Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió : sense clasificar
Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
Des de la segona meitat dels 80, el barri Kreuzberg es va convertir en un dels laboratoris més reconeguts de la política del moviment.
Des de la segona meitat dels 80, el barri Kreuzberg es va convertir en un dels laboratoris més reconeguts de la política del moviment. La seva reflexió sobre la violència i la configuració dels espais socials en el trànsit a la metròpoli post-fordista sens dubte va constituir una anomalia salvatge en una Europa progressivament neoliberal. Va ser en aquest mateix Kreuzberg, ja a la fi dels anys vuitanta, on es van pensar els repertoris de crítica als cims de les institucions globals i els fòrums socials. Aquí es va escindir amb èxit el moviment de les burocràcies sindicals, resignificant-se el 1 de Maig com festa combativa.

Video + resta de l'article a http://raimundoviejovinhas.blogspot.com/2008/05/cat-berln-kreuzberg-prim
Mira també:
http://raimundoviejovinhas.blogspot.com/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
Aquest camí dels bioespais, les recombinacions, resignificacions, repensar, la no-vida, el no-pensament i aquestes parides que dieu, no esn porta enlloc. Escriviu des de la pedanteria més absoluta, només per amagar un discurs buit, fet de refregits de Negri, Virno, López-Petit i altres immundícies que ha donat l'esquerra (sobretot italiana).

Com voleu arribar als precaris, immigrants (aquests suposats nous subjectes revolucionaris) amb aquest llenguatge incomprensible.

I a més després tots enxufats al sistema, que si a la uni, al macba, que si una subvenció per aquí i una altra per allà.

I a més volent donar lliçons a gent que fa anys que lluita.

Aneu a la remerda o el no-lloc que és el vostre bioespai.
Re: Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
Un que esta fins al recollons de plastas que no tarden ni dos segons a criticar els processos dels altres. Si no t'agrada dos pedres.
Re: Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
La puta veritat és que el colega té una mica de raó. Negri, el gran teòric de l'esquerra que profetitza el final de l'imperialisme a l'estil clàssic i que després van els americans i ni que sigui per portar-li la contrària van i envaeixen l'Iraq a l'estic imperialista clàssic, retro i old-style. Toma ya multitud. I millor que no parlem ni de Bifo ni de Virno...

El discurs de la lluita està tot per fer, i té més a veure amb la vaga dels autobuseros i la guerra als transvassaments que amb segons quins discursets teòrics.

No dic de retornar al zorrotroquisme ranci, però també hem de saber reconéixer les cagades pròpies, i quan he vist la paròdia de la Mayday original que han fet a Terrassa m'he adonat que igual nosaltres també hem de repensar algunes coses.

La veritable teoria és aquella que ajuda a avançar, no és el cantar els mantres de les velles identitats polítiques pròpies (anarquismes, comunismes, etc). Però tampoc és un joc diletant (també identitari) d'anar-se'n possant etiquetes barates i fer discursets incomprensibles (hacker-queer-copyleft, per exemple).
Re: Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
Doncs la veritat és que jo estic d'acord amb els dos comentaris inicials alhora.

Totalment d'acord en defugir del llenguatge pedant: em passa moltes vegades que, sense parlar ja de llibres intelectualoides ni molt menys, em pille un exemplar del diagonal i no pille ni la meitat dels articles d'opinió, perque estàn escrits en una jerga universiguai que tinc els meus dubtes de si amaga algun discurs darrere.

Però d'acord també amb el comentari de que ja està bé de critica destructiva i irrespetuosa. rajar és molt fàcil, és pot rajar de tot i de tots. El que falta és respectar una mica més la tasca dels demés.

Salut.
Re: Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
"Aneu a la remerda o el no-lloc que és el vostre bioespai."

XD jajjaja

estic d'acord amb les critiques que feu, peró no crec que rebutjar qualsevol llegnuatge que no compreneu sigui una manera de relacionar-se amb aquests moviments "frikis" amb perdó, que al cap i a la fi, estàn al nostre costat de la barricada.

per altre banda, independentismes revolucionaris, anarquismes i marxismes dels mmss també utilitzen els seus propis llenguatges encara que no els critiquem perqué són llenguatge més clàssics que si que comprenem.

tothom té les seves contradiccions, no us enganyeu.

salut!
Re: Berlín-Kreuzberg: 1 de Maig rekombinant
15 mai 2008
PS: m'he llegit tot el text i no és dificil de comprendre. l'únic concepte que et pot resultar extrany i pedant és "postfordisme" que no refereix a altre cosa que un canvi en la manera de produir i explotar-nos que té el capitalisme. evidentment és més fàcil dir només "postfordisme" que explicar la aclaració que aquí poso. el tio es complica excessivament al explicar-se, però les reflexions no deixen de ser interessants. no sé fins a quin punt, quines paraules són pedants, el concepte de "mutació" hem desorienta més, no sé perqué no parla de "canvis econòmics" directament... potser simplement perqué volen usar un llenguatge que no sigui el mateix que el del sistema (mass media i politics).

cridar i donar-se de cops de cap contra la paret perqué no entens el que et passa només serveix per no comprendre que encara que en els mass media s'ens aparti sistemàticament, els poders ens tenen molt en compte ens miren de reüll i ens treuen per la tele si els va bé. tv3 és un mitjà capitalista. no us enganyeu. precisament ara que han deixat de parlar d'en franki és quant més hem d'apretar la maquinaria, precisament quant es va deixar de parlar de cremar fotos del rei és quant més haviem de protestar...

només llavors pots estar segur que estàs excedint el que la seva estratègia preveu, perqué la seva estratègia preveu sobretot el més fàcil, els sentiments del nostre estòmag.

el que dic s'entén, no? encara que no hi esteu d'acord...

salut!
Sindicato Sindicat