Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: altres temes
[Festes de Prospe] Apostasia GRATIS
30 mai 2008
APOSTASIA... GRATIS!
14_Cartell.pdf
Cartell.pdf (734,32 KiB)
APOSTASIA... GRATIS!

Apostasia: “Fet de renegar de creences i idees, especialment de la fe cristiana�

Som milions de persones les que, sense ser-ne practicants ni sentir-nos representats/des per l’església catòlica, sostenim forçosament el seu finançament. El cens de l’església es dota de totes les persones que aquesta ha batejat, fet la comunió o casat. Tota la població que ha passat per algun d’aquests protocols, és considerada catòlica, amb totes les conseqüències que això comporta (pressupostos públics, decisions polítiques, etc.).

Si realment volem construir una societat on les institucions religioses estiguin al marge de la política, l’oligarquia financera i els interessos mediàtics, cal que aquestes tinguin un finançament d’acord amb la gent que hi creu. És per això que animem a tothom que comparteixi uns valors laics, a marxar del cens de l’església catòlica.

A més a més de ser un dret civil, individual i inalienable de qualsevol persona, és molt senzill, només cal que portis al lloc i l’hora indicats en la pàgina central el següent document (aquí posem el que ens diguin, DNI...) nosaltres farem les gestions pertinents.

Cal tenir en compte també que és gratis, gratis per l’apòstata, però no així per l’església. El clero cobra una quantitat de milions d’euros no determinada de l'Estat en relació al cens de catòlics, si fem decréixer aquest cens disminuirem la quantitat de diners que l’església cobra dels nostres impostos.

Per una societat laica, un estat aconfessional i cap a l’autofinançament de les diferents religions, APOSTASIA GRATIS!

Paradeta per a l'apostasia (i recorda, és gratis!)
Diumenge 1 de juny de 2008 al matí.
Dissabte 7 de juny de 2008 a la tarda.

A la Plaça Àngel Pestaña de Prosperitat - Nou Barris.

Visca les festes majors, salut i alegria!

-Trobada Social i Alternativa de Nou Barris
Mira també:
http://trobada9barris.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Festes de Prospe] Apostasia GRATIS
30 mai 2008
jo he fet la comunio y estic batejat pero no em sento culpable de que l´estat dongui cales a l´esglesia. Ni colaborador perque no era major d´edat.

Aixo de sentirse culpable es molt cristia.

Estem a un estat laic, cap religio hauria de ser promoguda i financiada.

Si els que s,apostasien acaban sent una minoria, sera legal el finanzament de l´esglesia<? Els que no s´apostasien son realment cristian per no fer-lo?
Son conclusions valides no?
Re: [Festes de Prospe] Apostasia GRATIS
30 mai 2008
surplus, podries ampliar una mica més la teva teoria? No acabo d'entendre les dues preguntes que fas. Gràcies.
Re: [Festes de Prospe] Apostasia GRATIS
30 mai 2008
si, el que deia es que estan intentant acabar amb l´esglesia reconeixent els censats, quan es una xifra falsa, quan es fals que hi hagi tans cristians com censats te l´esglesia perque una persona que no es major d´edat no pot firmar a cap puesto amb responsabilitat.

Un cop demostrat que nos som cristians perqeu no ens hem responsabilitzat mai, ¿perque hem de aceptar que si ho som?

les preguntes vene a dir aixo, si finalment fracasa i nomes s´apostasien 3000, sera legitim el finanzament per part de l´estat a lésglesia? ja que poden utilitzar l´argument de que el que no s´´ ha apostasiat es que es cristia quan no es així.

Es un parany i potser no poguem acabar amb el financiament de l´esglesia en la seva totalitat, i el dia que ho conseguim no será a traves de tramits burocratics.

encara hi han mes questions, sabem el poder sobre la societat de la moral cristiana, com podem apostasiar aquesta? Val mes la pena oi? ens será mes gratifican i coherent oi?

amen
Re: [Festes de Prospe] Apostasia GRATIS
30 mai 2008
Aquí hay varias cuestiones mezcladas:

1. La apostasía como medio de reducir la influencia de la Iglesia sobre el Estado.- No creo que tenga demasiado futuro dada la participación masiva del clero en la vida política y, sobre todo, en la difusión mediática. Pese a no sentirse católicos, hay un amplio sector de la población que se identifica culturalmente con el legado moral del Vaticano, con lo cual ha de ser una vía socioeconómica la que rompa el vínculo. De todos modos, si es cierto que la Iglesia cobra proporcionalmente al censo de bautizados (no lo sabía), ya tardamos en ser apóstatas.

2. La "moral cristiana".- Es tan simple como efectiva: dotar a las normas naturales de convivencia de una aureola religiosa es típico de las tres principales religiones monoteístas y en ello radica su éxito. ¿Acaso no son los 10 mandamientos la base de cualquier buena persona por muy atea que sea? Recomiendo leer a Leo Bassi en este tema.


3. La inacción como validación del catolicismo.- Hoy no se pueden tener en cuenta los preceptos católicos para saber qué parte de la población lo es, por lo que la única forma de contarlos es por bautismos y comuniones (en teoría debería ser por confirmaciones, que ratifican la pertenencia a la comunidad, pero no se hace así). Esto nos obliga a los no católicos a apostatar en cualquier circunstancia, siempre que no queramos ser considerados miembros de la familia católica, apostólica y romana. A ello, pues.

La conclusión es, pues, evidente: hay que renegar de la religión y apostatar si hemos sido bautizados, pero no creo que esto le de alas al Estado para desembarazarse del yugo del Vaticano.
Sindicat Terrassa