Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Crònica d'un cap de setmana actiu a l'Alt Urgell
05 mai 2008
Una trentena de joves caminen de la Seu d’Urgell fins a Vilanova de Banat en la segona marxa convocada per la CAJEI en defensa del territori. Al vespre una cinquantena de persones es concentra davant l’ajuntament de la Seu d’Urgell per exigir la posada en llibertat del Franki.
Caminada.JPG
Foradet de Peces.JPG
franki.jpg
Una trentena de joves caminen de la Seu dâUrgell fins a Vilanova de Banat en la segona marxa convocada per la CAJEI en defensa del territori.

El passat dissabte tingué lloc a l'Alt Urgell la segona de les diverses marxes pel territori que organitza la CAJEI arreu dels Països Catalans. A les 10h una trentena de joves iniciaren la caminada des de la Seu d'Urgell fins a Vilanova de Banat, que durant 3h transcorregué entre alguns dels paratges més bonics dâaquesta comarca.

Mitja hora després dâarribar a Vilanova va començar lâacte polític. En primer lloc intervingué Pau Lozano, portaveu de lâAssemblea de Joves de lâAlt Urgell, que explicà les diverses problemàtiques a les que sâenfronta lâAlt Urgell,entre elles lâampliació de lâAeroport de Montferrer. Tot seguit prengué la paraula el portaveu de la plataforma En Defensa de lâAlt Urgell, Francesc Parra, que explicà a fons les conseqüències del projecte de lâaeroport.

Tancà lâacte Martí Humet, portaveu de la campanya, explicant els motius i objectius de les marxes així com de la campanya âNi especulació ni destrucció, el jovent defensem el territoriâ?. A lâacabar també hi va haver un moment de record per en Franki, un jove terrassenc recentment empresonat per ultratge a la bandera.

Un cop finalitzats els parlaments tingué lloc un dinar popular a la plaça del poble, seguit dâactuacions musicals amb cantautor i música tradicionals.

Vora les 18h es sâemprengué el camí de tornada cap a la Seu, amb la consciència refermada per part dels assistents de la riquesa del nostre territori i del fet que davant els interessos econòmics que especulen amb ell i el destrueixen som els i les joves els qui hem de lluitar per defensar-lo.


Una cinquantena de persones es concentra davant lâajuntament de la Seu dâUrgell per exigir la posada en llibertat del Franki.

La concentració en solidaritat amb en Franki convocada per lâAJAU-Cajei el dissabte 3 de maig a les 8 i mitja del vespre va aplegar una cinquantena de joves darrera una pancarta on es podia llegir âLlibertat Franki de Terrassaâ?. La concentració va transcórrer amb proclames que exigint la llibertat del Franki i de tots els presos i preses polítics. Al cap de mitja hora es va llegir un manifest on sâexplicava el cas del Franki i sâadvertia que la repressió lluny de desactivar la dissidència dóna més motius i empenta, així mateix es va fer una crida a la resistència i desobediència civil com a forma de resposta a la repressió espanyola.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa