Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
[Vilafranca] La Plataforma "Cap persona és il·legal" convoca una manifestació el 31 de maig
20 mai 2008
MANIFESTACIÓ // DISSABTE 31 DE MAIG // 18:30h // PLAÇA DE LA VILA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
immi1.JPG
La Plataforma "Cap persona és il·legal", impulsada arran de les batudes policíaques i les detencions d'immigrants residents a Vilafranca que s'han vingut succeint en els darrers mesos, es va presentar públicament aquest dilluns 19 de maig. La plataforma va oferir una roda de premsa, al Casal Independentista de Vilafranca El CEP, per anunciar la manifestació que es celebrarà el proper 31 de maig a la capital del Penedès per protestar contra aquesta situació. Els impulsors de la plataforma, van rebre el suport de la Candidatura d'Unitat Popular a traves del regidor de l'esquerra independentista Xavier Navarro, que va ser present en la roda de premsa.

En el transcurs de l'acte, els membres de la Plataforma van explicar les darreres actuacions que Policia Nacional i Mossos d'Esquadra - en algun casos amb la col·laboració de la Policia Municipal -, han dut a terme a Vilafranca, centrades en la identificació i detenció de persones immigrades. La Plataforma denuncia que l'únic delicte que se'ls imputa és el de no tenir els papers en regla. Concretament es te constància de la detenció de més de vint persones durant la darrera campanya electoral; per altra banda al mes dâabril es va detenir una vintena més de persones; i aquest maig s'han realitzat diverses batudes i detencions a traves de forts desplegaments policíacs al Barri de Sant Julià i a l'Estació de Rodalies de Vilafranca. La Plataforma vol que s'acabin les batudes, les detencions i les identificacions que es duen a terme de manera indiscriminada.

Khalid Farjan, un dels portaveus de la plataforma, afirmava que la policia tracta a tothom com si foren delinqüents, quan en la majoria dels casos es tracta de treballadors. Farjan també es va queixar de la situació en que es troben els treballadors immigrants, sobre els quals lâadministració fa la vista grossa quan hi ha necessitats de mà dâobra i per contra posa totes les dificultats quan hi ha moments de crisi. Khalid Farjan va concloure que això no és justa ni lògica. Els membres de la Plataforma, van voler denunciar també que aquesta no és una situació que es doni de manera exclusiva a Vilafranca, sinó que fets similars sâestan donant en dâaltres poblacions de la comarca i de tot Catalunya.

La Plataforma "Cap persona és il·legal" va acabar la roda de premsa fent una crida a participar a la manifestació que es celebrara el proper 31 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça de la Vila, sota el lema âCap persona és il·legal, prou brutalitat policialâ?.
Mira també:
http://www.cupvila.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Vilafranca] La Plataforma "Cap persona és il·legal" convoca una manifestació el 31 de maig
21 mai 2008
Endavant amb la lluita! Sou un exemple per a altres poblacions.
Publicat també a
http://coordinadoraantifeixista.blogspot.com/
Re: [Vilafranca] La Plataforma "Cap persona és il·legal" convoca una manifestació el 31 de maig
21 mai 2008
des que entren al pais il-legalment son delinquents, aixi que preso i repatriacio.
Re: [Vilafranca] La Plataforma "Cap persona és il·legal" convoca una manifestació el 31 de maig
21 mai 2008
amunt la solidaritat entre treballadores, tinguin papers o sense!
cap persona és il·legal!
bona feina fornal i companyia!
Adhereix-te al manifest
21 mai 2008
cartell_31_maig.jpg
10 de maig 2008 002.jpg
Des de la Plataforma Cap Persona és il·legal, ens adrecem a vosaltres per tal que la vostra entitat s'adhereixi a la campanya Cap persona és il·legal, prou brutalitat policial !.
Per adherir-se cal que envieu un correu amb el nom de la vostra entitat, organització, sindicat ...a cappersonaesil.legal ARROBA gmail.com.

Dissabte 31 de maig a les 17.30h, manifestació a la Plaça de la Vila. (Vilafranca del Penedès)

Cap persona és il·legal,
Prou brutalitat policial.


CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL, PROU BRUTALITAT POLICIAL.

En els darrers mesos, Vilafranca ha esdevingut escenari de múltiples batudes policials, sense precedents, contra ciutadans migrats, sota l'empar de la Llei d'estrangeria. Durant aquestes operacions, desenes de veïns i veïnes de la vila hem patit intimidacions, pànic, vexacions i ràbia davant el constant assetjament per part dels cosos de seguretat, a les ordres de les diferents Institucions de Govern. Un nobre indeterminat de vilafranquins i vilafranquines han estat detingudes i condemnades a l'expulsió autòmatica del País, pel fet de no disposar dels Papers..

Davant d'aquests fets reïterats, dels que cap mitjà informatiu n'ha fet ressò, caldria fer públiques diverses consideracions.

En primer lloc, la desproporcionalitat amb que s'han produit aquestes batudes ens aboca a la reflexió col·lectiva: desplegar dispositius de força d'aquestes dimensions alimenta l'alarma social amb l'objectiu, per part de les diferents administracions polítiques, de criminalitzar les persones migrades: controls policials, corredises, l'estació de rodalies de Renfe ocupada pels cossos de seguretat, assalts a locutoris i a d'altres comerços de la Vila...aquests procediments no son propis d'un Estat democràtic. Que les forces policials identifiquin i detinguin a persones sospitoses de "no ser d'aquí" representa un abús de poder i un acte de racisme institucional: qui no encaixi dins el clitxé físic d'europeu acabarà patint l'assetjament ( legal però absolutament arbitrari ) d'una legislació discriminatoria: la Llei d'Estrangeria, una eina d'exclusió que vulnera els drets humans més fonamentals d'aproximadament un quinze per cent del conjunt de la ciutadania.

La prohibició de la lliure circulació de persones, l'amenaça de l'expulsió i la brutalitat de les batudes no haurien de deixar indiferent a ningú. Si cal iniciar un debat social sobre els efectes de les migracions a la nostra societat haurem de ser capaços de llevar-nos prejudicis i, per damunt de demagògies, tenir la voluntat d'entendre les dinàmiques que causen aquests fenòmens migratoris. Per tot això, les persones i organitzacions signants sortim al carrer i ens adherim al manifest de la Xarxa Estatal pels Drets dels Migrats (REDI)12 MESURES URGENTS PER LA DIGNITAT DE LES PERSONES MIGRADES.
Tenim dret a tenir drets!

Quasi dos de cada deu ciutadans dels nostre País es troben sotmesos a una sèrie de normes legals, excepcionals i discriminatòries, respecte de la resta de persones, pel seu orígen. La Llei d'Estrangeria, des de la seva primera versió de 1.985 , ha establert requisits cada vegada més difícils, allunyats de la realitat social i sovint impossibles de complir per a qui pretengui establir-se legalment a l'Estat espanyol. A més, s'han multiplicat els controls de documentació arbitrari, les detencions discriminatòries, l'internament i les expulsions en condicions que vulneren els tractats Internacionals subscrits per l'Estat espanyol en matèria d'asil i Drets Humans.

Mentre les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes migrants són cada vegada més difícils, les administracions segueixen prioritzant les inversions en polítiques de control davant la despesa social. Els darrers canvis legislatius han anat adreçats a evitar l'entrada, dificultar la permanència i facilitar l'expulsió de les persones migrades en comptes de destinar recursos a la millora de les condicions de vida dels ciutadans, migrats o no, cada vegada més precàries.

Juntament amb això, proliferen els discursos que tracten la immigració i els migrats com "un problema". Es tracta el migrat com a enemic perillós, delinqüent, probable terrorista, invasor… i d'aquesta manera es fomenta en el conjunt de la ciutadania la por i la sensació d'inseguretat, amb l'objectiu d'assegurar-se una població dòcil i summisa, disposada a treballar en pitjors condicions que la població autòctona.

El racisme institucional fomenta racisme social i produeix la marginació de la població migrada en el pla legal, laboral, social, educatiu, d'habitatge, etc., permetent i augmentant l'explotació laboral.

En aquest sentit, l'Estat Espanyol no és una excepció dins d'Europa. Les polítiques migratòries de la UE, a la vegada que es centren en la lluita contra la immigració "il·legal", tracten de promocionar las migracions regulars i temporals subordinades a les necessitats del mercat de treball europeu, demostrant una concepció purament utilitarista i instrumental de la immigració. No es tenen en compte les profundes desigualtats econòmiques, injustícies socials, fams i guerres, origen dels actuals processos migratoris. I d'aquesta manera es nega a milions de persones el dret humà fonamental de buscar una vida digna independentment del seu lloc de naixement.

Aquesta política degrada i envileix el conjunt de la societat. Per això, des de la convicció racional i ètica de la igualtat real entre les persones i la universalitat dels drets, les organitzacions i persones que subscribim aquest escrit afirmem el DRET A TENIR DRETS de les persones migrades. Amb aquest objectiu i mentre continuem treballant per a la necessària derogació de la Llei d'Estrangeria, exigim a les diferents Institucions de Govern l'adopció de les següents mesures:

12 Mesures Urgents per la Dignitat dels i les migrants:

A) REGULARITZACIÓ IMMEDIATA I GARANTIES A LA RESIDÈNCIA I VIDA FAMILIAR

1.- Nou procés de regularització no condicionat al contracte de treball. Obertura d'un procés de regularització que garanteixi el permís de residència i treball per a totes les persones migrades "sense papers" que viuen a l'Estat espanol sense condicionar-lo a l'exigència d'un contracte de treball previ, a fi d'acabar amb l'explotació laboral i la corrupció que comporta aquesta exigència.

2.- Adaptació a la realitat dels requisits per acollir-se a l'arrelament social:
- reducció a un any el temps d'estada exigit
- que el fet de tenir una ordre d'expulsió per causes administratives no sigui un impediment per obtenir l'arrelament
- no subordinació de la seva concessió a la possessió d'un contracte de treball
- eliminació dels requisits d'impossible compliment (com, per exemple, el certificat de penals de nacionals de països sense embaixada a l'Estat espanyol o que signifiquin discriminació o un tracte degradant per a l'immigrant (com determinades proves mèdiques).
- facilitar de la regularització de persones amb fills i filles nascudes a l'Estat espanyol.

3.- Flexibilització dels requisits per a acollir-se a l'arrelament laboral. Atorgament de l'arrelament laboral a tota persona que per qualsevol mitjà de prova vàlid en dret acrediti l'existència d'una o diverses relacions laborals que sumin un període igual o superior a sis mesos.

4.- Flexibilització dels requisits per a la tramitació de la reagrupació familiar adaptant-les a la realitat del mercat laboral i d'habitatge d'e l'Estat espnayol, garantint sobretot el dret fonamental de viure en família, així com el dret a treballar dels familiars reagrupats .

5.- Garantia dels drets laborals i de vida familiar dels treballadors temporers contractats en origen. Establir una política de contractació estable que garanteixi la igualtat de drets, la reagrupació familiar i la possibilitat de residència estable a Europa. Creació de comissions independents d'investigació i control del compliment dels drets laborals fins que això succeeixi.

6.- Augment significatiu dels recursos per garantir l'accés a la informació per a donar una resposta àgil i eficaç als tràmits administratius que afecten les persones migrades (arrelament, renovació, homologació de títols, etc.), així com garantir una assistència real i efectiva dels lletrats del torn d'ofici quan correspongui.

B) CESSAMENT DELS ABUSOS POLICIALS I LA DISCRIMINACIÓ
7.- tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers. Creació de comissions independents d'investigació i seguiment (formada per organitzacions de defensa dels Drets Humans) fins al seu tancament definitiu.

8.- Derogació del Protocol d'actuació aprovat a Setembre de 2.007 per a les repatriacions i el trasllat de detinguts per via aèria i/o marítima.

9.- Ordre immediata de paralitzar tota actuació arbitrària en relació als controls de documentació, les detencions, el segrest de passaports i les expulsions que pateix la població migrada, especialment en el cas dels menors d'edat.
I prohibició d'iniciar expedients d'expulsió a qui denuncii irregularitats laborals, abusos policials o agressions xenòfobes, així com a les víctimes de la violència de gènere o a qui pateixi qualsevol tipus de violació dels seus drets fonamentals.

10.- Retirada definitiva de la Proposició de Llei Orgànica de Mesures per a la Lluita Contra la Immigració Clandestina del Govern espanyol.

C) IGUALTAT PLENA DE DRETS
11.- Compliment immediat i efectiu dels acords internacionals subscrits pe l'Estat espanyol en matèria d'asil i dret dels treballadors migrats i signatura de la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de Tots els Treballadors Migratoris i els seus Familiars.

12.- Garantir el dret de sufragi actiu i passiu per a les persones migrades, així com l'exercici dels drets laborals, socials, civils i culturals en règim d'igualtat amb la ciutadania autòctona.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more