Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[[XIII Congrès del PSUC viu]] Resolució sobre el dia internacional per la salut de les dona
27 mai 2008
RESOLUCIÓ DIA INTERNACIONAL PER LA SALUT DE LES DONES
En el marc per al Dia Internacional per la Salut de les Dones, el 28 de maig, el PSUC-viu i Joves Comunistes, que donen suport a la campanya per l’avortament lliure i gratuït, fem postres els tres eixos de la campanya:

1. L’exigència de la despenalització de l’avortament. La interrupció voluntària de l’embaràs correspon al dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat i, com a tal dret no pot estar regulat al Codi Penal. Exigim una normativa sanitària que garanteixi el seu exercici.
2. L’avortament ha de normalitzar-se com a prestació de la xarxa sanitària pública. Això significa que de forma urgent s’ha d’adoptar mesures per garantir que tots els hospitals públics s’atenguin les demandes de les dones. Per això s’haurà de regular l’objecció de consciència de forma clara i iniciar una regulació de la formació de professionals sobre la pràctica de les interrupcions voluntàries de l’embaràs.
3. Polítiques públiques que garanteixin l’educació sexual en l’àmbit escolar i l’accés a l’anticoncepció, inclosa l’anticoncepció d’urgència, dins de les prestacions del Sistema Nacional de Salut.

Fruit d’aquesta campanya, on hi hem participat activament, en solidaritat amb les dones que són perseguides judicialment per haver avortat, hi ha hagut més de 15.000 autoinculpacions a tot l’estat espanyol. La resposta a aquesta campanya ha estat la citació judicial d’algunes de les persones que es van autoinculpar.

És precisament en aquesta data que volem reiterar el nostre compromís en defensa de la salut, la vida i la llibertat de les dones, així com el dret a decidir sobre el propi cos.

Per garantir la salut de les dones al nostre país hem d’exigir un augment de mitjans tècnics i humans específics d’aquestes, com és la ginecologia. Hem de valorar positivament la implantació de la vacuna del Virus del Papiloma Humà (VPH), que és el causant del càncer d’úter, la tercera causa de mortalitat de les dones a casa nostra. Però per altra banda hem d’apostar per l’execució de campanyes de prevenció de malalties de transmissió sexual que arribin a tota la població, i especialment a les dones, tenint en compte que són el col·lectiu més vulnerable al contagi.

* * *

RESOLUCIÓN DEL PSUC-viu SOLICITANDO LA RETIRADA INMEDIATA DE LA PROPOSICIÓN DE LEY DE REGULACIÓN DE LA INTERRUPCIÓN VOLUNTARIA DEL EMBARAZO

El PSUC-viu en su XIII Congreso manifiesta su desacuerdo sobre la propuesta sobre la interrupción voluntaria del embarazo, presentada por Gaspar Llamazares en el congreso de los Diputados y la repercusión negativa que dicha proposición está teniendo en los grupos de mujeres que están organizadas entorno a este tema.

Igualmente se plantea la radical oposición a que se haya presentado sin la consulta de la organización, y la disconformidad total con el texto presentado, ya que el mismo se opone a la propuesta, que tanto Izquierda Unida como el PSUC-viu hemos defendido siempre.

* Porque se limita el plazo a las 14 semanas sin respetar la libre elección de las mujeres.
* Porque establece supuestos y condiciones al derecho a abortar.
* Porque no contempla su despenalización.

Por lo tanto, el PSUC-viu acuerda por unanimidad solicitar al Consejo Político Federal, como al grupo parlamentario en el Congreso de los Diputados, la retirada inmediata de la Proposición de Ley de regulación de la interrupción voluntaria del embarazo, presentada por el Grupo Parlamentario Esquerra Republicana - Izquierda Unida - Iniciativa per Catalunya els Verds.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat