Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: globalització neoliberal
actuem pel poble birmà
18 mai 2008
proposo al màxim nombre de col.lectius i organitzacions que ens mobilitzem de forma immediata contra la junta militar birmana i per l'arribada de l'ajut humanitari al país.
Fw_ ACCIÓ PELS BIRMANS.eml
Segons informacions de les Ong's que treballen en el terreny, a Birmania la catàstrofe natural ha afectat una zona on viuen més de vint milions de persones. Si no els arriba l'ajuda humanitària , segons aquestes fonts ( Concha Pinós - birmaniaporlapaz.org-),en el plaç de només una setmana aquestes persones poden morir: VINT MILIONS DE PERSONES!!!!!!
PER AIXÒ EM SEMBLA QUE EL MÀXIM NOMBRE DE COL.LECTIUS I ORGANITZACIONS ARA HAUR�EM DE REACCIONAR I CONVOCAR MOBILITZACIONS A TOT ARREU, A NIVELL MUNDIAL(TAL COM VAM FER CONTRA LA GUERRA D'IRAK), CONTRA LA JUNTA MILITAR BIRMANA I PER L'ARRIBADA DE L'AJUT HUMANITARI DE FORMA IMMEDIATA!!!

SI ESTÀS D'ACORD AMB AQUESTA PROPOSTA PASSA-LA I FES-LA ARA A LA TEVA ORGANITZACIÓ I COL.LECTIU!!

NO ENS CONFORMEM AMB LA VERGONYA DEL TANTSEMENFOTISME GENERAL DAVANT D'AQUEST CRIM CONTRA LA HUMANITAT ( CINC VEGADES MÉS GREU, QUANT A PERSONES AFECTADES QUE L'HOLOCAUST DEL RÈGIM NAZI).

ACTUEM ARA CONTRA LA JUNTA MILITAR BIRMANA!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: actuem pel poble birmà
18 mai 2008
I què fem, demanem l'entrada de les tropes de la OTAN o enviem proclames de justicia al vent?
Re: actuem pel poble birmà
18 mai 2008
joan? a que ostias viene ese comentario?

eres tonto o que?
esta noticia anima a la gente a movilizarse contra la junta militar instaurada en birmania.

y tu puto comentario de ignorante guilipoiaz a que anima?
a sentarse en el sofa? o a ponernos a todos en contra de todos...
pues tu no te mobilizes pero es muy necesario hacer presion a este gobierno asesino y torturador que tienen en birmani

tambien puedes seguir la idea de los mass media de solo movilizarte por las noticias que interesan

birmania no interesa
Re: actuem pel poble birmà
18 mai 2008
Abandonem l´eurocentrisme neo-colonial.
Birmania és el nom que posaren els britànics a la seva colonia. No existeix Birmània ni la poblacio /nació birmana. El territori, que agrupa varies nacions, es diu Mianmar.

Cal denunciar la Junta Militar, sí.
Re: actuem pel poble birmà
18 mai 2008
Pel que he sentit dir en gent no-mass media que sap una mica del tema, em sembla que la població d'allà ho té pelut perquè qui mana a Myanmar no és la junta militar, sinó la Xina, que és el principal valedor i protector d'aquest govern. Prova d'això és que les mesures que intenta treure el Consell de Seguretat de l'ONU contra la junta militar són vetades per la Xina.

Un motiu sobre perquè la Xina actua així seria les enormes reserves de petroli i gas que s'hi estan trobant al nord del país (tocant a la seva frontera) i per la importància econòmica que té aquesta zona nord en el cultiu d'opi (és de les principals productores d'opi del món).

Ho sigui, lluitar contra la junta militar des d'aquí és complicat. Potser l'únic que es pot fer és pressió popular, però cap govern s'atrevirà a tocar-li el crostó a la Xina i arriscar els interessos econòmics que tenen els capitalistes estatals i internacionals que són qui realment manen.

La devastació i la situació tan precària que ha provocat aquesta catàstrofe a Myanmar té el seu origen en el colonialisme britànic del XIX.

Salutacions.
Re: actuem pel poble birmà
19 mai 2008
El fet és perquè cal ajudar allà (que està clar que s'ha de fer) quan no ajudem ni lluitem aquí.
Qualsevol tipus de campanya protibet, proMyanmar o qualsevol altra només respon a demandes occidentals cap a institucions occidentals. Per tant, només fem que reconèixer la legitimat dels valors occidentals i la seva capacitat de ser ells els valedors de les llibertats universals.

Primer, companys i companyes, perquè no ajudem al poble basc, al català o al txetxè? La resposta és que no és el mateix? Per tant, el que volem fer és ajudar al tibet o a Myanmar a ser com nosaltres?
Comencem, senyors i senyores, a pensar d'una forma més coherent i real amb els nostres plantejaments, si us plau. I respecte a aquest tema, la meva postura és que tots estem en la mateixa situació, ja sigui amb una opressió disfrassada o amb una opressió directa, però tots estem oprimits pel sistema econòmic i els seus gestors.

Si no esteu d'acord amb que els catalans o els bascos siguem independents i lliures d'un altre estat opressor, perquè ho heu de demanar d'uns altres? i segon, si els estats no comporten la llibertat, perquè demanar la llibertat d'aquests pobles?
Primer resolem les nostres contradiccions i després en posem a ajudar els altres, però a seguir els nostres passos (desastrosos), sinó que facin els seus.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more