Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Canviem el nostre consum?
14 mai 2008
La nostra societat ha fomentat un model de consum desmesurat i insostenible que, lluny de satisfer les nostres necessitats personals, ens ha fet creure que només mitjançant el consum podem ser feliços. Ens hem convertit en la generació del âusar i llençarâ? al temps que fomentem la degradació ambiental, les relacions socials injustes i la nostra pròpia insatisfacció personal.
Lâactual model de consum sâha evidenciat insostenible i no només per les conseqüències mediambientals que comporta. Per tal que les societats occidentals puguin mantenir aquest nivell de consum, lâaltra part del món ha de renunciar a cobrir, fins i tot, les seves necessitats bàsiques.

De fet, el nostre consum es basa en injustícies socials que donen lloc a lâexplotació laboral o els fenòmens migratoris, entre dâaltres. Mentrestant, la publicitat indiscriminada de què som objectes ens crea necessitats que, en realitat, no tenim.

Per això, proposem canviar aquest model de consum per un altre basat en valors com lâecologia, la solidaritat i lâètica. Hem de introduir valors com lâausteritat, la reutilització i el reciclatge, així com potenciar un consum solidari que garanteixi unes relacions socials i laborals justes o, dit dâuna altra manera, pagar allò que és just pel treball realitzat.

Per tal de respondre a totes les preguntes que planteja un canvi de consum i conèixer experiències colâ¢lectives que ens obrin noves realitats, us convidem a una nova Fira de Sensibilització per la Transformació Social que tindrà lloc el proper 17 de maig al Pou de la Figuera (Forat de la Vergonya) del barri de la Ribera de Barcelona, des de les 2 del migdia fins les 22h.

A la fira hi participen entitats que mostraran altres alternatives de consum i es realitzaran les següents activitats:

â¢14.00 -16.00: Dinar popular, a càrrec de Som lo que Sembrem, per donar suport a la campanya ILP (Iniciativa Legislativa Popular) contra els transgènics.

⢠16.00-18.00: Què hi ha darrere del que mengem?

âTres historias y un vaso de lecheâ?. Un viatge per conèixer el nostre model agroalimentari i les seves conseqüències no només als països del Sud, sinó també aquí, al Nord.

âLa mida sí importa. Supermercats no, gràciesâ?. Coneix el paper que juga la gran distribució alimentària en la nostra alimentació, als nostres barris i ciutats.

â¢18.00: Intervenció teatral âConsumo Consientoâ?, amb EdPac.

⢠18.30-20.30: Taula dâExperiències: âI nosaltres, què hi podem fer?â?
Amb la participació de Coop57 i la seva iniciativa de banca ètica; CRIC, amb la revista de consum conscient i transformador, Opcions; la cooperativa de consumidors Tota Cuca Viu, del barri de la Ribera; i algunes experiències més.

⢠20.30: Concert amb Always Drinking Marching Band.

I també: Taller dâAutoreparació de bicis amb el colâ¢lectiu Biciosos, taller infantil de jocs, instruments i altres invents, etc.


Organitza: Red Europea de Diálogo Social (REDS), Recursos dâAnimació Intercultural (RAI) i Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC).
Mira també:
http://www.redeuropea.org/cat/

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicat Terrassa