Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat sobre els fets ocorreguts avui a la UAB
29 mai 2008
Avui dijous 29 de maig a les 11.15 del matí s’havia convocat la Junta Permanent constituent a la Sala de Juntes de la Facultat de Filosfia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per tal de constituir la Junta Permanent de la Facultat i aprovar els graus. Un sector de l’estudiantat, convocat per l’Assemblea de Filosofia i Lletres, s’ha presentat a l’hora i el lloc indicats per a mostrar el seu rebuig, de manera pacífica, a l’aprovació dels graus. Mentre els juntaris i les juntàries representants de l’estudiantat eren dins la Sala de Juntes, on s’havia de celebrar la reunió, la resta de juntaris (entre ells la Degana) s’han reunit a fora la sala i han constituït la Junta Permanent sense la presència ni l’avís a l’estudiantat. De tot plegat, la secretària n’ha pres acta però s’ha negat a respondre les preguntes dels i les estudiants interessades en conèixer el contingut d’aquesta.

Des de l’Assemblea de Filosofia i Lletres denunciem la constitució irregular d’aquesta Junta Permanent que s’ha produït sense la presència de l’estudiantat electe eludint a què no eren necessaris perquè sense ells ja tenien el quòrum suficient per a tirar-ho endavant. Alhora, denunciem el doble joc de la Degana que ha afirmat que la Junta Permanent no s’ha pogut constituir dins de la Sala Juntes perquè hi havia persones no convidades quan ella mateixa ha permès que es constituís la Junta Permanent amb persones no juntàries (i, per tant, no convidades). Denunciem, també, que s’hagi canviat el lloc de la reunió sense previ avís als juntaris i juntàries electes (fet il•legal però que han explicat dient que la Degana tenia un peu dins la Sala de Juntes). Finalment, volem deixar constància que les forces de seguretat de la Universitat han estat presents a la Facultat durant tot el matí, que l’estudiantat ha estat gravat quan intentava dialogar amb l’equip directiu i que, altra vegada, els Mossos d’Esquadra eren a fora la Facultat (no oblidem que fa poques setmanes el rector va permetre l’entrada d’aquest cos policial dins la Universitat).

Per a tot això des de l’Assemblea de Filosofia i Lletres no reconeixem la constitució de la Junta Permanent d’aquest matí i cridem a tota la comunitat universitària a sumar-se a les mobilitzacions que, més que mai, continuarem organitzant. Evidentment, prendrem totes les mesures legals que estiguin al nostre abast per invalidar aquesta Junta totalment il•legítima.

Volem poder decidir sobre els nostres estudis: volem poder participar dels òrgans de la Universitat i volem que tots i totes les estudiants de la Facultat tinguin veu. Continuarem lluitant per aconseguir un referèndum i per aturar els graus.


Assemblea de Filosofia i Lletres de la UAB

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat sobre els fets ocorreguts avui a la UAB
29 mai 2008
Seguiu la lluita, però hi ha un problema. Els no només juguen al joc de les mesures legals quan tenen les de guanyar fent-ho, per tant, és il·lògic que vosaltres només pretengueu "lluitar" dins el marc legal vigent.
Perdoneu, però sembla que la truita es gira i que siguem nosaltres els que no poguem tirar endavant sense la merda de marc legal vigent. La lluita dins el marc legal vigent ha de ser una crossa de la lluita contra el marc legal vigent i no la única i reduïda forma de lluita.
I si tenim conseqüències negatives per a portar-ho a terme, doncs és el que hi ha. O és que la lluita contra el marc establert i les seves institucions és un joc a on fer el paper que et pertoca sense tenir negativitats?
Hem de començar a ser coherents amb el que diem que volem fer, no amb el que fem perquè no volem tenir negativitats.
Re: Comunicat sobre els fets ocorreguts avui a la UAB
29 mai 2008
EXIGIM al Deganat de la Facultat de Lletres:


1. Que no es convoqui cap Junta Permanent per aprovar els graus aquest curs i que no es reconegui legalment la Junta Permanent constituïda de forma irregular el dijous 29 de maig i que, per tant, aquesta no pugui prendre cap decisió.2. Que no s'aprovin els graus sense un referèndum previ de tota la facultat. Trobem que una mesura extraordinària com és aprovar uns graus que afectaran milers d'estudiants i centenars de professors en el futur necessiten un debat i posicionament públic del conjunt de la comunitat educativa. Demanem la convocatòria d'un Referèndum i que deganat assumeixi els resultats. Per debatre sobre els graus i la convocatòria d'un Referèndum hem demanat des de l'Assemblea d'Estudiants una Junta Extraodinària, que ja s'està tramitant.3. La dimissió de la degana. Per tres motius:- Per intentar aprovar a corre-cuita els nous graus a esquenes de la comunitat educativa i amb l'oposició de tot l'estudiantat.- Per haver constituït la Junta Permanent de forma irregular, d'amagat dels representants a la Junta Permanent de l'Assemblea d'Estudiants i en el vestíbul, fora del lloc on es convocava la reunió.- Per la seva responsabilitat directa en la càrrega policial del 4 de març, que va produir desenes de ferits entre els i les estudiants reunides pacíficament al pati de Lletres.4. Que el Deganat faci públic el seu posicionament sobre els tres punts anteriors.Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Lletres

29 de maig de 2008


La lluita és l´únic camí

Dema anem a donar suport a la Assemblea de Lletres i contra la aplicació del pla Bolonya que es concreta amb la aprovació dels graus per part d´una Junta Permanent ilegal.
Re: Comunicat sobre els fets ocorreguts avui a la UAB
29 mai 2008
demà em de parar els graus, per tots els mitjans necessaris!

divendres, 10:30h Plaça Cívica.
Re: Comunicat sobre els fets ocorreguts avui a la UAB
29 mai 2008
"...s’ha presentat a l’hora i el lloc indicats per a mostrar el seu rebuig, de manera pacífica, a l’aprovació dels graus..."

A cas ells són pacífics? L'estat és pacífic? Els mossos són pacífics?... Mentre ells no ho siguin, mentre no existeixin mecanismes i mesures democràtiques reals per decidir coses que en aquest cas afecten directament a l'estudiantat, no ser sempre pacífic, en base evidenment a una bona anàlisi, és en la meva opinió absolutament legítim i sovint necessari.

Res més, sols volia fer aquesta observació, en cap cas critico en negatiu cap aspecte de la validíssima lluita que esteu duent a terme a la UAB.

Endavant companys i companyes!
Sindicat Terrassa