Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Prou Sal enrama el Llobregat i l'ajuntament censura
22 mai 2008
Dins la festa de les enramades de Sallent, la Plataforma Prou Sal va guarnir el riu Llobregat el passat dimecres. L'enramada consistia en 2 salers gegants penjats a sobre el riu i una plataforma flotant amb la paraula SAL.
L'ajuntament, dijous de matinada, en un acte de censura purament feixista s'ha afanyat a retirar-la.
P1120836.jpg
La festa de les enramades de Sallent és famosa per la seva tradició centenària i trascendència a la comarca.

La Plataforma Prou Sal és creada ara fa un any per lluitar contra un dels problemes mediambientals més greus del país: la salinització dels rius Llobregat i Cardener originada per la mineria de potassa a la comarca. Aquesta, propietat de la multinacional israelí Iberpotash, porta 30 anys fent creixer gegants muntanyes de sal al ritme de 6.000 tonelades diàries.

Per primer cop, Prou Sal ha enramat el riu per visibilitzar un problema que afecta tan al poble, com a tots els municipis que s'abasteixen d'aigua del Llobregat i pateixen problemes de salinització. Denunciant igualment la dessaladora que esan construïnt a Abrera (pagada amb diner públic), per dessalar l'aigua del propi riu, perquè arribi l'aigua en condicions a Barcelona.

L'alcalde, Jordi Moltó, ha decidit censurar l'enramada amb una prepotència esperpèntica. Avui de matinada ha ordenat a la brigada municipal retirar els 2 salers gegants penjats i la plataforma que surava al riu amb la paraula SAL, així com una pancarta de la plataforma, penjada al balcó d'una entitat a la que no ha demanat ni permís per entrar al seu local.

Convoquem a un acte a favor de la llibertat d’expressió el proper diumenge dia 25 de maig a la plaça dels arbres de Sallent on llegirem un manifest a favor de la lliure expressió signat per les entitats del poble.

Mantenim la nostra convocatòria d’una assemblea oberta al poble el proper dia 13 de juny, a les vuit del vespre, a la sala Vilà i Valentí de Sallent.

Mantindrem la nostra parada a la plaça de la Verdura de Sallent i mirarem per tots els mitjans que ens sigui possible, de fer pública la nostra posició.

Prou Sal a les nostres aigües!

Si voleu veure el vídeo que ha sortit avui al TN Comarques: http://es.youtube.com/watch?v=uJsjU1ulJGU&feature=user
Mira també:
http://www.prousal.org
http://es.youtube.com/watch?v=uJsjU1ulJGU&feature=user

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou Sal enrama el Llobregat i l'ajuntament censura
22 mai 2008
li diuen democràcia i no ho és!! quina ràbia!
anims sallent! PROU SAL!
fa 40 anys deien : siguem realistes, demanem l'imposible. Avui diem siguem realistes aturem la salinització dels rius!
Re: Prou Sal enrama el Llobregat i l'ajuntament censura
23 mai 2008
Molt bona aquesta. Felicitats a la gent de Sallent. No oblideu la dessalinitzadora que estan construint al Prat de Llobregat i la contaminació de tot l'aqüífer deltaic.

Salut i PROU SAL
Sindicat Terrassa