Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Ajuntament de Castellar del Vallès per la llibertat d'en Franki
28 mai 2008
L’Ajuntament de Castellar del Vallès es posiciona per unanimitat a favor de la llibertat d’en Franki
El Ple de l'Ajuntament de Castellar del Vallès va aprovar ahir dimarts dia 27 de maig per unanimitat una moció demanant la llibertat immediata d'en Franki. El text també fa referència al compromís de l'Ajuntament vers els drets i llibertats fonamentals i, entre altres acords, preveu instar el Parlament espanyol a abolir el delicte d'ultratge a la bandera espanyola.
La moció va ser presentada per l'agrupació d'electors L'Altraveu, a proposta de l'Assemblea de Joves de Castellar, i va ser recolzada pels grups municipals de L'Altraveu, CIU, ERC, el PSC i el regidor trànsfuga (ex-CIU).
Durant la sessió un grup de joves van mostrar pancartes demanant la tornada d’en Franki a casa, i van repartir octavetes entre els regidors i el públic assistent anunciant la concentració del proper dijous al Ple de Terrassa
D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castellar del Vallès es suma a la campanya de suport que des d’arreu dels Països Catalans s’està duent a terme en relació amb aquest episodi represiu.

Els acords adoptats són els següents:
1- Demanar la immediata posada en llibertat d'en Francesc Argemí que actualment es troba sota privació de llibertat a la presó de Brians 2, entenent així que aquest ajuntament es suma al suport que des d'arreu dels Països Catalans s'està duent a terme en relació amb aquest cas.
2- Manifestar el compromís d'aquest ajuntament vers els drets i llibertats fonamentals inherents a tot individu en un estat democràtic i de dret, mostrant un clar rebuig a que accions repressives d'aquest tipus es tornin a repetir.
3- Instar al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i en concret a la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, perquè estudiï d’immediat l'empresonament i es faci efectiva la revisió del cas d'en Francesc Argemí.
4- Instar el Parlament espanyol l'abolició del delicte d'ultratge a la bandera espanyola.
5- Traslladar aquest acord de Ple al Departament de Justícia; a la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil; al Ministerio de Justicia: al Parlament espanyol i a en Francesc Argemí.
6- Publicitar aquest acord als mitjans de comunicació locals.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat