Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
Xarxa d'Alcaldes per la Pau
04 mai 2008
Ciutats de tot el món, s'uneixen cada dia a la Xarxa d'Alcaldes per la Pau, una xarxa impulsada pels alcaldes d'Hiroshima i Nagasaki, al Japó.
Què és la Xarxa d'Alcaldes per la Pau?

A l’agost de 1945, una bomba atòmica va reduir a runa a l’instant les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki, destruint milers de vides. Avui, seixanta anys més tard, milers de persones sofreixen encara els devastadors efectes de la radiació i un incommensurable dolor emocional. Per evitar la repetició d’una tragèdia com aquesta, les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki no han deixat de parlar al món sobre la crueltat inhumana de les armes nuclears i han fet crides continuades perquè s’aboleixin les armes nuclears.

El 24 de juny de 1982, en la 2a Sessió Especial sobre Desarmament que es va desenvolupar a la seu de Nacions Unides a Nova York, l’alcalde d’Hiroshima en aquells moments, Takeshi Araki, va proposar un programa per promoure la solidaritat entre ciutats per a l’abolició de les armes nuclears.

Aquesta proposta va posar a disposició de les ciutats una manera de sobrepassar les fronteres dels estats i treballar conjuntament per a un món sense armes nuclears. Els alcaldes d’Hiroshima i Nagasaki han demanat a tots els alcaldes del món que recolzin aquest programa.

Mayors for Peace el formen ciutats de tot el món que han expressat formalment el seu suport al programa que l’alcalde Araki va anunciar el 1982. A data d’avui (abril de 2008) són 2.195 ciutats de 128 països i regions.

Al març de 1990, la Conferència d’alcaldes membres d’aquesta iniciativa està registrada a Nacions Unides i el 1991 se li va atorgar un estatus consultiu especial al Consell Econòmic i Social de l’ONU.Qui en pot formar part?

Qualsevol municipi de qualsevol país del món pot formar part de la Xarxa d'Alcaldes per la Pau.

Com ho pot fer?
Aprovant mitjançant acord del Ple o acord de la Junta de Govern Municipal una moció d'adhesió a la Xarxa d'Alcaldes per la Pau. Un cop fet, s'ha d'omplir el formulari de registre i enviar-ho juntament amb la moció d'adhesió aprovada, a la seu de la Xarxa al Japó.

Per obtenir més informació escriu-nos a: xarxaalcaldesperlapau ARROBA gmail.com t'enviarem la informació, una proposta de moció per a presentar al Ple del municipi que decideixis, el formulari de registre i una carta per dirigir a l'alcalde/alcaldessa.
Mira també:
http://xarxaalcaldesperlapau.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat