Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Cartell de la presentació de "Emboscada en Pasaia"
29 mai 2008
Cartell de la presentació del llibre "Emboscada en Pasaia"
emboscada.pdf
emboscada.pdf (172,5 KiB)
Dijous 29 de maig, a les 19 hores
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EMBOSCADA EN PASAIA"
Locals de la CNT/FELLA (joaquim Costa, 34)
A càrrec dels autors i dels supervivents dels fets

Com que l'Estat i l'"esquerra" del govern no ho fa i no ho farà, qualsevol iniciativa que serveixi per parlar d'allò que van ser les lluites obreres a l'Estat durant els 7o i els 8o crec que no pot ser menystinguda.

Per això, resulten tan interessants treballs com "Llach, la revolta permanent", sobre la repressió que van patir els obrers de Vitòria a mans dels cossos de Fraga Iribarne, o una pel·lícula com "Veinte años no es nada", en la qual es parla de la trajectòria dels protagonistes d'una vaga feta per l'assamblea d'una empresa.

I, per això mateix, és força interessant el llibre "Emboscada en Pasaia", on es parla d'una acció negra, il·legal, cruel dels cossos de repressió de l'Estat, en un temps àlgid del pistolerisme estatal.

Estiguem o no estiguem d'acord amb un plantejament o un altre, cal parlar-ne, cal parlar d'uns fets, que o s'han volgut oblidar o han estat tenyits de l'interès manipulador de l'Estat i de l'esquerra autoritària. Cal recordar-los, cal parlar-ne perquè, potser, estudiant i revisitant la desesperació, les contradiccions, els dilemes, el patiment, l'heroisme, les possibles injustícies o incoherències d'unes persones que vivien en un moment en què s'estava finiquitant la denominada Transició en una determinada direcció, podrem entendre també el perquè del nostre present, on sembla que estigui tancat i segellat en una tomba l'esperança d'assolir una transformació social alliberadora.

Un present on els de dreta i els d'"esquerra" es troben en els aparells del poder polític i en els consells d'admninistració de les empreses, i on, a més, sembla que sigui impossible que els obrers tinguin una veu pròpia, perquè la segresten cada dia els qui diuen defensar-la (poseu el nom dels partits i els sindicats que us venen al cap).

Per tot això, la presentació d'aquest llibre que distribueix Virus, és una bona ocasió per escatir què hi ha de cert i què hi ha de manipulació en la informació que, des de diverses instàncies, es va donar en el seu moment sobre els fets de Bahía de Pasaia. Només així, apropant-nos a la veritat, atribuint a les persones allò que han fet, i descartant allò que no han fet, però que altres els atribueixen interessadament, podrem fer judicis històrics mesurats i tenir una visió crítica més profunda del present.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa