Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
Ni transvassaments, ni interconexió de xarxes ni explotació dels aqüífers del Camp!
El jovent contra els transvasaments!

Actualment s’està parlant molt de la sequera i de la mala gestió dels recursos hídrics, però poques vegades s’arriba a analitzar l’arrel d’aquests problemes. D’una banda, ens trobem immersos en la lògica capitalista de mercat, on es prioritza el màxim benefici econòmic per davant dels interessos de pobles, persones i del mateix territori i medi ambient. Aquesta dinàmica, promoguda per les grans corporacions i organismes transnacionals i, a casa nostra, pels Estats espanyol i francès, ha provocat el fenomen que es coneix com a canvi climàtic i que comportarà que cada cop, les pluges siguin més escadusseres al nostre país. Però a més a més, el fet que des de les mateixes instàncies s’hagi volgut convertir els Països Catalans en el balneari d’Europa, amb una massificació del turisme de sol i platja, fa que la nostra situació sigui encara més preocupant. Les obres faraòniques, els camps de golf, els parcs temàtics i el mateix consum d’aigua en els períodes de vacances són del tot insostenibles en uns territoris on impera el clima mediterrani i on l’aigua sempre ha estat un bé escàs.

A tot això, se l’hi suma una societat que ha estat bombardejada per les dinàmiques del consumisme, una gestió de l’aigua inadequada i amb gran quantitat de pèrdues, i l’existència de moltes empreses que a dia d’avui no tenen un control adequat amb el consum de recursos hídrics. En definitiva, tot un conjunt de factors que són una autèntica bomba de rellotgeria per a patir sequeres com les que tenim ara, i que segurament, patirem sovint. Aquestes són i seran les conseqüències d’un model de creixement i territorial insostenible, fruit dels interessos urbanístics i de les elits econòmiques, que necessiten un elevat consum d’aigua perquè els seus projectes tirin endavant.

A tots aquest problemes, en comptes de tallar-los d’arrel i aplicar polítiques on es prioritzin el medi ambient i les persones per davant d’interessos econòmics, la única solució que sens vol imposar des de l’Estat espanyol i des d’uns partits polítics que tornen a demostrar la seva hipocresia, són els transvasaments. Uns transvasaments que són del tots insostenibles i que incrementen encara més els desequilibris territorials en unes vegueries del nostre país que sovint han estat ignorades i marginades. Per tot això, des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) ens oposem radicalment a qualsevol mena de transvasament o de transport d’aigua des del riu Segre, Ebre o des dels aqüífers del Camp de Tarragona cap a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquestes intervencions no només obririen les portes a nous transvasaments sinó que per molt que es digui des de la classe política oficial, tot indica que aquestes mesures seran permanents. Recordem que L’Ebre ja és un riu ja prou castigat i que una disminució del seu cabdal no afectaria només al Delta, sinó a bona part de l’economia, el medi ambient i la forma de vida de les Terres de l’Ebre. D’altra banda, els aqüífers del Camp ja estan sobreexplotats i en altres èpoques de sequera s’han arribat a salinitzar.

D’aquesta manera, des de la CAJEI volem donar suport a totes les mobilitzacions que es duguin a terme en els propers mesos contra els transvasaments i cridem a tot el jovent català a lluitar colze a colze amb la gent de les Terres de l’Ebre, amb els pagesos i les ecologistes del Camp i amb tots els sectors compromesos amb el territori per aconseguir uns Països Catalans lliures, socialment justos i mediambientalment sostenibles.

CAJEI, maig del 2008.
Mira també:
http://www.cajei.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
Benvinguts al més de març...
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
Si a part de ser un intoxicador pensesis una mica, veuries que aquesta setmana hi han les jornades a Barcelona, una manifestació a Tarragona i que es té a tocar la manifestació d'Amposta, és a dir, que és quan més s'ha de fer ressó d'aquest problema importantíssim. A més a més , aquesta setmana comença el transport d'aigua dels aqüífers de tarragona i amb les declaracions del conseller d'ahir, encara ha agafat més actualitat. Ara és quan s'ha de fotre més canya!

Endavant tothom que lluita contra els transvassaments!
Re: [CAJEI] El jovent amb Convergencia i Unió de Pagesos
05 mai 2008
Te has quedado sin 'intoxicador' porque me han borrado el mensaje tus amiguetes que controlan en CVS del IMC BCN. Un comentario que decía más o menos que gracias a los anti-trasvase la gente de Barna tendremos que ducharnos con agua Font Vella o Viladrau, propiedad ambas de unos simpáticos hombres de negocios próximos a Convergencia.

Y añadía: ¿Para esto montamos el IMC BCN?

Jodeeer!

Pues, eso. Ya me puedes seguir llamando intoxicador...
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
T'equivoques, lo d'intoxicador ho deia per en relíq que ja volia crear merder partidista entre diferents organitzacions i moviments.

A tu no et definiria com a intoxicador, sinó més aviat entre friki i tarat mental. Perquè entre la paranoia sobre Indymedia Barcelona i la xorrada de Font Vella, gaire bé del cap no estàs.
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
Ah, perdona.
Cada loco con su tema, veo.
Pues, hala, hala, mataros un rato entre indepes a ver quien suma más puntitos de cara a la siguiente ronda y luego os manifestais contra el transvassament, que aqui nos ducharemos con Font Vella en la barceloneta...
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
escolta cripto-franquista de merda. els lectors habituals d'indymedia estem farts de subnormals com tu, i la vostra estupidesa només ens alimenta...

vés-te'n a fer propaganda al foro de la falange!

i NO al transvasament! cal que els moviments socials ens afegim a la dinàmica...
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
05 mai 2008
Queridos censores de INDYMEDIA BARCELONA:
Os ruego borreis el comentario anterior redactado por un nazional-socialista maleducado.
Los lectores habituales de indymedia deben aprender a escribir correctamente tanto la lengua del Estado Español como las vernáculas regionales para que exista una relación y comunicación fluidas en un medio de información independiente (que no independentista ;) como es el IMC BCN.
Lamento comunicarle al energúmeno que firma con un símbolo anarquista que este foro no es el de la Falange, pero tampoco es el de TV3, ni el de llibertat.cat, ni manda la familia Pujol.
Atentamente,

un refractario a los anti-trasvase i miembro fundador del IMC BCN
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
06 mai 2008
Vaja, ara resulta que aquí tots els intoxicadors que apareixen i que no són mes que acòlits del MSR o algú per l'estil, ens volen fer creure que ostenten "càrrecs".

Bé, juguem-hi: jo, com a President general, comanadant en cap, secretari d'economia i finances i membre d'honor del comitè fundacional d'IMC BCN, declaro que els intoxicadors no tenen vinculació alguna amb indy.

Ale, ja m'he quedat a gust.

PS: Per cert, dirigit als intoxicadors, aviam si els agafa alguna ambòlia: INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!!!!!!!! PÀTRIA O MORT!!!! VISCA CUBA SOCIALISTA!!!!!
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
06 mai 2008
tranqui, tronco; cálmate y tomate un cubata, neng.
Muy bueno por cierto lo de 'Patria o mort', recuerda al chiste de 'Katanga o la muet-te"
Re: [CAJEI] El jovent contra els transvassaments
06 mai 2008
Estaria bé esborrar tots els missatges del tipo aquest, i no respondre-li, a veure si es cansa...
Re: [CAJEI] El jovent amb CiU i Unió de Page$uS
06 mai 2008
Estaria bé... o ce. Com acabar amb els mites de la catalanitat
Sindicat