Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: educació i societat
Barcelona acollirà la Universitat Lliure d'Estiu
29 mai 2008
Tallers pràctics i xerrades conformen la primera edició d'aquest espai que té com a valors educatius l'horitzontalitat i l'autogestió.
La Universitat Lliure d'Estiu és un projecte educatiu que neix amb la pretensió de crear espais on el coneixement escapi de paràmetres com el pensament únic, l'adoctrinament, l'homogeneïtzació i el mercantilisme. Diferents eixos conformaran el programa de nodes (tallers, xerrades, taules rodones i rutes) que es portaran a terme a diferents indrets de la ciutat de Barcelona entre els dies 13 de juny i 31 de juliol. De moment, estan confirmades diferents activitats com ara tallers de vídeo, ràdio, electricitat, informàtica, català i llengua de signes i xerrades sobre economia, filosofia, rols i models socials. Es pot consultar la llista completa d'activitats i el calendari al web unilliure.sants.org. L'organització també disposa del correu unilliure@gmail.com perquè hom pugui oferir les seves activitats o obtenir més informació del projecte.

La Universitat Lliure d'Estiu es pot entendre com una modesta resposta a la Llei d'Universitats (aplicació a casa nostra de l'Espai Europeu d'Educació Superior, altrament anomenat "Pla Bolonya"). Aquesta llei potencia encara més els actuals lligams entre escoles i universitats i empreses privades amb la única finalitat d'orientar els objectius de l'educació a les necessitats econòmiques i productiu-competitives d'aquestes. La Universitat Lliure d'Estiu pretén treure l'ensenyament d'aquests centres de programació en el que s'han convertit les universitats amb l'objectiu de fomentar la formació entre iguals, l'horitzontalitat en la transmissió de coneixements entre el coneixedor i el receptor, és a dir acabar amb els rols de mestre i alumne. En contraposició al model actual, en el que la influencia de l'empresa és cada cop més gran, arribant al punt de que determinades aules porten el nom de l'empresa "patrocinadora", la Universitat Lliure d'Estiu proposa un model educatiu basat en l'autogestió. Amb la pràctica, posa en entredit el model de finançament de les universitats que condiciona els objectius educatius. Les iniciatives són assumides mitjançant el recolzament mutu i cap d'elles pot tenir afany de lucre.

Un altre aspecte a destacar de la Universitat és que moltes de les activitats tenen com a finalitat donar resposta a necessitats de col·lectius i persones dels Moviments Socials. Tallers com els de ràdio, disseny web, redacció i maquetació de publicacions pretenen fomentar compartir els coneixements per evitar l'especialització i que les tasques relacionades amb la difusió i propaganda puguin ser assumides per més persones dins de les organitzacions, col·lectius o grups d'afinitat.

Algunes de les últimes activitats de la Universitat seran uns tallers sobre cooperativisme i municipalisme llibertari. Aquests tallers estaran dinamitzats per les companyes del "Projecte A", procedents de l'Estat alemany. Amb aquests tallers, compartiran les seves experiències i pràctiques que actualment desenvolupen a la població de Neustadt.

Més informació: http://unilliure.sants.org
Mira també:
http://unilliure.sants.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona acollirà la Universitat Lliure d'Estiu
29 mai 2008
genial!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more