Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
La CAJEI ha participat enguany en les mobilitzacions de Vinaròs, Lleida, València i Barcelona per commemorar lâ1 de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora. Rere el lema âEl jovent volem viure dignament, el jovent apostem pel socialismeâ?, les vora 40 Assemblees de Joves dâarreu del país han participat en les manifestacions unitàries i en desenes dâactes i esdeveniments locals per reivindicar el respecte als drets dels i les treballadores dels Països Catalans i del món. Evidentment, la detenció i empresonament dâen Franki han macat també lâ1 de maig de 2008, durant el qual sâha reivindicat la seva posada en llibertat immediata.
1maig08.jpg
[Adjunt a baix oferim el manifest de la CAJEI, una breu reflexió al voltant dels espectres de la vida del jovent treballador català i dels espais que el capitalisme està precaritzant cada dia amb més intensitat]

Per veure imatges dels actes, en breu estaran penjades a www.cajei.net

LES CRÃNIQUES:


Vinaròs contra la sinistralitat

Al voltant dâuna cinquantena de persones sâha concentrat al migdia a la Plaça 1 de maig de Vinaròs (El Sénia) per denunciar la sinistralitat laboral i les injustícies socials a què els treballadors i les treballadores estem sotmesos. Sâha recordat que lâany 2007 van perdre la vida 1.097 treballadors arreu de lâEstat espanyol als seus llocs de treball, fet que palesa que la seguretat laboral no és un principi en la llista dâobligacions de la classe política actual. En lâacte a Vinaròs, la CAJEI ha participat juntament amb altres organitzacions com la COS o lâAplec del Sénia. Hi ha hagut parlaments, consignes i lectura de poesies.


A València pel socialisme

Com cada any, lâEsquerra Independentista sâha manifestat pels carrers de València darrere la pancarta de la COS. El jovent independentista i socialista de la CAJEI ha participat activament dâaquesta marxa i ha exhibit una pancarta amb el lema âEl jovent volem viure dignament. Apostem pel Socialismeâ?. Durant el recorregut, sâhan cridat diferents proclames a favor del socialisme i de la solidaritat obrera. Al parlament final, els companys i les companyes de la COS, han denunciat la nova mesura del PP valencià de fer signar als nouvinguts un âcompromís dâintegracióâ?. De fet, una de les consignes més cridades a la manifestació ha sigut la dâenfortir lâacolliment de lâimmigrant i la de fer fora lâocupant.


A Barcelona, el jovent més actiu que mai

La mobilització del 1r de Maig de Barcelona ha tornat a fer un pas endavant tant a nivell qualitatiu com quantitatiu. Diversos milers de persones van trobar-se a les sis de la tarda de la plaça Universitat i durant gairebé dues hores es van manifestar pels carrers de Barceona, donant la manifestació per desconvocada en arribar a la rambla del Raval. Sindicats de tots els colors, treballadors en lluita de diversos centres de treball, immigrants organitzats pels seus drets, colâ¢lectius de lâesquerra independentista, organitzacions i moviments socials de la ciutat i centenars de persones a títol individual van decidir ahir manifestar-se al centre de Barceolona. La CAJEI va protagonitzar, junt al dels immigrants, un dels blocs més actius de tota la manifestació, sense parar de cridar lemes i consignes contra la precarietat laboral i el terrorisme patronal, pels drets de la classe treballadora i contra lâimperialisme de lâEuropa capitalista. Rere una pancarta que resava âEl jovent volem viure dignament, el jovent apostem pel socialismeâ?, el bloc de la CAJEI també es va caracteritzar per ser el més jove de tota la mobilització.


A Lleida, un any més, dignitat i lluita!

A Lleida dos centenars de persones van donar suport a la manifestació convocada ahir per la CGT. Rere el lema unitari âNomés hi ha un camí: dignitat i lluitaâ? els i les manifestants van acudir a la mobilització amb diverses pancartes. Les Assemblees de Joves van anar també a la manifestació de Lleida amb el lema dâenguany per commemorar lâ1 de maig i recordar que âel jovent apostem pel socialismeâ?. Les 200 persones que es van mobilitzar a Lleida van mostrar, sobretot, un incansable esperit de lluita, alçant la veu en tot moment per cridar les consignes pròpies de la diada dels i les treballadores dels Països Catalans i del món.


MANIFEST:

El jovent volem viure dignament,
APOSTEM PEL SOCIALISME!


Un any més, arriba l'1 de Maig: el Dia Internacional del Treball. Es tracta del dia en el qual homenatgem a la gran majoria de la humanitat: als treballadors i a les treballadores que, dia rere dia i des de tots els indrets del món, aixequem els fonaments de la nostra societat. Tot i ser la immensa majoria, la població treballadora d'aquest any està més empobrida o és més precària que l'any passat, i menys que l'any que ve. Aquesta és la lògica del sistema-món en el qual vivim: malgrat que cada cop hi ha més a repartir, la riquesa es concentra en mans d'una minoria cada dia més poderosa.

Tot i que el nostre país forma part d'una de les zones més riques del món, nosaltres també som víctimes de les injustícies del sistema capitalista. Perquè tant l'Estat francès com l'espanyol col·laboren macabrament des de la plataforma de la UE i l'OTAN en la globalització neoliberal que perpetra la depauperació cada cop més extrema de les dues terceres parts de la humanitat, espoliant i esclavitzant a milions de persones.Per això, l'1 de Maig és molt més que un homenatge. Ãs el dia de les reivindicacions laborals, de la reclamació de drets socials i democràtics, i de la solidaritat amb totes les persones del món que pateixen la dominació de l'elit mundial.Als Països Catalans les possibilitats que tenim els joves per trobar una feina, ja no vinculada amb els nostres interessos o estudis, sinó estable i més o menys digna, són cada cop més remotes. El treball temporal ha esdevingut una de les poques vies per guanyar-nos un sou, encara que sigui reduït, i molt sovint ni això. Cada vegada hi ha més llocs de treball on no podem disposar ni d'un contracte, i així anem perdent les poques garanties socials i de seguretat laboral que encara tenim. I en el cas que ens contractin, sempre estarem subjectes al lliure acomiadament i a les fluctuacions salarials que l'empresari de torn creu convenients.Paral·lelament, la nostra vida és cada cop més cara. Mentre l'Estat del Benestar s'ensorra, incapaç de fer front a les necessitats bàsiques que havia de proveir, el capitalisme salvatge entra amb més força que mai. El preu de l'habitatge és cada cop més elevat, l'educació pública es privatitza, la sanitat pública està desbordada, i l'oci mercantilitzat.Davant d'això, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) denunciem que tant l'habitatge com l'educació, l'alimentació, la sanitat i l'oci estan patint als Països Catalans la febre privatitzadora de tot mercat capitalista, que ens impossibilita al jovent gaudir d'una vida digna al la nostra terra:

⢠Habitatge

L'habitatge és una necessitat humana essencial que el jovent veiem coartada en emancipar-nos. L'especulació immobiliària ha convertit aquest dret en un privilegi reservat a una part molt reduïda de la població, amb uns preus cada cop menys assequibles per la gran majoria de joves. L'única opció que ens queda és hipotecar la nostra vida en benefici del poder bancari. Cal aturar l'especulació i excloure l'habitatge de la lògica del mercat perquè sigui un dret veritablement garantit.

⢠Educació

L'educació és un bé públic. Ãs el principal mecanisme per assegurar la formació de les futures generacions que prendran les regnes de la societat. A més, és una mitjà essencial per generar coneixements que ens ajudin a comprendre millor el món i a millorar-ne els seus defectes. Però l'educació s'està privatitzant progressivament i cada cop és més difícil combinar els estudis amb el treball. L'educació només té sentit com a servei realment públic i a l'abast de tothom, garantint l'autorealització i la qualitat de l'aprenentatge de l'estudiant i no tractant-lo com a un mer consumidor.

⢠Alimentació

Assegurar una alimentació de qualitat no hauria de ser una tasca difícil per un país mediterrani com el nostre. Però la globalització neoliberal i els preus desorbitats d'alguns establiments fan que el jovent, quan estem fora de casa, per la feina o amb el nostre entorn, no tinguem més remei que acudir a un restaurant de menjar ràpid. I en el cas que estiguem a casa, anirem al supermercat a proveir-nos dels aliments necessaris, els quals o bé són produïts pel treball esclau dels països perifèrics d'occident, o bé estaran dissenyats seguint la lògica capitalista de la producció: més quantitat a menys preu, independentment de l'ètica del producte o de la seva qualitat, o de si és transgènic o no.

⢠Sanitat

La sanitat pública és totalment deficitària. Per poder fer-se una inspecció mèdica rutinària o, encara més, en el cas d'una operació, s'han de fer llargues cues. Molts fàrmacs es venen a preus desorbitats, suposant un cost addicional per a la vida del jovent. I la sexualitat també ha estat mercantilitzada, tant pel què fa als preservatius com a les píndoles anticonceptives. Una sanitat veritablement pública ha d'assegurar amb escreix l'assistència a la població, i tant els fàrmacs com els sistemes anticonceptius han de ser marques blanques a l'abast de tothom.

⢠Oci

L'oci, la forma d'aprofitar el nostre temps lliure, ja no s'adequa al jovent, sinó que som nosaltres els que ens hem d'adequar a unes formes d'oci que segueixen els patrons del lliure mercat. Passar-s'ho bé significa autorealitzar-se i desenvolupar la pròpia creativitat de la forma que cadascú cregui oportuna. Però actualment el nostre oci es basa en el consumisme, l'alcoholisme i la drogodependència, que són l'objecte de negoci per part dels empresaris del sector.

La CAJEI apostem per una alternativa profunda al capitalisme. Una alternativa que només pot ser global, ja que ha de substituir a un sistema organitzat a escala mundial. I, per això mateix, la nostra forma de combatre-la és a través de la lluita a casa nostra i en solidaritat constant amb tots els pobles del món. Una alternativa que garanteixi la igualtat entre les persones, la llibertat col·lectiva, la justícia, la democràcia popular; és a dir, la dignitat humana per sobre de tot. En definitiva, si el jovent volem viure dignament, aquest 1 de Maig i cada dia, hem de mirar endavant i apostar fort: la nostra lluita és la lluita pel socialisme.

El jovent volem viure dignament,
el jovent apostem pel socialisme!

CAJEI
1 de maig del 2008, Dia Internacional del Treball
Països Catalans, Independència i Socialisme

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
per la unitat? doncs això de fer un bloc al marge de l'esquerra independentista a Barcelona no em sembla massa coherent noiets i noietes...
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
sou uns cínics!
unitat? vosaltres contra el món!
seguiu així...
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
Uau quanta gent al bloc de lleida, ah no que no feieu bloc, i així la notícia és que es sabien els càntics "com cada any"???

Ja no parlo de València perquè ja és "còmic sans" vull dir còmic gràcia...

Gran organització amb implantació nacional, Alacant ai no que no hi havia busos aquest cop, València ja hi ha l'escamot itinerant, Vinaròs un cop més concentrats, illes aigua! ara bé Barcelona molt bé tots solets, què grans. Però bé a la cap i a la fi això és indymedia barcelona, felicitats a la CAJEI Barcelonès!
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
k és això de CAJEI Barcelonès?
són 11 Assemblea de Joves coordinades amb la CAJEI al Barcelonès, totes 11 fent feina dia a dia al carrer, als seus barris, als seus entorns locals, treballant amb esplais, col·laborant amb entitats juvenils, autogestioant locals okupats per tal d'obrir una forma diferent de pensar...

Per anar a una mani el 1de maig i fer una xerrada al Forum Social, no vol dir que treballis amb els moviments socials! Més seriositat política i més feina de base i no de mass media!

entera't millor de la situació del Barcelonès... i evitem el errors tècnics a les pancartes!!! ;)
Endavant amb els que lluiten!
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
El tema cajei barcelonés es pel que sou, una CAJEI "les Barcelones" i alguna colònia fora...

Inclòs les jerc o unitat tenen més implantació nacional, pensaran una mica diferent però tots hi som pel mateix apreneu-ni!
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
a veure qui la diu més grossa...
antigament la CAJEI estava formada principalemnt per Assemblees de Joves del Barcelonès, Penedès, Vallesos i Baix Llobregat, actualment per molt que els hi pesi a alguns, la CAJEI la formen moltes Assemblees de Joves repartides per Principat i País Valencià.
Si una cosa té la CAJEI és que la formen Assemblees de Joves, és a dir nuclis de joves que lluiten per incidir en els seus barris o viles, no són nuclis d'1 o 2 persones, no són nuclis fantasmes que no fan feina.
La CAJEI no és una sucursal de nuclis, és una Coordinadora d'AJ o nuclis juvenils de l'EI (això seria un tema a discutir)... a veure si comencem a dir les coses pel seu nom, anar de cara, fer política seriosa, i no actuar amb infantilismes, a jugar a dos bandes, i a veure si ens adonem que la unitat és l'unic camí per fer front al sistema hegemònic.
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
jerc?? unitat??... però tu de que parles?
per cert, per tu que és implantació? posar una adreça web i fer alguna pintada?, si us plau no contis els "afiliats de quota", conta la militancia activa, la que curra cada dia!
exemples: L'Esquerra Independentista, Endavant, CAJEI, Maulets, SEPC.
parlem d'implantació territorial?
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
Doncs a veure si és veritat i sortiu una mica fora de l'àrea metropolitana, perquè les assemblees de joves de la cajei o no, ja fa temps que no ens organitzem únicament, nomès per viles i barris...

Si hi ha assemblees de la Cajei comarcals o inclòs n'ha arribat a existir de territorials...
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
disculpeu però al BAIX LLOBREGAT ZERO PATETEROOOOO ZERO PATATEROOO i sort en tenim pq amb el tarannà que porteu els moviments socials del baix no us volem per a res!
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
"lluiten per incidir en els seus barris o viles"

És clar, pintant bústies.
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
Mira //*//, que sàpigues que les coses no són perquè sí. Si no s'ha desfilat conjuntament són per unes raons exposades dies previs a la manifestació i no per treure rèdit polític (res va anar firmat).
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
02 mai 2008
Subnormaulets, aneu alerta perquè us surten nans per totes les Illes. Encara us trobareu una sorpresa a final d'any...
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
Què patètic tot plegat. Uns que a la mínima ja saben els noms i cognoms de qui escriu alguna cosa (al Baix Llobregat hi ha milers de persones), uns altres insultant a tort i dret (subnormaulets, etc.)
I el titular de la diada del primer de maig era ...apostem per la unitat... Què grans que sou. El problema és que no teniu ni idea del que és aquest poble. Unitat pa què? pa matar-nos als que sabem que hi ha més món fora de vosaltres.
Salut
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
NINGÃ DE MAULETS DEL PRAT HA ESCRIT RES EN AQUEST POST, PER ALGUNS COMENTARIS DESVIATS DE PER AQUÃ?.

NO FOTEU CAS ALS TROLLS, QUE FEM MÃS CAS ALS POLIS I TROLLS QUE A NOSALTRES MATEIXOS.

I REPETEIXO NO ENS DEIXEM INTOXICAR.
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
A veure intoxicador, tranquilitza't una mica, no sigui que et trobis una sorpresa tu! ;)
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
Diuen subnormaulets,
diuen defensar el mateix que els maulets el 1707.

Diuen infantilisme,
i el duen a la praxi.

Diuen unitat,
i van a la seva.

Visca la Unitat Popular.
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
Siusplau.... que se'n riuen de nosaltres gent i en el fons totes estem pel mateix, endavant, cajei, maulets

Visca la unitat popular, visca els que lluiten!!

Màxim respecte!!
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
Està claríssim que els primers comentaris han estat per maulets rencorosos i ja és per estar-ne fart d'aquesta gent, ja us ho fareu
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
03 mai 2008
Feu el favor de no fer cas de missatges que no sabeu qui escriu.
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
04 mai 2008
Prou de tonteries!

A veure si madureu tots una mica.
Maulets i CAJEI els nostres enemics són ells no nosaltres. Unim-nos i guanyem-los.

Per la llibertat, per la independència, contra espanya, frança i el capital,

Visca la Terra i Visca la Unitat Popular.
Re: [CAJEI] Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!
04 mai 2008
Per el libertinatje, per la drogodepèndencia i la politoxicomania, per l'espardenya, la barretina i la sardana obligatoria des dels sis anys per tothom. Qui no s'aplegui el farem fora.

I volem bolets mes grans a tot arréu!
I torres de huit amb folre i manilles!
I els Segadors a l'escola pels matins.

Això és llibertat?
Vivan las cadenas!
Sindicat