Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Joves Comunistes davant l'empressonament d'en Franki
15 mai 2008
Comunicat de Joves Comunistes davant l'empressonament d'en Franki
Quan alguns no es cansen de repetir-nos que ja hem arribat a la fi de la història, que el capitalisme és el sistema definitiu i les coses no es poden canviar, molts altres no ens resignem i considerem que es pot i s’ha de lluitar per una societat més justa, sense marginació ni pobresa, sense injustícies, desigualtats socials ni explotació.

Mentre ens diuen que el creixement econòmic i el progrés no deixen d’augmentar, cada cop ens és més difícil trobar una feina digna amb un salari que ens permeti viure, accedir a un habitatge per a poder-nos emancipar, o gaudir d’un ensenyament públic i de qualitat. Per primera vegada en la història, la nostra generació viurà pitjor que la dels nostres pares i mares.

La precarietat laboral s’ha convertit en la tònica general. Els serveis públics es troben en constant degradació, en un context de privatitzacions generalitzades. La globalització de les injustícies pren forma concreta en les deslocalitzacions que estan duent a terme les grans multinacionals, que davant la passivitat de les administracions acaben amb milers de llocs de treball i condemnen a l’atur i la precarietat a municipis sencers.

Nosaltres diem NO. Ens neguem a acceptar aquesta situació i lluitem per aconseguir un món millor. Per això ens organitzem a Joves Comunistes de Catalunya

Joves Comunistes és una organització de joves, revolucionaria, democràtica i independent que s’organitza per lluitar pels drets de la joventut estudiant i treballadora de Catalunya.

Joves Comunistes basa la seva acció en els principis del marxisme revolucionari, incorporant aportacions del leninisme i altres contribucions al pensament i la pràctica revolucionaria, com a instrument d’anàlisi i lluita per la transformació de la societat.

Els comunistes entenem que el sistema capitalista es basa en l’opressió d’unes classes dominants minoritàries sobre la majoria treballadora de la població, i per això és necessari organitzar-nos per lluitar, amb els nostres mitjans, per aconseguir una societat més justa i igualitària.

Avui dia, les conseqüències nefastes del sistema econòmic capitalista sobre la majoria de la població son cada cop més evidents. La precarietat laboral, el racisme, la xenofòbia, el sexisme patriarcal, les agressions al medi ambient en son una bona mostra. I l’única solució definitiva a totes aquestes injustícies és la superació del capitalisme, la seva substitució per un sistema on les desigualtats s’acabin, on desapareguin les classes socials i totes les persones puguin viure en pau i amb les seves necessitats bàsiques resoltes. En definitiva, el socialisme.

Som republicans. No podem acceptar de cap de les maneres la monarquia, una institució profundament antidemocràtica. Defensem un estat republicà, federal i laic, ja que creiem que és el model que millor representa els interessos de la classe treballadora. Una República basada en la democràcia participativa, amb una igualtat real de drets i deures sense cap tipus de discriminació.

Per reclamar aquesta nova societat, volem fer arribar les nostres propostes al conjunt de la població i participar en totes aquelles lluites on es reclama justícia: als llocs de treball, a les universitats i centres d’estudi, als barris, a les a les plataformes i mobilitzacions.

Només amb la implicació i l’empenta de tots i totes, amb la nostra força, il·lusió i intel·ligència, amb el nostre orgull de classe treballadora podrem canviar la societat actual i edificar-ne una de nova.
Mira també:
http://www.jovescomunistes.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Joves Comunistes davant l'empressonament d'en Franki
15 mai 2008
Hi ha hagut un error al copiar el text. El comunicat correcte està penjat en un post una mica més a dalt.

Salut
Sindicat