Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Boicot a Antena 3
28 mai 2008
BOICOT ANTENA3
FEM BOICOT A ANTENA 3

QUE NO PARLIN PER TU

ENVIA CORREUS A http://www.antena3.com/PortalA3com/contacta


Antena 3 diu demostrar que "los catalanes son tacaños"
antena 3.jpg
antena-3.gif
a3mg9.jpg
Antena 3 diu demostrar que "los catalanes son tacaños"

Antena 3 pregunta si els catalans són garrepes"En este caso el tópico queda confirmado: los catalanes son tacaños". Aquesta va ser la conclusió de 'l'experiment' del programa 'GPS Testigo directo: tal como somos' d'Antena 3, realitzat amb un sistema de càmera oculta. Per a 'demostrar-ho', el programa va enviar una periodista d'incògnit a les rodalies de l'estació de Sants, amb la missió de demanar diners als vianants. La falsa periodista els hi explicava que era de Madrid i que li acabaven de robar la bossa, motiu pel qual necessitava diners per a retornar a la capital de l'Estat. Passades dues hores, havia aconseguit una quantitat de 22 euros.

Tot seguit, 'GPS' enviava aquesta mateixa periodista a les rodalies de la madrilenya estació d'Atocha, amb el mateix objectiu i amb el mateix argument a l'hora de recaptar diners. En el mateix espai de temps, la periodista havia aconseguit més de 66 euros, "el triple que en Barcelona", constatava el programa d'Antena 3. "Además las aportaciones de los madrileños eran mucho más altas", afegia, fet que, al seu parer, "confirma el tópico: los catalanes són tacaños".

Aquest, però, no va ser l'únic experiment del programa realitzat a partir dels catalans. En aquest sentit, es va voler desmentir o confirmar que "los catalanes no hablan castellano". Amb aquesta finalitat es va enviar -sempre amb càmera oculta- una segona persona a Vic a preguntar als vigatans llocs on poder dinar. Tots els interpel·lats que va mostrar el programa tenien moltes dificultats per expressar-se en castellà i escollien inicialment el català per a respondre. Tot i això, davant la insistència de la missatgera d'Antena 3, els vigatans acabaven parlant amb ella en castellà, sempre amb grans dificultats. "Les cuesta, pero al final han pasado todos al castellano", sentenciava el programa.

De la mateixa manera es va voler mostrar la reacció dels catalans davant símbols espanyolistes, també a la ciutat de Vic. En aquest cas l'experiment va consistir en guarnir un cotxe amb motius espanyols -Toro d'Osborne, bufanda 'Viva España', lemes de la legió, etc-, i deixar-lo aparcat en un carrer de la capital d'Osona. Molts dels vianants en veure el cotxe s'aturaven i es quedaven sorpresos, però la majoria s'ho prenien amb humor -"hòstia, quin friki, Montserrat, quin friki!"-.Tot i això un dels vianants va fer el gest d'intentar arrencar una de les enganxines del cotxe. Aquest mateix experiment es va realitzar a la inversa a la ciutat de Sevilla, deixant aparcat un cotxe decorat amb símbols catalanistes. La tònica va ser la indiferència, malgrat que un grup de tres joves, en veure el vehicle, va expressar un "catalufos de mierda!" i li va llençar una escopinada.

També a Vic, una reportera d'incògnit demanava a la gent si li podien guardar un moment la maleta. Quan aquests acceptaven i la reportera marxava, començava a sonar el mòbil d'aquesta a l'interior de la maleta, amb la música de l'himne nacional. La majoria s'ho prenien amb humor, menys dos joves que davant la música optaven per donar-li un cop de puny a la maleta. Tot i això, el programa va matisar que "hemos tenido que recurrir a dos jovenes de aspecto radical" per a justificar aquest acte.

Finalment, en un bar de Sevilla, s'informava en notícia falsa a través de la televisió que la Mare de Déu de Montserrat desfilaria uns metres per davant de la verge local durant la processó. Aquesta 'notícia' va causar gran impacte i els clients del bar aturaven la gent per explicar-ho. La indignació inicial, però, va deixar pas a l'humor quan des del programa es va informar que es tractava d'una informació falsa.

This work is in the public domain

Comentaris

No et posis la TDT
29 mai 2008
Passa't a internet, i passa de la TDT.
Re: Boicot a Antena 3
29 mai 2008
Increïble....com pots fer boicot a una cadena de televisió? perque no tires la televisió per la finestra d'una vegada?
Re: Boicot a Antena 3
29 mai 2008
Vaya bocazas el que ha abierto este post.
Ni antena3
Ni telecinco
Ni Tv3

Ni ostias.
Re: Boicot a Antena 3
29 mai 2008
((Ni antena3
Ni telecinco
Ni Tv3
Ni ostias))
TORNEM A LES CABERNES!
Entre l'anarquisme insurrecionalista i actuar de forma contrarevolucionària i fer el joc al sistema, existeix una línia molt fina que s'ha d'intentar no creuar.
endavant amb a lluita! i no deixar-nos trepitjar!
Sindicat Terrassa