Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
(28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
28 mai 2008
No pagar la multa per viatjar sense bitllet es pot sancionar amb 600€
L'AUTORITAT. Els Agents de Control i Intervenció tenen estatus d'agents de l'autoritat i poden demanar als usuaris que s'identifiquin en el cas de viatjar sense bitllet o amb un tiquet sense validar. També poden demanar la presència dels cossos policials si ho consideren oportú.

LES MULTES. La sanció és de 40 euros, 20 si es paga al moment. Després, es disposa de 30 dies hàbils per a pagar la multa. Passat aquest temps, si les al·legacions no s'han acceptat i no s'ha abonat la sanció, el Departament de Gestió i Control de Frau formula la denúncia davant l'autoritat administrativa competent que inicia un expedient sancionador, que pot donar lloc a una sanció administrativa d'entre 150 i 600 euros.

ELS QUE NO PAGUEN. L'any passat es van fer 1.262 expedients d'aquest tipus per infraccions al Metro i 251 als autobusos. En cas de ser rebutjades les al·legacions i de no abonar la sanció dins els terminis establerts, l'expedient passa a la via de constrenyiment, que pot acabar en embargament del compte de la persona sancionada.

LA XIFRA. 42.616 multes van posar els revisors de metro i bus l'any passat.

(Font: Diari gratuit setmanal "Gente" - Núm. 23 any 1 - del 23 al 29 de maig de 2008)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
28 mai 2008
guau mucho más riesgo
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
28 mai 2008
si es dona el cas de sanció administrativa i ets pobre sempre et pots declarar insolvent i q shi pengin un llum jeje
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
28 mai 2008
Es bastant difícilq ue una multa d'aquestes t'arribi. Jo en tinc més de deu i encara no me n'ha arribat cap.

Apa salta que a la llarga surt més barat. Perro ladrador, poco mordedor.
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
29 mai 2008
Sí, salta, això és molt radical. Com que tu ets molt revolucionari prefereixes que els costos del teu bitllet els pagui un altre obrer enlloc de tu.
Molt bé, així m'agrada, ferint el sistema!
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
29 mai 2008
Per al/la de dalt , els milers de bitllets que no he pagat durant la meva curta vida no els paga ningú, no et deixeis enserronar per el discurs del que és políticament correcte si el que volem és canviar les coses haurem de ser conseqüents i no deixarnos trepitjar pel que considerem abusiu , si tú decideixes colaborar amb uns serveis públics amb preus abusius i per empreses que guanyen milers de millons d'euros l'any per a després maltractar els seus treballadors per als que veig que et preocupes ,ho respect ho peró no ho entenc ja que amb el que jo m'estalvi ho per exemple puc colaborar directament i mostrar la meva solidaritat en caixes de resisténcia a les vagues i diferents confictes laborals i socials que per desgrácia en tenim uns cuants.

Així que salud ,solidaritat i acció , que s'ens en va la força per la boca ... o pel teclat!!
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
29 mai 2008
Per a "dos": I si no muntem en metro també estem fent pagar a la resta d'obreres? quina és la diferència entre no muntar i no pagar?

per cert molaria que algu que sapiga de veritat com funciona el tema dongues explicacions sobre el tema dels segurates. jo pensava que no tenen cap dret a demanar-te el bitllet ni la identificacio.
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
29 mai 2008
A mi m'acaben d'enganxar aquesta tarda. Un revisor no té potestat ni per retenir-te ni per demanar-te les dades, però van acompanyats de vigilants de seguretat. I aquests, encara que tampoc tenen potestat per demanar-te les dades, sí que et poden retenir i avisar les forces de seguretat, que sí que tenen dret a identificar-te.
Si no vols merders, el millor que pots fer és pagar 20 euros en metàl·lic (a mi m'ha sortit a compte), no t'identifiquen i de pas li expliques al currante que faci la vista més grossa, que tots som treballadors. I penso que és el millor quan vas amb el temps just.

El dia que el metro funcioni en condicions i pugui seure, etc, llavors ja en parlarem. Però mentrestant, que paguin els de dalt, que s'embutxaquen milers de leros a costa de subvencions públiques, concursos i els diners dels treballadors que pel fet de no tenir transport privat o tenir ètica ecologista, hem d'anar amb transport públic.
Re: (28/05/08) TMB pot sancionar amb 600€ saltar-se el Metro
30 mai 2008
aquest "dos" trobo que podria estalviar-se el comentari absurd i amb intenció punyent i poc crítica, aprofito per recordarli que cada any puja el preu del bitllet en desproporció amb els salaris, i que cada dia ens bombardejen amb mes publicitat(en parets, vidres, teles, megafonia i de més..)i amb el benefici que se'n pugui treure no baixa pas el preu del viatge,i mira que dóna diners la publicitat!
bé, a la resta qe us coleu,ànims, no deixeu de fer-ho, recordeu que en un futur no gaire llunyà tambe ens empresonaran per aixó i per molt menys. endavant, que ho facin!
viva la dignidad,porom porom pompero!
Sindicat Terrassa