Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Contra la tortura: protocol d'Istanbul
01 mai 2008
Després de mesos de feina, l’Associació Memòria Contra la Tortura , ha enllestit la traducció del Protocol d’Istanbul. Aquest document, editat dins les sèries de “capacitació professional� de l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans, constitueix una eina fonamental en la lluita contra la tortura.
protocol-istanbul-presentacio.pdf
protocol-istanbul-presentacio.pdf (75,03 KiB)
Alerta Solidària destaca la importància d’aquest protocol

Amb aquest treball, editat en català gràcies a l’Associació Memòria Contra la Tortura i gràcies també a l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura , els professionals mèdics tenen a les mans el manual que permet detallar, tècnicament i sistemàtica, els danys infringits a una persona a partir de les seqüeles observades en el cos. És per tant, una guia detallada per tal de reconèixer les tècniques de tortura més esteses i habituals entre els cossos policials.

Implicar el món mèdic en la lluita contra la tortura implica donar un salt qualitatiu importantíssim en la lluita contra la tortura. Ens situa en disposició d’avançar, de deixar l’etapa present (la de la denúncia) per la de l’ofensiva en la socialització d’una lluita en la que el conjunt de la població hi té una responsabilitat .

Des d’aquestes ratlles, volem agrair la feina realitzada per l’AMCT i l’ACAT en la traducció d’aquest manual i en la feina realitzada dia a dia en fer front a la tortura, als torturadors i al sistema judicial, polític i mediàtic que l’amapara i a voltes, el legitima.

Alerta Solidària us convida a assistir a la presentació del Protocol d’Istanbul a Barcelona que tindrà lloc, el proper 16 de maig, a les vuit del vespre, a l’Ateneu Barcelonès (C. Canuda, núm. 6 de Barcelona).

En l’acte hi participaran en Josep Maria Terricabras (Catedràtic de filosofia i Director de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona), Oriol Martí (Metge i professor de psicologia social i psicoanalista), Olga Casado (Metgessa de família i membre de l’AMCT) i Lluïsa Domingo (Advocada i membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats i Advocades de Barcelona).

Alerta Solidària,

30 d’abril de 2008

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat