Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
Un fet significatiu ha succeït avui, 23 centres socials de Roma s'han trovat per debatre les transformacions polítiques de la ciutat, i més particularment les declaracions del nou alcalde, que vol acabar amb l'experiència de l'autogestió.
Alemanno parla de legalitat, arracona als centres socials il·legals, divideix entre bons i dolents, projecta un procés de normalització, Emperò, els centres socials neixen en el conflicte, en moments de ruptura que generen comunitat, mutualisme, cooperació, solidaritat, cultura. Per aquest motiu, amb força i determinació, la veu de tots els centres socials que han participat a l'assemblea que s'ha celebrat avui a Esc ha deixat clar que no hi ha lloc per divisions, que no s'acceptaran agressions repressives. En aquest sentit, i fortament declarem: “Tots som il·legals�. D'altra banda, parlar de centres socials, implica parlar d'una xarxa trenada per relacions, projectes i camps d'intervenció: des de l'habitatge a la formació, des de la producció cultural independent a l'antiprohibicionisme. Defensar-los, significa doncs, posar al centre aquesta riquesa, una part de la ciutat que cap institució pot reduir al silenci.

Les experiències d'autogestió i d'ocupació no quedaran arraconades, no donarem cap passa enrera. Per aquest motiu, i conjuntament amb els moviments de lluita per l'habitatge, promovem una gran manifestació ciutadana pel proper dissabte 14 de juny, contra els desallotjaments i per una altra idea de ciutat, -contrària al clima i a les pràctiques securitàries, i defensora dels drets- preparada per una assemblea unitària prevista pel proper dijous 5 de juny. Finalment, i amb la voluntat d'estendre la comunicació amb la resta de la ciutat, els centres socials promouran un gran esdeveniment a finals de juny on convergeixin totes les experiències artístiques i culturals que gràcies a l'autogestió romana, i no només, han fet els primers passos i que avui representen un pol decissiu de la cultura independent d'aquest país.
Guai a chi ci tocca!

Acrobax, Angelo Mai, Auro e Marco, Brancaleone, Corto Circuito, Decolliamo, Esc, Forte Prenestino, Horus occupato, Intifada, Kollatino, Lucha y Siesta, Onda Rossa 32, Rialto, Sans Papiers, Spartaco, Spazio occupato Il comitato primavalle, Strada, Strike, la Torre , Villaggio Globale, Vittorio occupato, Zona a rischio

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
xupate esa phrp
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
Dubto que el traïdor capitalista d'Alemanno faci "la vista grossa" amb els CSO entorn del neofeixisme, primera perquè són del partit neofeixista enemic i radical ( Fiamma ) i segon perquè són també autogestionaris i desenvolupen activitats més centrades en la lluita social(la seva és clar) i no centrada en la patologia anticomunista típica.
S'accepta fer una porra!

ALEMANNO FUORA DI ROMA!
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
Coneixent el que ha estat la trajectòria d'alguns dels centres que signen, per a mi la pregunta és més aviat: quina estratègia política ha fet possible que s'arribi a tenir una quantitat així de centres socials a Roma?
I en aquest sentit, sense ser jo de la phrp, crec que no es pot respondre de manera tan esquemàtica. Tampoc vull dir amb això que la negociació amb les autoritats sigui bona en tot moment ni de totes les maneres. Que fem, però, avui a Barcelona és més bé la qüestió.
Clar que sempre podem jugar al maniqueisme i al conflicte d'identitats, que ja se sap els bons resultats que dona al moviment.
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
El meu comentari anava dirigit al primer comentarista
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
pq es tan dificil parlar amb ments obtuses? pq hi ha tanta ignorància en el guetto? po deixar-se les imbecilitats, banalitats i xorrades de pati de colegi (tipus "xupate esa phrp") i avançar cap a una fase menys infantil de construcció de moviment, de construcció d'organització?

Tres preguntes senzilles, a veure si el vostre cervell pla es capaç d'avançar.

1. Pq hi ha 23 centres socials a Roma? Pq a BCN han desaparegut tots i els que queden son una mena de guetto, de reserva per hedonistes de les drogues, les posses i el totum revolutum?

2. Pq et sembla que aquests 23 centres socials s'han mantingut? podria ser pq fruit de la seva força han augmentat la seva capacitat d'influir a les institucions per tal de mantenir els centres socials? això esta bé o malament?

3. Pq cap els espais polítics més enèrgics de Barcelona s'anuncia al Info Usurpa?
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
El que diu "xupate esa phrp", no té ni idea de com l'ha cagat. Però, com diuen al poble: "d'on no n'hi ha, no en raja"
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
En les teves tres preguntes i en la teva introducció també hi ha obtusitat pepa i una mena de posessió de veritat absoluta i generalització bastant patètica si m'ho permets. Pel teu llenguatge s'entèn que apostes per la divisió entre okupes bons i dolents, per que està clar que tots excepte tu, i el teu centre i poquets més, són guettho, no vull entrar en el col·lectiu al qual deus pertanyer per no llençar merda però t'has lluit, i si penses així per molt que estigui en un centre social mai seré company teva. Suposo que tampoc t'interesa ja que deus estar molt rodejada de gent molt capaç. Llàstima que aquesta gent capaç només existeixi pel teu voltant, jo l'he vist també més lluny t'ho asseguro. I pel tema de l'Info usurpa, afirmant que qui surt no és res ja m'explicaràs com d'una passada et carregues projectes que són impressionants i que per molt que et foti de creure allà surten.

Que vol dir que els centres socials que queden a Barcelona són guettos de drogues i estètica??parles com un madero xaturrona, com un cronista de la vanguardia generalitzant de mala manera. Que tens tu alguna superfòrmula màgica?? i aquesta és la d'influir en les institucions?? Doncs molts no hi estem d'acord i si no t'agrada doncs mira a posar-se fulles, no tothom hem de tenir la teva mentalitat ni els teus objectius.

El món tampoc s'acaba a la teva city barcelonina, hi ha vida més enllà i centres socials arreu que s'ho estan currant i molt per que et sentis el centre del món i més quan me'l posses a Barcelona. Això si fora de no se quin guettho. Per mi guettho és la gent que va amb la veritat absoluta com tu menyspreant la feina dels demés.
Re: Comunicat Centres Socials Romans
20 mai 2008
Eo, no us doneu compte que Indymedia s'ha convertit en terreny adobat per les provocacions. Que Indymedia escriu tothom qui vulgui, entre ells molta gent que col crear mala maror.
Per exemple, Observador fa un tuf a MSR o altres NR que tira cap endarrera, pepa genera una provocació fàcil (atacant algunes de les realitats dels MMSS barcelonins), on pufffff hi cau de quatre grapes (dedicant-se a qüestionar les altres realitats).
Dubto que cap d'ells sigui d'un CSO de Barcelona, i si algú dels dos ho és caldria que reflexionessin una mica abans de posar bajanades. A Indymedia hi ha molta gent qui intervé és només amb ganes de generar merder que en molts casos són no fer cas a les provocacions i no seguir-los el rotllo.
Re: Comunicat Centres Socials Romans
21 mai 2008
Referent al darrer post:
Lamento veure com IMC Barna, a part d'estar ben plenet de busca-gresques provocadors d'extrema dreta, també està ple de paranoics i de conspiracionistes. Molt MSR, molt NR, sí, clar; parem-nos a pensar primer qui és l'MSR i de pas què punyetes és això que diuen "NR". No pertanyo a cap CSO, tampoc especifiques tú si hi pertanys, però la qüestió de pertànyer o no no és important en aquest tema, suposo que la majoria de lectors i col.laboradors d'IMC Barna no ho són i no per això cal desacreditar-los. I dit sigui de pas, tampoc ofereixes cap crítica constructiva. Llàstima.

En referència a "Pepa", molt fort. Simplisme. La única cosa a rescatar és la pregunta de pq a Barna ja no tenim pràcticament CSO com els d'abans. La resposta té a veure amb el grandiós món de la política i la magnífica gestió de'n Sauron-DinoSaura. Però no només ell és culpable, també l'afan de criminalització de l'esquerra institucional i institucionalitzada contra "l'underground d'esquerra". Ens han declarat la guerra des de fa temps.

Potser existeix una diferència qualitativa notable entre CSO romans i CSO barcelonins. La missió social dels romans segueix en peu, i la activitat social dels barcelonins es veu massa complementada amb espectacles lúdics sense missió social. Almenys per l'experiència que tinc viscuda a Roma una curta temporada i la meva peregrinació pels CSO de Barna.
Re: Comunicat Centres Socials Romans
21 mai 2008
En mi humilde opinión, el comunicado de los CSO de Roma revela varios aspectos interesantes:

1.- Demuestra que la estrategia de separar a los "buenos" y a los "malos" no sirve cuando los CSO no se prestan al juego: frente al alcalde neo-facha Alemanno todos los CSO (los que pactaron hace años, los que no lo han hecho nunca, los que apuestan por el experimento electoral, los que lo rechazan de plano, los que han probado y no quieren seguir haciéndolo...) dicen: "todos somos ilegales".

2.- Demuestra que el hecho de experimentar con los pactos "CSO-Ayuntamiento" no convierte a un CSO en "traidor" (o "enemigo") sino que es una apuesta estratégica, modificacble en función de las circunstancias. Demuestra que los CSO, tanto los que apostaron por el pacto como los que no, siguen produciendo conflicto y son capaces de trabajar juntos si cada cual deja sus neuras en casa.

3.- Demuestra que los CSO que pactaron no cayeron en la trampa de considerar al resto de CSO "un ghetto" sino que hicieron su camino sabiendo que el resto de CSO eran, a pesar de las diferencias, sus compañeros. Los CSO que pactaron no se imaginaron a sí mismos como una realidad desvinculada del resto.

4.- Demuestra que, a pesar de todo, siempre quedarán reductos de irreducibles galos (CSO Pirateria, Torre Maura) que se creen los guardianes de las esencias, nunca "perdonarán" el reformismo de los demás y no están dispuestos a colaborar con el resto.

5.- Demuestra, sobre todo, que cuando las convergencias y las diferencias se basan en un trabajo real y no en consignas escupidas en Indymedia, la colaboración es posible porque el enemigo está claro dónde está.
Re: Comunicat Centres Socials Romans
21 mai 2008
En mi humilde opinión, el comunicado de los CSO de Roma revela un solo aspecto interesante:

1.- Demuestra que solo los CSO que buscan la legitimacion de los politicos se asustan quando los partidos se dan el cambio al poder. Para los demas irreducibles galos, nada cambia, ja que desde siempre los politicos de igual qual partido les han querido desalojar: 1) desde siempre son ilegales, 2) nunca les han sospechado de traicion, 3) nunca se han imaginado a sigo mismo como una realidad vinculada al non-ghetto de los CSO pactados, 4) evidentemente guardan mucho mejor las esencias que los que acoplan sus esencias a los porcentajes de votos de los partidos, 5) no tienen connexion internet fija para poderse distraer sobre la ubicacion de los enemigos (y de los que ayudan la Democracia en la recuperacion/reciclaje de qualquier cosa interesante que no estea bajo su control).
Sindicato Sindicat