Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[CAJEI]L’acció a la Sagrada Família finalitza amb èxit
07 mai 2008
Els dos membres de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) han donat aquest vespre per acabada l’acció en solidaritat amb en Francesc Argemí, més conegut com a Franki de Terrassa. Els independentistes, que feia més de 30 hores que estaven tancats al capdamunt d’una de les grues de la Sagrada Família, han decidit baixar un cop han vist acomplerts els seus principals objectius. Segons els joves, el que buscaven era donar la màxima difusió a la protesta contra l’empresonament d’en Franki, condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó arran d’una cercavila que volia despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa l’any 2002, i aquest objectiu s’ha acomplert. El fet que diverses personalitats i estaments s’hagin posicionat demanat la llibertat d’en Franki i l’important ressò mediàtic, unit a la creixent preocupació que hi havia per la seguretat i la salut dels joves solidaris, els han fet decidir a finalitzar l’acció que han valorat com “una victòria dels moviments socials contra la impunitat repressiva de l’estat espanyol�.

Els joves, que han estat identificats i posats en llibertat, han denunciat l’actitud vexatòria i les amenaces dels Mossos d’Esquadra, tant a ells quan han estat retinguts, com als solidaris concentrats davant de la Sagrada Família, que ahir també van ser escorcollats i identificats pels Mossos. Alhora, els dos militants de la CAJEI han demanat davant els mitjans de comunicació la llibertat d’en Franki, assegurant no tant sols que la pena imposada per despenjar una bandera espanyola és desproporcionada, sinó que a més a més, en Franki és innocent, ja que no hi ha proves que acreditin la seva participació en la cercavila en qüestió.

La baixada dels solidaris ha coincidit amb una concentració unitària que ha aplegat 150 persones, que no s’ha estat de felicitar als joves i mostrar la seva alegria per l’èxit de l’acció. En aquest moment els convocants han decidit fer una manifestació improvisada fins a la seu d’Institucions Penitenciàries. Un cop allà, han llegit un manifest i arran de les declaracions de Montserrat Tura on anunciava que la seva conselleria intervindria per donar el 3er grau a en Franki en el termini d’un més, han considerat que aquesta reacció és fruit de les diferents mobilitzacions arreu del país. Els manifestants, però, han anat més enllà afirmant que amb això no n’hi ha prou i han exigit la llibertat immediata i incondicional del jove terrassenc.

Finalment, des de la CAJEI han reafirmat la seva voluntat de continuar lluitant per la llibertat d’en Franki i de tots els presos polítics catalans i han fet una crida a la participació a la manifestació del 10 de maig a les 6 de la tarda, a Plaça Universitat.
Mira també:
http://www.cajei.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI]L’acció a la Sagrada Família finalitza amb èxit
07 mai 2008
Moltes felicitats per l'acció, ànims i endavant a tota la gent que s'ho està currant per treure en Franki de la presó, i en particular a la CAJEI per la seva excel·lent feina als carrers, no als despatxos com els traidors de la JERC i companyia.
Aquest és el camí, amunt els que lluiten!
Re: [CAJEI]L’acció a la Sagrada Família finalitza amb èxit
08 mai 2008
L'objectiu era mediatitzar el cas, fer-lo saltar de els mitjans nostres, els dels moviments polítics i socials (Indy, directa, etc...) als mitjans de masses?

Doncs objectiu acomplert COMPLETAMENT!

Mireu:


http://www.llibertat.cat/content/view/2783/1/
Re: [CAJEI]L’acció a la Sagrada Família finalitza amb èxit
08 mai 2008
L'objectiu es treure en franki de la presó!

No pararem!
Re: [CAJEI]L’acció a la Sagrada Família finalitza amb èxit
08 mai 2008
Endavant amb la lluita al carrer!!
Sindicato Sindicat