Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
(Mallorca) Concentració Franki a Palma
07 mai 2008
S'ha convocat una concentració dissabte a les 18h a Cort, per la llibertat del pres polític Francesc Argemí, condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per presumptes injúries a Espanya.

Convoca: Comité de Solidaritat amb en Franki

FRANKI LLIBERTAT!


El dilluns 28 d'abril a primera hora del matí, quan en Francesc Argemí sortia de casa per anar a la feina, una patrulla dels Mossos d'Esquadra vestida de paisà el va detenir i, després de portar-lo a la Presó Model de Barcelona, * va ser traslladat a la de Can Brians.

Els fets es remunten a la Festa Major de Terrassa, l'any 2002, quan una cercavila festiva que demanava la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de l'ajuntament va ser durament reprimida per la Policia Municipal. Mesos més tard, alguns policies van denunciar dues persones com a responsables d'haver intentat despenjar la bandera espanyola i d'haver-los agredit. L'Ajuntament de Terrassa, governat per PSC, ICV i ERC, també s'hi personava com a part afectada reclamant els diners que costava la bandera suposadament danyada. Com a resultat, la Fiscalia va formular una petició de 3 anys i 6 mesos de presó pels càrrecs d'ultratge a Espanya, atemptat a l'autoritat, lesions i desordres. El judici se celebrà finalment l'any 2004 i la sentència condemnava en Franki a 2 anys i 7 mesos de presó.

Com a resultat de la pressió popular, l'Ajuntament de Terrassa va sol·licitar un indult l'any 2005 que va ser denegat un any més tard. Tots els recursos * presentats des de llavors per la defensa d'en Franki han estat denegats o desestimats. Ara el cas es portarà directament al Tribunal * d'Estrasburg. Però de moment el resultat ja el coneixem: un jove treballador i estudiant d'Història, membre actiu de diferents col·lectius de la ciutat, està avui a presó pel sol fet d'utilitzar el seu dret a la llibertat d'expressió.


Per tot plegat, DENUNCIEM:

1. Les irregularitats comeses durant el judici en què es va vulnerar el dret de defensa i la presumpció d'innocència: els policies podien identificar en Franki com un dels participants de la cercavila però no com un dels suposats autors dels delictes imputats.

2. Les irregularitats durant el procés de detenció d'en Franki, ja que no li va ser comunicada de manera preceptiva l'ordre d'ingrés a presó.

3. L'aplicació ja massa reiterativa d'unes lleis penals arreu de l'Estat Espanyol, més pròpies d'un estat d'excepció que d'un estat democràtic, que vulneren el dret a la llibertat d'expressió dels * ciutadans i de manera especial dels moviments socials i polítics de base.



Tots i totes, que estem avui aquí a ciutat, compartim amb en Franki les ganes i la força per denunciar les injustícies socials, reivindicar els drets individuals i col·lectius dels pobles i, davant de tot, recordar als mals governants que la política es fa al carrer.


Ara més que mai, no ens cansarem de cridar:



SOLIDARITAT AMB EN FRANKI, FRANKI LLIBERTAT!!

Més informació: www.llibertatfranki.org
Aportacions econòmiques: 2074 0103 27 3136041049

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Mallorca) Concentració Franki a Palma
07 mai 2008
La concentració és el dissabte dia 19 de maig!!
Sindicato Sindicat