Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Mondragón: «Aquesta és la `vendetta' contra Ino, però ho tenen clar»
02 mai 2008
Ino Galparsoro és l'única presonera política en el mòdul de preventius de Soto del Real. Però sap que no està sola. A Arrasate difícilment es pot trobar a algú que defensi «la vendetta» de PSOE i PNB realitzada en la seva contra. Més de mil persones es van manifestar de nou ahir.
ar2.jpg
ar3.jpg
ar4.jpg
El dimecres al matí, encara que abrigallada pels seus afins i amics, l'alcaldessa de Arrasate no va dur A Madrid més vestimenta que la posada. Fins i tot la seva filla es va acomiadar amb un senzill petó i un «gero arte». El president de ANV, Kepa Bereziartua, com detall, va comprar un ram de flors per a lliurar-li en finalitzar la seva compareixença en l'Audiència Nacional. Bereziartua, al vespre, va tornar amb el ram a Euskal Herria. Mentre, Galparsoro era enviada A Soto del Real amb un folro polar que va poder introduir un amic.

I és que ningú podia donar crèdit que «poguessin arribar a tant». Agustín, amb els seus 57 anys a coll, ho equipara a la manera que es mofà abans el propi Aznar, amb el seu famós «creien que no ens anàvem a atrevir?» després del tancament de ``Egin''. Aquest arrasatearra no té cap dubte sobre «la vendetta» que PSOE i PNB han portat a terme en el seu poble, i apunta que això «tot el món ho sap, fins i tot aquest senyor que vol ser alcalde de Mondragón», en referència al portaveu del PSE. «Esperem que a algú se li encengui alguna llum», confia.

Afable, amb un tracte «goxua»

Eneko, de 24 anys, subratlla que les portes de l'Ajuntament han estat obertes de bat a bat per als arrasatearras amb Ino Galparsoro. Per la seva activitat cultural ha tingut relació directa amb ella i la descriu com afable, amb un tracte «goxua» i respectuosa. Un tarannà humà i proper que ja va quedar de manifest davant desenes de periodistes durant la sessió plenària en la qual es va tractar la famosa «moció ètica».

Segurament ni la pròpia regidora del PP de Arrasate s'atreviria a contradir-lo. Àdhuc tractant-se d'una moció expressa contra ella i el seu equip de govern, Galparsoro va deixar l'opció que qualsevol prengués el micròfon. Quan li va arribar el torn, un arrasatearra va començar a donar la seva opinió, i llavors tots els dirigents del PSE van iniciar una desbandada. El gest va empipar, i molt, a simpatitzants de l'esquerra abertzale, però l'alcaldessa es va aixecar, va prendre el micròfon i els va pregar que els deixessin que es marxessin «en pau» i evitessin polèmiques, de manera que es pogués escoltar el que volia manifestar el seu conveí. Després, en l'exterior, va quedar palès l'afecte de molts arrasatearras que la van rebre entre aplaudiments, abraçades i petons.

Garikoitz, de 33 anys, veu «vergonyós» aquest «atac. És una brutal agressió contra el poble». «L'alcaldessa, en la presó!», clama abans d'explicar que «la gent està farta, empipada, i per això es mobilitza». I José Ramón, de 62 anys, afirma, amb clares mostra de fastig, que «PSOE i PNB la duen clara; no tenen gens que fer i com més gran sigui l'atac, major haurà de ser la resposta».

Tots, això sí, coincidien en la seva esperança que Ino Galparsoro estigui de tornada en el poble i en l'Ajuntament, «que és para el que la va triar el poble». Ningú estava ahir per a «tirar coets». Van traslladar una vegada més el seu empipament en la manifestació que es va portar a terme a les 19.00, després de l'assemblea informativa que va tornar a repetir-se. Malgrat el pont festiu, després de la pancarta que resava «Ez duzue herria ixilduko. Ino askatu!» més de mil persones van protegir a la primera edil. De nou va acudir l'Ertzaintza, que va identificar a una persona, però va optar per no molestar més als ja de per si mateix empipats arrasatearras. Demà, dissabte, tocarà altra vegada tornar a sortir al carrer.

A les imatges, el poble d'Arrasate protesta per la detenció i empresonament de la seva alcaldessa per ordre del jutge feixista Garzón, mentre l'Ertzaina, la policia sipaia del PNB al servei de l'ocupant espanyol, ocupa el poble per detenir abertzales i impedir les protestes
Mira també:
http://www.askatu.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mondragón: «Aquesta és la `vendetta' contra Ino, però ho tenen clar»
02 mai 2008
Durang 2.jpg
Durang 3.jpg
Durango 10.jpg


http://www.youtube.com/watch?v=9Tg8RseQ_HY

aquesta és la "democràcia" del espanyols

GORA EUSKADI TA ASKATASUNA
Re: Mondragón: «Aquesta és la `vendetta' contra Ino, però ho tenen clar»
02 mai 2008
Gora
Re: Mondragón: «Aquesta és la `vendetta' contra Ino, però ho tenen clar»
04 mai 2008
con los nazional-sozialistas toda represión es poca.

FUERA NAZIONAL-SOCIALISTAS DE INDYMEDIA
Re: Mondragón: «Aquesta és la `vendetta' contra Ino, però ho tenen clar»
04 mai 2008
vés a pendre pel cul! bastard de merda! porc espanyol!
Sindicat