Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
[EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
16 mai 2008
Comunicat de l’Esquerra Independentista del Barcelonès respecte el transvasament de l’Ebre a Barcelona
Que l’aigua és un bé escàs i la guerra pel seu domini i gestió es desenvolupa en diversos fronts no és cap secret. Per això, més enllà de l’excepcionalitat de la sequera que ens afecta, la situació de manca d’aigua a casa nostra respon més a criteris de mala gestió i interessos ocults de certes corporacions i sectors econòmics que a fenòmens estrictament climàtics. Els transvassaments al llarg dels anys no han resolt les necessitats d’una àrea metropolitana en permanent creixement i els nous projectes en aquest camp només són font de nous problemes ambientals, econòmics i socials.

A causa d’això des de la Coordinadora de l’EIB volem denunciar:

- Els criteris de gestió semi-privada de l’aigua i les corporacions que en regeixen els usos tractant-se d’un bé comú i de titularitat pública.


- Els intents de crear confrontació territorial i social arreu del país establint privilegis geo-econòmics concentrats a l’àrea metropolitana de Barcelona basats en una òptica centralista.


- El predomini en l’ús de l’aigua de sectors econòmics inestables com el turisme i l’oci en detriment d’altres de vitals com l’agricultura i la ramaderia.


- La construcció sistemàtica d’infraestructures en funció de les necessitats empresarials i no de les persones.


- La insostenibilitat del model que suposa l’actual model urbanístic i econòmic a les grans concentracions poblacionals com l’àrea metropolitana de Barcelona en els àmbits social i ecològic.


- Les administracions que actuen de forma submisa com executores de les grans companyies bancàries i constructores enganyant de forma deliberada la població catalana.


Finalment, volem donar el nostre suport, des del Barcelonès, a les plataformes i iniciatives en contra dels transvassaments i exigim plantejaments seriosos en la generació de nous models de gestió territorial i hídrica.

Per tot això convoquem el proper diumenge 18 a la manifestació promoguda per la PDE a Amposta i cridem als barcelonins i barcelonines a participar en les mobilitzacions convocades.

Esquerra independentista del Barcelonès.

15 de maig de 2008
Mira també:
http://barcelones.esquerra-independentista.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
16 mai 2008
ahir vaig sentir en una radio massMerda que lo d'omplir piscines no era tan greu, que qui tenia una piscina se l'havia currat, que no havia robat res a ningú i per tan no havia de donar explicacions i menys poder deixar-la d'omplir. Això replicat i contrareplicat entre un quants energumens durant una hora. Que no haurà dit en Cunyí per la tv?!
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
16 mai 2008
Companys, hi ha una cosa al comunicat que haurieu de matitzar, el 75% del consum d'aigua a catalunya és per agricultura. El gran despilfarrador d'aigua és el cultiu de regadiu...
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
16 mai 2008
En quin lloc del comunicat diu res de cap percentatge? l'ha fet la gent de la comarca del Barcelonès, on segur que l'agricultura no suposa ni de lluny la principal despesa d'aigua.

A Barcelona el problema doncs no e´s de l'agricultura, sino de la manera com la ciutat creix i gasta cada vegada més aigua
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
16 mai 2008
"El predomini en l’ús de l’aigua de sectors econòmics inestables com el turisme i l’oci en detriment d’altres de vitals com l’agricultura i la ramaderia"

Això, dit així no és cert, ja que entre el consum de boca (inclou turisme i oci) i l'industrial consumeixen 1/3 del consum de l'agricultura... el que dic es que a Catalunya tenim moltes hectarees de cultiu ed regadiu "insostenible".
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
16 mai 2008
He hagut de visitar l'enllaç per tal comprovar que el comunicat era verídic i no una intoxicació; lamentablement sembla ser que sí que era verídic.

No es pot treure un comunicat on s'afirmen coses que són directament falses.

No es pot treure un comunicat on s'ensalça la pagesia, com si fos un sector aliè a la divisió social del treball.

No es pot treure un comunicat on es responsabilitza al sector del turisme de la manca d'aigua. Es poden denunciar les pressions d'aquest sector per evitar restriccions o bé per no voler disminuir la pressió de l'aigua, però és ridícul atribuir a aquest sector la responsabilitat de la manca d'aigua.

Molt més adient seria reclamar que no es puguin regar jardins ni omplir piscines (malgrat la pluja dels darrers dies), com, per cert, reclamen els reformistes d'EUiA. Baixar la pressió de l'aigua, independentment de les pressions del sector turístic, etc.

Però vosaltres quines solucions aporteu per a ara? O és que les vostra solució consisteix en tirar enrera el temps i fer-ho tot des de zero? No sou cap alternativa a res.

No entenc com determinades persones de l'EI Barcelonès poden subscriure un comunicat com aquest, que allunya a l'EI del conjunt de treballadors i treballadores del Barcelonès.
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
18 mai 2008
Mira noi, el sentit del comunicat és perfectament correcte i no allunyen a ningú de la classe treballadora.

És cert que el comunicat no és rigorós.

Però també és cert que el que cal fer és defensar la necessitat d'un nou model de gestió de l'aigua que no passi pels transvasaments, com el que està impulsant el govern del qual EUiA en forma part - i cito EUiA perquè el senyor "comunista" l'ha citat, sinó, òbviament ni hi hauria pensat.

Trobo més encertada la intervenció, menys grandiloqüent, de l'"un" que té raó en afirmar que és el regadiu el major consumidor d'aigua del país, cosa que es podria solucionar invertint en formes de regadius alternatives.

I sí: el turisme i el model d'oci imposat també és un càncer per un país de secà com el nostre.

Tampoc crec que sigui allunyar l'esquerra independentista de la classe treballadora el fet de dir una cosa tant evident i tant clara (que cap dels fantàstics partits "comunistes" que formen part del tripartit semblen veure): "Les administracions que actuen de forma submisa com executores de les grans companyies bancàries i constructores enganyant de forma deliberada la població catalana."


Ia qui li piqui que s'ho rasqui. Visca la terra i mori el mal govern!
Salut!
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
18 mai 2008
Jo encara no entenc lo de EI Barcelonès. Aquesta és la nova aposta organitzativa de l´EI per aplicar la Unitat Popular?

Ajuntar les organitzacions de l´EI actuals i ja??

Avançarem algun dia?
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
18 mai 2008
com a mínim l'EI.

els altres ja s'ho farán. i la veritat és que sap greu que els que haurien de mobilitzar a un altre tipus de gent no ho facin.
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
18 mai 2008
Pel "no nem bé" dir-te que l'EIB és una de les apostes, i que també s'està treballant en molts altres fronts, entre ells la construcció d'una CUP amb garanties de treball bastant prometedores.
Jo crec que el llistat d'assemblees locals que formen l'EIB és també bastant prometedor.
Endavant amb l'esquerra independentista!
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
18 mai 2008
EL 22@ I ALTRES CONTES

Cal tenir present que el consum de recursos energètics i matèries primeres que comporta l’urbanisme a Poblenou empenyora el futur del barri i del païs.

Conceptes d'urbanisme i de sostenibilitat:

L'urbanisme és l'encarregat de distribuir damunt el territori els usos o abusos que patirà. La planificació urbanística és la responsable d'adjudicar una determinada capacitat de càrrega humana al terreny. Aquest terrenys tindran un valor de mercat o un altre segons la seva qualificació urbanística sigui agrària, industrial o urbanitzable. L'avarícia de l'economia capitalista força fins a nivells insostenibles aquesta capacitat de càrrega, per tal d'augmentar el valor de mercat i aconseguir plusvàlues en la requalificació.

"Petjada ecològica" és un terme que serveix per a valorar el consum de recursos, traduint-lo a m2 de superfície necessària per a generar-los. Els càlculs de la petjada ecològica dels barcelonins la situen al voltant de 3'5 Hectàrees (35 000 m2 per a cada ciutadà). Així doncs, una Barcelona sostenible necessitaria disposar d'un territori 600 vegades el que té per a poder qualificar-se de sostenible. Si els càlculs es fan per a tota l'àrea metropolitana, queda clara la necessitat del transvasament de l'Ebre i de la M.A.T., per a posar dos exemples de com uns plans urbanístics com els del 22@ afecten a la globalitat de les persones que compartim uns recursos cada cop més escassos.


Requalifiquem, que el món s'acaba:

"El capitalisme ven la corda amb el que el penjaran, si creu que fa negoci" és la metàfora que millor descriu la generació d'una bombolla immobiliària que fins a poc abans d'esclatar era negada amb vehemència pels seus generadors. Amb la mateixa hipocresia perverteixen el llenguatge i s'inventen un Fòrum de les cultures per a la pau (esponsoritzat per una industria de la guerra anomenada Indra, instal•lada en el 22@) que utilitzen com a cortina de fum amb la que ocultar el P.E.R.I. de Diagonal Mar. Solament en les 2'5 hectàrees del recinte de can Ricart, el valor de les plusvàlues ascendeix la xifra de 109 milions d'Euros. Com que el 22@ afecta 200 hectàrees de Poblenou, sols cal una regla de 3 per a fer-se una idea dels interessos econòmics que l'urbanisme crea.

Per tal de maximitzar beneficis, el 22@ força els coeficients d'edificabilitat fins uns nivells que, si a Catalunya hi hagués justícia, serien de jutjat de guàrdia. No tenen cap vergonya de qualificar de zona verda les vies del tramvia o d'equipament de barri un hotel o un transformador elèctric. No fan escarafalls davant la substitució social que l'especulació provoca (amb el mobbing com a exemple més sagnant); la destrucció dels llocs de treball existents en les antigues naus industrials,la desaparició dels espais de creació artística que enriquien el teixit social i l'enderroc del patrimoni històric de Catalunya són les conseqüències a nivell local. I continuant amb la seva demagògia es gasten més de 20 milions d’Euros en un parc central envoltat de murs de formigó armat i tallat en 4 troços per a potenciar la circulació en veicle privat. Encara que costi de creure, els 55 000 habitats del Poblenou encara esperem que es fagi una biblioteca pública, promesa força abans dels jocs del 1992.

D'altres efectes més allunyats geogràficament no acostumen a ser explicitats en el discurs anti-22@. Oblidem sovint que els recursos necessaris per a construir i mantenir els gratacels, amb els seus habitatges d'alt standing i oficines amb vistes al port esportiu (on pots tenir-hi amarrat el teu "barquitu"), hipotequen la resta del país. Mentre els redactors de la planificació urbanística s'omplen la boca de falsedats com el "creixement sostenible" no podem oblidar que ens aboquen a tots i totes a l'escassetat de recursos i la crisi mediambiental.


Que s'hi pot fer davant de tot plegat?

Forçar a que la població deixi d'amagar el cap sota de l'ala és un primer pas. Cal ser conscients que estem dins d'un túnel fosc on la llum que veiem al final no és cap sortida, sino que és el focus d’un tren sense frens que se'ns llença damunt. Visualitzar la realitat és imprescindible per a poder girar 180 graus la ruta que portem com a societat.

Els intents del sistema de surfejar la cresta del tsunami amb la inconsciéncia de qui puja al Dragon kan i l’evidencia de l’ecatombe fan més certes que mai les paraules de Bertolt Brecht :

“Qui es quedi a casa quan comenci la batalla,
I deixi la seva lluita als altres
Aquest, haurà d’esser previsor:
Perquè qui no comparteixi la batalla,
Compartirà la derrota.
Ni tant sols la batalla evita qui vol evitar-la;
Lluita doncs, per la causa enemiga
aquell que no lluiti per la pròpia.�
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
Primer, no entenc com algú de EUiA té la cara d'obrir la boca i de criticar res a l'EI. Després de participar en el govern de la Generalitat i fer tot el que heu fet, entereu-vos bé: no sou part de la solució de res, sinó PART DEL PROBLEMA. Res més a dir, ja que no mereixeu més paraules.

Per la resta de gent "decent": la coordinació de l'EI no té res de dolent. El que no pot ser és que la resta d'anticapitalisme de la comarca no entengui que Endavant, Maulets, CAJEI,... SOM UN SOL ESPAI POL�TIC amb un projecte propi, i no 3 txiringuitos entre tants. Hem començat a caminar com a moviment(ja fa temps), i cal tenir una sola veu. Només a Barna ja hi ha més de 200 persones de l'EI, i aquest capital humà i polític, treballant conjuntament, pot fer molta i molt bona feina.

I sí, evidentment cal enfortir tots aquells espais i fronts de lluita de l'EI de la comarca: ja sigui la candidatura municipal de Barna que s'està constituint (la CUP), com la coordinació del moviment popular (l'EIB), com la participació cada cop major de la gent en el sí de les diverses organitzacions sectorials (SEPC, CAJEI, Maulets, Alerta Solidària,...), etc.

Contra les agressions nacionals i de classe: Enfortim la resistència, enfortim l'MCAN!
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
El tio d'aquí adalt està clar que està com una cabra i, una de dos, o folla ja o és un psicòpata en potència, ja que viu en un món surrealista
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
no crec que sigui un problema sexual, sinó polític:

""la coordinació del moviment popular (EIB)"".

Quan es confon l´esquerra independentista amb la unitat popular TENIM UN PROBLEMA!!!

Insto a fer una reflexió estratègica a tots els impulsors de l´EIB perquè, potser enlloc d´enfortir l´MCAN estan duent a terme un programa de front-nacional.

La unitat popular és l´únic camí.

Coordinació entre tots els moviments socials, entre totes les forces rupturistes i en pro de la transformació social!
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
La pregunta de fons és: qui aposta realment per la Unitat Popular, a part de l'Esquerra Independentista i alguns (pocs) moviments socials?¿?

Tantdebo tota l'esquerra anticapitalista apostés per això, però per desgràcia no és així, i no pots imposar una estratègia a qui no la vol. A EH hi han sectors anticapitalistes fora de la "Unitat popular", i això no significa que aquesta no existeixi, i de fet la gent que va impulsar la UP és l'esquerra independentista d'allà, no d'altres sectors rupturistes. Potser que en comptes de plantejaments utòpics i certes concepcions de la Unitat Popular (excessivament romàntics i idílics) els substituim per anàlisis reals de l'anticapitalisme al nostro país.
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
Euskadi, a part.

és a dir: segons tu, per tal de ser pragmatics i anar al gra, ens em de coordinar les actuals organitzacions de l´EI i ja tenim la Unitat Popular?

Això no s´ho creu ni els més agoserats!

I sí, és feina nostra per construir la Alternativa de Pais a partir de la nostra implicació als moviment socials i aconseguir la coordinació entre ells.

Es la nostra feina fer aliances polítiques amb agents anticapitalistes que avui no formen part de l´EI.

És la nostra feina no pecar d´una inventada "autosuficiència" quan la unitat de l´EI actual tampoc suposa cap salt qualitatiu en la transformació social catalana.

És la nostra feina creuren´s que o teixim realment un moviment ampli i fort (evidenment sense renunciar als objectius estrategics ni a una praxis combativa) o no ens menjem un rosco!
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
No, està clar que s'ha d'eixamplar l'espai. Però per fer-ho i per tenir èxit, cal partir de la realitat. Quina é sla realitat? doncs la realitat és que els mínims per tirar endavant la Unitat Popular ´no els defensa ningú tret de l'EI catalana. No parlo d'autosuficiència actual, sinó de valorar que ens ha aportat estar on estem ara i fer el salt que hem fet en comparació a fa 5 anys, i que ens ha d eportar crèixer més: les teves teories són molt boniques, però no tenen cap lligam amb la realitat. Tu ens vens a vendre un escenari idílic però fictici, que l'únic que produeix a la pràctica és immovilisme. Almenys la resta de l'EI ens hem començat a moure. Bé o malament? això ja no ho sé. En qualsevol cas, s'intenta partir de la realitat actual (per a transformar-la) i no de certes elucubacions mentals.

I sinó, respon-me una cosa: quins mínims ha de tenir segons tu la Unitat Popular? i qui (posa noms concrets si us plau) creus que està disposat a acceptar-los?
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
La UP ha de replegar tots aquells que lluitin per la ruptura amb l´estat i el sistema i lluitin per la transformació social.

i ha de fer un programa que si, que blindi objectius politics, però que sigui, sobretot: Molt tàctic! respostes concretes a problemes concrets, no només Independencia i Socialisme.
Només amb la unió de totes les forces vives podem fer realment una Alternativa de Pais que sigui defensada per tothom arreu del territori.

qui entra aquí que no formi part de l´EI?

doncs molta gent:

moviments socials:

- en defensa del territori (salvem l´empordà, pla caufec, 4t cinturo, tunel d´horta, trasvassaments, etc). Cal una coordinacio efectiva entre tots aquests moviments populars, i molts mes.

- en defensa del dret a l´habitatge (què fem amb les 10 assemblees arreu del principat que estan portan el tema de l´habitatge? els hi diem: no sou la unitat popular!)

- estudiantil: tan el SEPC com les Assemblees de Facultat.

- Col.lectius feministes i antipatriarcals.

- Col.lectius okupes i Centres Socials Alliberats (o nomes defensem els espais de Casals independentsistes?).

-Col.lectius sindicals: CGT, COBAS, COS, etc.

- moviment veinal: FAVB, FAVV, i altrres



A nivell estratègic: això ja és més complicat, tens rao, però tan si es una aliancça a nivell organic o per col.laborar amb les seves bases, cal treballar amb:

- En Lluita

- Corrent Roig.

- Revolta Global.

- Col.lectius anarquistes.


i encara m´en deixo.

No es tracta de fer un desgloç dels potencials aliats en la unitat popular, sino d´assumir la voluntat política per treballar la unitat popular més enllà de les organitzacions de l´esquerra independentista acutal
Re: [EI del Barcelones] Comunicat contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona
19 mai 2008
De tots els que m'has dit, dubto que tret d'algun que altre (i dificilment) acceptessin una proposta de mínims amb els objectius de marc nacional de Països Catalans, i objectius estratègics d'independència i socialisme. Però anem a pams:

Pel que fa a Moviments socials o sectorials de lluita, és extremadament difícil (per no utilitzar altres paraules) fer visualitzar la indestriabilitat entre la seva lluita concreta i quelcom més global. Precisament la majoria de gent que està en els MMSS no està en espais polítics (almenys els casos de defensa del territori) i volen que aquestes plataformes no s'aliniin amb ningú, sinó que siguin el màxim de TRANSVERSALS possibles (creu.me, se del que parlo). A més, hi han organitzacions que estan per una 3a República Espanyola (com Corrent Roig), o que no estan pel socialisme (com Negres Tempestes o altres), o que no veuen el perquè del nostre marc nacional (En Lluita i molts altres), així que difícilment podem definir com a mínims abstractes (més enllà que tracem reivindicacions concretes) els que s'han definit més a dalt (si el que busques és una "confluència" entre tot això).

I es que en aquests espais que tu dius hi ha molta gent que directament és anitindependentista, o que està en contra el socialisme, o coses així. Com diu la dita, modificant-la un poc pel context (i aquí és on trobo que hi ha el principal error del que dius per molt bonic que sembli) 2 NO ES CASEN SI UN NO VOL, així que l'EI podem dir missa, però si la resta no vol un casament (i menys sota els nostres obj. estratègics) per que ja en té de propis, doncs no se.

Pensar que espais que es volen definir (a la teoria) com a transversals i apartidistes com la FAVB, Corrent Roig, assemblees de facultat, tots els sindicats que dius,... estaran en un sol espai on malgrat hi hagi una sèrie d'apostes tàctiques hi hagi de fons una acceptació i defensa dels principis estratègics de independència i socialisme dels Països Catalans ... uf.
Sindicato Sindicat