Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
[esplugues] Denegada la subvenció a Boc de Biterna per motius polítics
06 mai 2008
L’espectacle-correfoc de Boc de Biterna del proper dia 24 de maig no rebrà la esperada subvenció de l’Ajuntament, que és la única font d’ingressos de l’entitat. Com que volem seguir oferint el nostre espectacle a Esplugues, com hem fet en els últims 11 anys, demanem la col·laboració ciutadana, perquè això sigui possible.
boc LLIBERTAT EXPRESSIO.jpg


En aquestes Festes de Primavera l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha denegat la subvenció del correfoc de Boc de Biterna perquè no complia els criteris de les noves bases de subvenció establertes per ells mateixos. El motius per la qual no les complia és que “és un correfoc amb un rerefons de crítica social i no és només cultural� . Aquesta situació és nova per a nosaltres, ja que durant 11 anys d’història de Boc de Biterna i tenint en compte que la majoria d’espectacles que hem fet han estat de caire reivindicatiu, mai ens han denegat cap subvenció.

Us adjuntem un resum de l’argument de l’espectacle (que és un homenatge a un capítol dels Simpsons) perquè pugueu valorar els nous criteris per atorgar subvencions:

9f10.png


Arriba un promotor al poble a vendre (en forma de musical) la construcció d’un monorail. La gent del poble s’afegeix a la iniciativa constructora de seguida, guiats per l’encant del promotor i les promeses de modernitat que ofereix el projecte, sense tenir-ne en compte totes les conseqüències.
Aleshores es fa el correfoc fins al lloc on s’està construint el monorail. Allà es descobreix que aquest projecte és una estafa i que, a més, implica la destrucció de boscos i cases. A causa d’això, el poble s’indigna i es forma una revolta.

És cert que no és el primer conflicte que ens sorgeix amb el govern municipal. Amb anterioritat, ens havia censurat alguns cartells perquè els considerava ofensius per a alguns col·lectius. En aquest ocasió, però, el problema és molt més fonamental, ja que s’atempta contra la pròpia personalitat de la nostra entitat, que és fer espectacles-correfoc amb un contingut crític.
Les Bases de subvenció esmentades van despertar el nostre recel des d’un primer moment. Un dels motius és que es demana molta informació sobre cada activitat (ben bé quatre vegades més del què es demanava fins a l’any passat) amb l’objectiu, segons se’ns va dir, de fer més transparent el repartiment de les subvencions. Però la realitat és que des d’aquest any l’Ajuntament pot denegar la subvenció amb l’únic argument: No s’adiu a les bases de subvencions i així s’evita entrar en el fons de la decisió.

Un altre punt que ens mereix molts recels de les noves bases és que s’han d’entregar els cartells de difusió amb molta antelació a l’acte, perquè siguin supervisats i sota l’amenaça (explícita en les bases) de retirada de subvenció. El tercer punt de disconformitat (i aquí estem d’acord totes les entitats d’Esplugues) és la pressió a la què es sotmet a les entitats a l’hora de justificar les subvencions, que s’hauran de fer de manera detallada en els tres mesos posteriors a l’acte (en comptes de fer-ho tot de cop cada any com fins ara). Tal cosa és absurda, ja que certes inversions de les entitats són anuals i no es poden encabir en un sol acte.

En resum, són unes bases coercitives, que impliquen un gran esforç de les entitats per poder-les complir en pro de la transparència, però que realment suposen un control totalitari de la cultura i, a vegades, com en el nostre cas, una limitació a la llibertat d’expressió.

Finalment, demanem el suport de les persones que tinguin interès en què el nostre espectacle-correfoc sigui possible. Però no només això! Ja que pensem que un atac a la llibertat d’expressió no pot deixar-se sense resposta, perquè sinó cada cop seria pitjor.

Concretament, hem decidit tirar endavant l’espectacle-correfoc reduint significativament el pressupost. Lamentablement, hem de pagar una assegurança anual de 840€ i també hem de comprar la pirotècnia (tot i reduir-la considerablement). Per aquest motiu començarem a vendre samarretes, DVDs de les nostres actuacions i bons d’ajut. Però, alhora, no volem renunciar a la subvenció que ens mereixem (ja que no se’ns han donat argument vàlids), per això us proposem que entreu una instància a l’Ajuntament reclamant-la (nosaltres us en podem proporcionar una còpia). També s’ha informat als partits polítics perquè en prenguin part, cosa que va suscitar que l’alcaldessa, el tinent d’alcalde i portaveu i el regidor de cultura haguessin de donar explicacions.

Però, sobretot ens agradaria que l’espectacle-correfoc del 24 de maig, que comença a les 22h al Robert Brillas, fos un exemple de perseverància a l’hora de defensar els drets bàsics del ciutadà i que tothom que vingui se senti part d’un acte cultural que perquè sigui significatiu ha de ser, a més, reivindicatiu.


Per qualsevol qüestió, us podeu posar en contacte amb nosaltres al correu: bocdebiterna ARROBA esplugues.org

This work is in the public domain

Comentaris

carbases a la repressió
06 mai 2008
i també:


DISSABTE 24 MAIG 2008
BOTIFARRADA POPULAR A L'ESPECULACIÓ I CARBASSES A LA REPRESSIÓ
http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=396


18h, Plaça de l’Ajuntament, MANIFESTACIÓ CONTRA EL PLA CAUFEC-PORTA BCN
22h, Casal Robert Brillas, CORREFOC BOC DE BITERNA
23h, Parc de les 3 esplugues, CONCERTS:

amb la col·laboració de Bongo Botrako, Malatesta (antiga Gran Orquestra Republicana) i El Kapel (veu de Color Humano) i Punxa Discos Pispillas-Chisposillo…

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more