Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
2252741379_c9e8ef6798.jpg
Prácticamente hemos terminador el curso universitario. Los últimos meses se han caracterizado sin duda por una reactivación del movimiento estudiantil, sobretodo a raíz de la Jornada de lucha del 6 de Marzo. Convocatorias de huelgas, acompañadas en unos casos de concentraciones frente a los rectorados o en los campus universitarios, en otros casos manifestaciones, encierros con jornadas activas dentro de las facultades y jornadas de información y agitación han sido algunas de las expresiones que ha tomado la lucha contra Bolonia en ciudades como Sevilla, Cádiz, Granada, Madrid, Barcelona, Terrasa, Murcia, Salamanca, Burgosâ¦

Todavía este impulso es muy desigual en los diferentes territorios tanto en lo organizativo como en la capacidad de movilización, pero igualmente significativo de lo que puede conseguir la lucha estudiantil si la agitación consigue contagiar a otras facultades y ciudades y la coordinación aumenta sobre las reivindicaciones comunes:

* Transparencia en los planes de estudio y de financiación.
* Apertura de debates públicos que cuenten con el conjunto de la comunidad estudiantil.
* Referéndum vinculante sobre la reforma europea.
* Denuncia de la desproporcionada subida de tasas.
* Denuncia del cambio de titulaciones: del âgradoâ? por su pérdida de valoren conocimientos y del âpostgradoâ? por su carácter elitista y restringido.
* Denuncia de la progresiva sustitución de las becas a fondo perdido por las llamadas becas-préstamo.
* Contra la sustitución del CAP por un master.
* Derogación de la LOU y de los Decretos que implementan en España el EEES.

A pesar de estas movilizaciones estudiantiles podemos decir que el Plan de Bolonia ha avanzado un año más hacia su fecha definitiva de aplicación (2010), en su consolidación como proyecto educativo de la oligarquía contra los y las trabajadores cualificados del futuro. No es una buena noticia para la clase trabajadora en general ni para el movimiento estudiantil en particular que aún no se encuentra lo suficientemente maduro y unido para enfrentar a nivel estatal la estrategia del capital.

Pese a esto, hay que preparar el trabajo del próximo curso con el optimismo que han demostrado los estudiantes que han participado de las luchas de los últimos meses y compañeros y compañeras de otras partes de Europa donde la lucha estudiantil ha parado los pies a la implantación del plan. Las claves son, a nuestro entender, el mantenimiento de una oposición frontal al EEES, un aumento de las movilizaciones y la celebración de un encuentro estatal de estudiantes, que en nuestra opinión ha de ser de carácter escrupulosamente amplio y ha de tener por objetivo concretar la coordinación en el nacimiento de una coordinadora estatal de estudiantes donde encuentren su sitio todas las expresiones del movimiento estudiantil actual (grupos de trabajo, asambleas y colectivos estudiantiles entre ellas) que luchan contra la LOU y el EEES.

Finalmente saludamos todas las movilizaciones que se están dando en los últimos meses ya que, aunque con desigual éxito, deben ser la base sobre la que articular un frente estudiantil combativo.
¡CONTRA EL EEES, LA LOU Y EL REAL DECRETO!

UNIDAD CONTRA LA MERCANTILIZACIÃN Y ELITIZACIÃN DE LA EDUCACIÃN!
Comité Central de los CJC

10 y 11 de Mayo del 2008
Mira també:
http://www.pcpe.es
http://www.cjc.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
en primer lloc: perquè està en castellà si el comunicat s´ha redactat des de Barcelona? O perquè no s´ha fet una traducció?

bé, anem al gra:

CJC pel No frontal a Bolonya!!!!! increible! ara, al Maig del 2008! però be, millor tard que mai, diuen.
Defensa del 6-M!
Derogació de la LOU i el Reial Decret!
Referendums vinculants!
Augment combativitat i mobilització!

de què ens sonen aquests punts?


Doncs CJC si és coherent, si realment es creu el que diu, ha de deixar d´impulsar el sindicat groc AEP que ha estat tot el curs amb un dicurs ambiguo i proper al sí crític.
que va intentar no fer mobilitzacions ni al novembre passat ni al 6-m.

Que ha intentat frenar la combativitat (denuncia dels tancaments "albert claret dixit", dissolució del Comitè de Vaga de la UAB, canvi del recorregut de la mani del 6-m per evitar la confrontació amb els mossos,etc).

Que és referent sindical d´una coalició electoral ICV-EUiA i IU que HA APROVAT LA LOU DE ZP I NO S´HA OPOSAT ALS REAL DECRETS!

Però no ho faran. Seguiran fent de sindicat groc i... espanyolista!

Tota aquesta mandanga discursiva només serveix per justificar la proposta de ENCUENTRO ESTATAL que també impulsen els pseudo-trotskistes (En luxa i Corriente Roja) des de les seves posicions a les assemblees de facultat.

No ens enganyem, ja ho han deixat ben clar: la agenda oculta de CJC, En luxa i Corriente Roja nommés és el Encuentro Estatal, en un altre intent d´estatalitzar la lluita social.

Contra l´encuentro estatal, Coordinadora d´Assemblees de Facultat i coordinació nacional.

Aturem Bolonya.

Respectem el marc nacional.

Construim la Unitat Popular.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
No t'enteres tiu. Aquests CJC són la joventut del PCPE no del PCC. Aquí són els JCPC, joventut del PCPC. Per tant no tenen res a veure amb cap sí crític, AEP o ICV.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
igualment aposten per l´encuentro estatal, no??

doncs no sera llavors una qüestió tan nominal!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
la trobada estatal ja es va a fer a sevilla i es repetira al seguent curs

i apostar-hi es una posició de coherencia en la lluita contra la LOU i el Real Decret.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
aps

en el comentari primer sobre l'idioma totalment d'acord
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
per l´estudiant.

ui ui ui, q t´estan canviant.

em sones de la uab, de lletres i de corriente roja?

i no et diré de quin color tens els cabells!

Coherencia en la lluita contra la LOU? o estatalització dels moviments socials???
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
L'encuentro estatal va ser una aposta dels CJC i se'n van fer abans de que participes AEP, i no preten estatalitzar cap lluita sinó intentar coordinar i unificar les diferents experiències arreu de l'estat.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
Catalunya és una nació i a Catalunya els CJC són els joves del PCC. Prou ingerències.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
Tenir relacions amb la resta de l'Estat (al igual que la gent de Perpinyà es va mobilitzar quan aqui ningú tenia cap data al cap, i quan dic ningú dic NINGÚ) no és renunciar al marc nacional.
Si treballar a nivell europeu no trenca el marc nacional (fins i tot amb les mateixes dates) no es pot treballar conjuntament amb la resta de companys de l'estat espanyol, o és que el fet de viure fora dels PPCC et converteix en espanyoliste-feixiste automàticament?
S'ha de treballar amb tots, sense regalar res. Si la resta d'universitats afectades per la LOU tenen molt a aprendre del moviment estudiantil català, també aqui tenim molt a aprendre d'ells. Ja n'hi ha prou d'ombliguisme i d'agendes ocultes.
El problema de la majoria dels estudiants (als quals en adrecem, oi?) no tenen com a principal problema al cap el marc nacional ni el capitalisme i si la privatització dels seus estudis. Tanmateix, l'immensa majoria dels treballadors de TMB no són revolucionaris i precisament construint el moviment sobre les reivindicacions que uneixen és el que fa l'èxit.
Repeteixo que, si un creu que pot aprendre i aplegar esforços, hi ha moltes vies per articular-ho sense haver renunciar al marc nacional (i de fet, altres vegades ja s'ha fet). La trobada de Sevilla no era estatal, era de facultats. Si a la gent li fa grima sortir, qu'ho digui i és xenòfova qu'ho faci explícit. Perque amb aquest tipus de comentaris donen a pensar això.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
Anem a veure a Catalunya hi ha dos CJC, els de nivell estatal que aquí son els JCPC i les jocentut del PCC que son els CJC-JC
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
AEP no donava suport a la trobada a Sevilla, ja que aquesta era d'assemblees de Facultats, sens va convidar com a Sindicat, però es va creure que no era la nostra prioritat en aquelles dates, ja que teníem altra feina a fer.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
Évidentment que s'ha d'apostar per un marc estatal de coordinació. O es que la LOU només afecta als països catalans. Crec que aquí hi ha gent que el que menys li importa és aturar el procés de Bolonia. Per lluitar (i frontalment, evidentment) contra la privatització que s'està portant cal la unitat de TOTES les forces possibles. S'ha de començar amb una coordinació a nivell de facultats i local com la CAF que es vol muntar, seguir a una coordinació nacional, estatal i després europea.

Per lluitar contra les reformes que aplica la Generalitat s'ha de fer desde una coordinació catalana. Tant difícil és que si les reformes son estatals (recordem que la UE no legisla en aquest àmbit) cal la coordinació estatal? O és que als Murcians no els afecta el EEES. No tenim a dia d'avui els mateixos objectius?
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
19 mai 2008
El PCC es pasa el marxisme-leninisme pel forro (traqui, ens tenen acostumats), perquè si no tindrien realitat estatal. Que Catalunya sigui una nació no té absolutament res a veure amb l'àmbit del partit. El meu partit és mundial, que per això soc internacionalista, i a cada lloc té un nom. El meu partit a l'estat espanyol es diu PCPE, el teu? a no, als espanyols que els fotin no?

Els CJC treuen un comunicat a nivell estatal, que passa, que aqui no es pot difondre? Ho sento però posat-hi fulles.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Realment quines parres mentals que us monteu per veure enemics on no n'hi han...

- CJC a Catalunya té una senyera al logotip.

- AEP no té referent polític. Ni ha intentat frenar cap mobilització. Ni té cap sí crític. ES MENTIDA.

- D'altres sí tenen referent, i pacta amb Convergència, la dreta burgesa catalana.

- Tancant l'àmbit de lluita a nivell nazional l'únic que s'aconsegueix és posar limitacions al moviment estudiantil.

Deixeu de mirar-vos el melic i de fer falses acusacions, siusplau.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Jo crec que no és gaire dificil: CJC a nivell estatal són les vertaderes joventuts comunistes marxistes-leninistes, del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE), la vertadera opció boltxevic i un pas i mig cap a la construcció del Partit Comunista de la classe obrera i revolucionària. A nivell català, el referent polític comunista és el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i que les joventuts són els Joves Comunistes del Poble Català (cjc-JCPC). A mí, que hem vinguin quatre niñatos, que no tinguin ni puta idea de la història dels comunistes ni a Catalunya ni a l'Estat Espanyol i que després vagin de super-comunistes (sense organització comunista) doncs ENHORABONA. A Izquierda hUndida no hi som ni mai hi serem. Ni tampoc estarem amb el PCC d'en Miralles, Saura & Comapany. I COM SEMPRE, QUANTES VEGADES HEM DE DIR AIXÃ? ENCARA QUE AL "MIRA TAMBÃ" HI HAGI LA NOSTRA WEB I LA DEL PARTIT A NIVELLS ESTATALS... AIXà ÃNICAMENT VOL DIR QUE AQUÃ? LA PENYA SOL ENTRA PER CRITICAR SENSE LLEGIR (AIXÃ? M'AGRADA!!).

Pot ser haurien de pensar una mica els que tan critiquen (i sol es dediquen a aixo, siguin d'una banda o d'una altra) i veure que aquest comunicat és dels pocs que crida a l'UNITAT D'ACCIà de totes les forces estudiantils anticapitalistes i que és l'única manera de poder tombar a Bolonia.

VISCA EL PARTIT COMUNISTA i ELS JOVES COMUNISTES

A MÃS BOLONIA, MÃS UNITAT!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
CJC estatal no sou més que... 30? 40? estalinistes sonats, que no pinteu absolutament res enlloc (15 a Madrid, quan la UJCE són allà milers) i que treieu cada setmana més comunicats que militants teniu, així que no vingueu amb històries ara...

Amb els CJC del PCC tinc i tindré discrepàncies, però com a mínim sé que estan treballant a fronts de masses, que fan activitat, que estan a les fàbriques, als barris obrers, a les universitats, i que a Catalunya són més que vosaltres a tot l'Estat.

Per cert, no parlis d'història, perque és molt fàcil trobar qui va crear CJC a nivell estatal, JM Céspedes(CJC - PCC), Secretari General, i que fins a la seva mort va treballar a EUiA a Sant Adrià, on és una persona profundament respectada i admirada (Només cal tenir una conversa a qualsevol bar de la zona més degradada de La Mina per adonar-se de tot el que va fer)

http://es.wikipedia.org/wiki/Josep_Miquel_C%C3%A9spedes

Apa, Salut!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Viam, no cal sortir-se de to ni descalificar a ningú. És cert que els CJC a nivell estatal van ser formats en part per l'ajuda dels CJC a Catalunya però també és ben cert que aquests es van sortir perquè van entrar en una línia ideològica totalment diferent, reformista.

Per altra banda crec no coneixes molt bé la realitat fora de Catalunya, parles de números molt a la lleugera. 40 són els CJC només a Madrid, que són més els CJC ce Catalunya ja et dic que ni de conya, que la UJCE a Madrid té milers espero que no ho diguis seriosament i lo de estalinistes sonats... és l'únic que tens a dir?
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Si consideres reformisme (o eurocomunismeÇ) a tot allò que no sigui portar fotos del camarada Stalin a totes les manis...
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Vols parar de difamar amb Stalin? Alguna vegada has vist els JCPC a manis amb fotos d'Stalin? És molt trist que l'únic que puguis criticar és que som pocs i palles d'Stalin.

Considero reformisme el participar en un govern capitalista sense perspectives de ser hegemonitzat per la classe obrera per exemple
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Tens raó, als JCPC no els he vist amb fotos de ningú, perquè encara no els he vist mai.
Em referia a la gent de Madrid
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Doncs surt del bloc d'EUiA i potser els veus
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Doncs mira, precisament a Madrid els que portaven els retrats de Stalin (i Lenin)quan era una conmemoració on van participar aquests dos personatges històrics van ser la UJC-M.

I sino has vist mai ningú dels JCPC es que poc surts de casa.

SOCIALISME O BARBARIE!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Doncs mira, precisament a Madrid els que portaven els retrats de Stalin (i Lenin)quan era una conmemoració on van participar aquests dos personatges històrics van ser la UJC-M.

I sino has vist mai ningú dels JCPC es que poc surts de casa.

SOCIALISME O BARBARIE!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
És molt "pràctic" firmar com un/a independentista i tirar floretes a la colla d'en Saura, del POR, d'en Miralles & Comapany i d'en Llamazares... Que se te ve el plumero, xaval! I per cert, demostrar el teu "coneixement" posant enllaços a la viquipèdia i treient un personatge més de la història de la Unió Soviètica mostra de la pasteta que estàs fet ;)

apa salut, marxisme-leninisme i unitat dels anticapitalistes i revolucionaris!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Aquests quatre tarats no ens han de dir que hem de fer o deixar de fer el moviment estudiantil. Fins ara no han fer res per defensar la universitat pública, ara que el tema comença a aixecar polseguera i els estudiants ja ens hem espavilat sols, ara hi foten el nas i s'interessen pel tema. Quina barra!

A cagar a la via
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
No són els únics que s'aixequen tard, en conec de molts que porten anys i panys lluitant i la gran massa de moviment estudiantil actual porta menys d'un any lluitant, des de Novembre a molt estirar, una ridiculesa comparat amb el que fa que Bolonya existeix. Així que menys boqueta que aquí no hi ha actualment més de dos visionaris que veiessin aquest tema des que va començar, han acabat tots la carrera.
Van lluitar 6 anys sense que la gent fes ni puto cas. Ha estat ara, quan la cosa ja esta a sobre que la gent s'ha mobilitzat, i això ha estat gràcies als sindicats que tenen un registre històric del moviment estudiantil i segueixen la política universitària, malament rai si les assemblees haguessin d'estar pendents dels reals decrets que s'aproven.

Força els Sindicats
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Tirar floretes a la colla del Saura?! Vaja, m'has enxampat, eh! Mai m'havien acusat de res semblant, suposo que és normal, venint d'algú tan revolucionari com tu!

Quins collons k teniu alguns...

Com deien per aquí dalt, a cagar a la via!
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
jajaja como está el patio.

seguid así.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
20 mai 2008
Uh! mira tu! Dues opcions, o el patró, o un futur precari que només sabrà treballar d'una cosa.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
21 mai 2008
crec que aquí ningú preten imposar res. Aquí tan sols hi ha una organització que es posiciona i dóna una opinió sobre un tema, que és la lluita contra Bolonia i la coordinació de tots els que lluiten (un discurs que es porta des de fa anys, no ara que s'aixeca el moviment estudiantil). Si t'interessa bé, si no, doncs tanca aquesta pestanya d'indymedia i a una altra cosa.
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
21 mai 2008
FOTEU EL CAMP, ESPANYOLISTES !
aneu a intoxicar un altre indymedia !
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
21 mai 2008
exactament per ser coherent amb la lluita contra la LOU crec que cal coordinació estatal ja que es una llei estatal (un altre cosa es que algú pels motius que sigui no hi estigui d'acord)

pero pel que veig en el teu comentari no en tens ni puta idea del que es la lou ni bolonia

jo no soc tan imbecil com per fer alusions a gent concreta per interneti perquè fa temps que per 50.000 motius entre els quals hi ha la seguretat entre molts altres no s'ha de parlar de gent concreta per internet.

i perque no soc un cagat i dic les coses a la cara, ho podries fer tu tambe en comptes de fer l'imbecil per indymedia
Re: ¡A más Bolonia, más Unidad!
22 mai 2008
M'argumentes això d'espanyolistes o és un insult que llences quan no saps què dir?

Els CJC i el PCPE son confederalistes, és a dir, son de les poques organitzacions que defensen en tot l'estat el dret a l'autodeterminació, per exemple, de Catalunya.

Ja se que no t'agrada que indymedia sigui un fòrum plural i obert on hi participin totes les ideologies progressistes, però no pensem fotre el camp

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more