’intenta fer a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, on el Degà pretén fer reunir a la Junta en període no-lectiu, circumstància prohibida pel reglament de la pròpia Universitat.

- Denunciem, altre cop, l’actitud mostrada per la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, que enlloc d’optar per la via de la relació cordial i dialogada amb els estudiants, ha decidit optar per la via de la imposició i la força, com s’ha plasmat avui amb la intervenció violenta de diversos guardes de seguretat que impedien la protesta pacífica dels estudiants.

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

1.- La dissolució immediata de l’actual Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, en tant que s’ha constituït de forma irregular.

2.- La dimissió immediata de la senyora Helena Estelella, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, pel seu comportament antidemocràtic, en intentar aprovar els nous plans d’estudi d’esquenes a la comunitat universitària i mitjançant una Junta irregular i il·legítima; i per ser responsable directa de la càrrega policial del passat 4 de març.

3.- La paralització del processos de redacció i aprovació dels nous Plans d’Estudi que s’estan realitzant actualment a totes les universitats dels Països Catalans, i l’obertura d’un procés de debat participatiu, amb la inclusió de referèndums vinculants, entre tots els membres de la comunitat universitària per a decidir com aplicar les reformes que afecten l’àmbit universitari.

Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem encoratjar a tots els estudiants a seguir lluitant per una universitat Catalana, pública, popular, de qualitat i antipatriarcal, i a rebutjar la imposició del procés de bolonya.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 30 de maig de 2008
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> El SEPC davant dels fets ocorreguts aquest matí a la UAB
30 mai 2008
Ahir es va intentar constituïr irregularment (segons els reglament de la facultat i els estatuts de la UAB) la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres. Els estudiants escollits per assemblea (el 95% del total de juntaris) no van ser convocats ni en temps ni en forma, motiu pel qual aquesta junta ha estat impugnada al deganat, rectorat i síndic de greuges.

El Deganat de Lletres ha emet un comunicat que ha fet arribar al conjunt de la facultat de lletres. L'Assemblea també va fer ahir un comunicat que, per no canviar la politica de comunicació, no ha estat publicat a cap mitjà públic ni llista de distribució de la UAB.

Malgrat la greu irregularitat d'aquesta Junta que la degana finalment va donar per constituïda(que reconeix el mateix comunicat del Deganat), avui ha volgut proseguir la seva sessió al Rectorat tot impedint l'accés dels estudiants (juntaris i no juntaris) de la facultat a la segona planta de l'edifici a on s'anava a celebrar la reunió.

A sota teniu els comunicats de l'Assemblea de Lletres. El comunicat de la Degana es pot consultar a la pàgina web de la Facultat, al blog de l'assemblea de lletres i a Especial Bolonya.




SEGON COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE LLETRES DAVANT EL SEGON INTENT D'APROVAR IRREGULARMENT ELS GRAUS


Els i les estudiants de l'Assemblea de Lletres hem pujat aquest matí al Rectorat per denunciar la reunió irregular de la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres que pretenia aprovar els Graus contra l'opinió de l'estudiantat de la facultat.

Ens hem trobat amb un cordó de seguretat que, per ordre del Deganat/Rectorat, ens volia impedir l'accés a un recinte públic com és Rectorat i en concret, a la segona planta.

El bloqueig ha produït una situació de tensió sense que cap membre del Deganat o del Rectorat estigués per resoldre-la dialogadament. Com a resultat del bloqueig diversos estudiants i un treballador de la seguretat privada de la UAB han estat ferits.

La responsabilitat del que ha succeït aquest matí és d'aquells i aquelles que han volgut impedir l'exercici d'un dret legítim i reconegut als Estatuts de la UAB[1] (llibertat d'expressió i reunió) i han enviat als treballadors de seguretat sense tenir en compte ni la perillositat del lloc (escales estretes) ni mediació de cap mena: el Rector i la Degana de la Facultat de Lletres.

Així mateix, comuniquem que ha estat tramitada al Registre General d'impugnació de la Junta Permanent de la Faculta de Lletres "constituïda" irregularment ahir.

EXIGIM al Deganat de la Facultat de Lletres:

1. Que no es convoqui cap Junta Permanent per aprovar els graus aquest curs i que no es reconegui legalment la Junta Permanent constituïda de forma irregular el dijous 29 de maig i que, per tant, aquesta no pugui prendre cap decisió.

2. Que no s'aprovin els graus sense un referèndum previ de tota la facultat. Trobem que una mesura extraordinària com és aprovar uns graus que afectaran milers d'estudiants i centenars de professors en el futur necessiten un debat i posicionament públic del conjunt de la comunitat educativa. Demanem la convocatòria d'un Referèndum i que deganat assumeixi els resultats. Per debatre sobre els graus i la convocatòria d'un Referèndum hem demanat des de l'Assemblea d'Estudiants una Junta Extraodinària, que ja s'està tramitant.

3. La dimissió de la degana. Per tres motius:

- Per intentar aprovar a corre-cuita els nous graus a esquenes de la comunitat educativa i amb l'oposició de tot l'estudiantat.

- Per haver constituït la Junta Permanent de forma irregular, d'amagat dels representants a la Junta Permanent de l'Assemblea d'Estudiants i en el vestíbul, fora del lloc on es convocava la reunió.

- Per la seva responsabilitat directa en la càrrega policial del 4 de març, que va produir desenes de ferits entre els i les estudiants reunides pacíficament al pati de Lletres.

4. Que el Deganat faci públic el seu posicionament sobre els tres punts anteriors.

5. Responsabilitats polítiques pel cordó de seguerat que impedia la lluire circulació al rectorat i que és ilegal segons els estatuts de la UAB.

6. Que no es facin mesures repressives contra els estudiants que lluiten per la defensa de la universitat pública.


NO ALS GRAUS
NO A LA LOU
NO A BOLONYA
PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA


Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 30 de Maig de 2008
Re: >> El SEPC davant dels fets ocorreguts aquest matí a la UAB
30 mai 2008
a Alemanya també es van impedir pacíficament tota una sèrie de reunions entre degans i ministres d'educació a base d'ocupar l'aire amb soroll.

val a dir que no sé molt bé com va anar, però al final han aplicat el HEP V, que vindría ser l'aplicació de Bolonya a Bremen. pel que m'han explicat, a llocs com grècia han fet una moratoria de 4 anys per aplicar Bolonya, així que sempre ens en podem ensortir.

molts ànims!!!
Re: >> El SEPC davant dels fets ocorreguts aquest matí a la UAB
31 mai 2008
Veig que passeu per alt que un treballador de seguretat va acabar a l'hospital per la vostra gracieta pseudorevolucionaria. Menys mal que sou demòcrates, oi?? En fi, a veure si madureu perquè com a aprenents de kale borroka feu bastant el ridícul.. D'aquí uns anys m'agradarà veure us als vostres despatxos o com a professors universitaris xupant del bote. De fet hi ha una de les liders que no es d'aquest sindicat i parla amb accent d'una comunitat autònoma del sur, que ja apunta maneres...serà perque la seva beca està finançada pel BBVA?? PREGUNTEU-LI A ELLA, que menys sortir a la tele i més renunciar a ser finançada pel capitalisme. Salut!!
Re: >> El SEPC davant dels fets ocorreguts aquest matí a la UAB
31 mai 2008
es la isa,zi la isa,zezeando!
Sindicat Terrassa