Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
El PSUC (oficialment subanomenat «viu») està en procés congressual. Una de les propostes de la direcció és reformar alguns articles dels estatuts. L’article 6, en el seu punt 2 (el més clar dels tres punts), diu, ara: «El PSUC VIU estableix la seva vinculació amb Esquerra Unida i Alternativa a través del treball personal, individual i lliure dels seus militants...» Amb la reforma proposada, diria: «El PSUC VIU establirà en cada moment les aliances polítiques i/o electorals acordades pels seus òrgans de direcció...»

En l’assemblea de Barcelona es va presentar una esmena en el sentit que el text quedés tal com està en l’actualitat. Aquesta esmena va ser votada per alguns companys i companyes però va perdre la votació.

Crec que aquest canvi proposat és un error. Considero que suprimir dels estatuts la menció d’EUiA com a compromís estable s’ha d’entendre com preparar el terreny per canviar l’aliança electoral que ara tenim dins EUiA. I segurament que tothom ho interpretarà així. Ja que, si fos tan sols «per tenir una llibertat hipotètica», no caldria canviar-ho. I si mai era important i urgent canviar l’aliança sempre hi hauria el recurs d’un congrés extraordinari.

Ara bé, trencar aquest compromís ho considero un error per dues raons: per consideració de Catalunya i per consideració de l’esquerra. Catalunya, per raons sociològiques, té dues possibilitats de govern: CiU o el tripartit. El tripartit no és el «nostre» govern, cert, però és considerablement millor que el govern de CiU. Separar-nos d’EUiA implicaria debilitar el tripartit (i per tant afavorir CiU). Desgraciadament no hi ha la possibilitat d’una altra combinació.

L’esquerra necessita tota altra cosa que dividir-se. Cal tenir memòria i recordar el preu que sempre ens ha costat una divisió. Sí que hi ha la possibilitat de reunir una aliança de petits grups d’esquerra radical (com ja és la FARGA, Fòrum Anticapitalista de Reflexió i Generació d’Alternatives). Però això ha de ser només en l’àmbit de la mobilització, perquè electoralment seria insignificant.

Com que venim d’una tradició que diu que som un partit de lluita i de govern, cal seguir-la i no hi ha cap contradicció a fomentar la lluita a través de la FARGA (o el que sigui) i fomentar l’acció de govern a través d’EUiA.

Demano a tots els delegats que els 23-25 de maig aniran al congrés que votin massivament una esmena en el sentit de deixar el text tal com està.

Antoni Ferret
http://www.moviments.net/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
doncs ho trobo molt ben fet.

el PSUCviu porta segles dient que si necessitem una esquerra antagonica al sistema, que si ens desmarquem per aqui, que si ens desmarquem per allà.

"L’esquerra necessita tota altra cosa que dividir-se."

Precisament necessita saber cooperar, perqué un no pot ser constantment apendix d'un projecte al que li ha passat el que li ha passat.

IU cada cop està més podrit i té tota una cuadrilla que els partaràn per al mateix lloc que ICV, partit que a europa va amb els verds. el partit de les paraules boniques i que a alemanya fins i tot estant entrant en dinamiques de pactar amb la CDU (Merkel) com a Hamburg.

m'alegro molt d'aquesta decisió.

ànims a la gent del PSUCviu! la lluita no acaba als parlaments!

PS: no hauria de dir on milito perqué es pot usar deshonestament per atacar el que he dit, però milito a l'EI.
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
El referent polític d'EUiA a Alemanya és molt clar:

Die Linke (http://www.die-linke.de).
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
"El tripartit no és el «nostre» govern, cert, però és considerablement millor que el govern de CiU. Separar-nos d’EUiA implicaria debilitar el tripartit (i per tant afavorir CiU). Desgraciadament no hi ha la possibilitat d’una altra combinació."

hi ha un tòpic en política que cal combatre. que qui no governa no es menja res, però aquest tòpic fa ús de la por que hem de combatre.

hem podeu explicar com s'ho ha fet la CUP per crèixer sense parar (tot i que lentament) i així les altres orgs. de l'EI?

s'ha de posar a la balança el que guanya i per el poble, no és només una qüestió de mals menors per bé que a alguns els ho pugui semblar.
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
no simplifiquem.

conec "die linke". tenen el mateix problema que teniu a EUiA i que per desgràcia tenim en menor mesura a l'EI i que teòricament no té el PSUCviu tot i que després sorprengui amb els malabarismes de reivindicar al mal menor. potser tindràn un missatge més coherent al ser una única organització, però estant congelats.

un debilitament de les postures clarament anticapitalistes ens pot fer fer el ridicul quant realment sigui necessàri que ens posem les piles.
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
Justament és la gent del Viu que no treballa a EUiA els qui proposen aquest canvi. Els que ens deixem la pell a les nostres assemblees no estan per les tonteries que de tant en tant se li acut a la gent de dalt...

Camarades, més feina i menys queixar-se, és així com esdevindrem majoria a EUiA.
Felicitats Albert per fer aquest pas endavant!
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
Trenqueu d'una vegada amb EUA (i sobretot amb qualsevol relacio amb ICV)i potser salvareu una mica de la dignitat perduda.
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
Ja era hora!!!

Primer regenerem el moviment estudiantil sense l´espai polític d´ICV-EUiA.

I ara el PSUC-Viu fa un pas de gegant per trencar amb les contradiccions que suposa seguir amb el neoliberalisme del govern tripartit.

I a crear noves estructures de representació institucional d´unitat popular realment rupturistes i d´unitat popular.

Borrem del mapa del progrés ja per sempre a Iniciativa i sus secuaces!!!
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
1.- Es un procés congresual, el PSUC viu encara no ha sortit de res, a veure què passa al congrés de finals de maig.

2.- Per al "carles s." home, no sé tu, estic d'acord en desplaçar políticament a ICV, però defensant el "document" del SEPC estàs desplaçant TOT lo que hi ha a AEP, no només als de JEV, sinó als de JC, CJC, tota la gent independent que hi treballa, i lo que es pitjor, a molta gent de les assemblees que no veu això amb bons ulls, i creant una fractura en el moviment estudiantil que costarà reparar. Tu també n'en portes, de contradiccions.
Re: No a la supressió d'EUiA
29 abr 2008
Hi ha organitzacions com la CUP que creixen a base de coherencia i feina de base feta per gent jove que porten molts anys ficats en política i lluites socials.

Hi ha altres organitzacions que han optat pel camí fàcil d'integrar-se dins l'estat i fer el joc al sistema (ICV=PSC), i aquesta política els ha fet crèixer en vots i en militància interessada (aquells militants que estan a sou!), però no en militància de base.

Les CUP són una organització de base i assemblearia. ICV és un partit polític tradicional vertical i no assembleari, i per tant han donat lloc a un tripartit no democrata.

Crec que PSUC VIU van en la bona direcció s'allunyen de les organitzacions polítiques ja viciades i malmeses per la corrupció del poder i el cansasi. ICV i EUiA són organitzacions velles, formade sper militància vella. Les CUP són tot potencial i energia del jovent.

VISCA LA UNITAT DE LES ESQUERRES DE VERITAT 8NO LES QUE SE'N DIUEN SINO LES QUE HO SÓN).
Re: No a la supressió d'EUiA
30 abr 2008
Que hi te a veure el moviment estudiantil?
Re: No a la supressió d'EUiA
30 abr 2008
Res. Pero el tal carles ha posat això:
"Ja era hora!!!

Primer regenerem el moviment estudiantil sense l´espai polític d´ICV-EUiA.

I ara el PSUC-Viu fa un pas de gegant per trencar amb les contradiccions que suposa seguir amb el neoliberalisme del govern tripartit."

Suposu que pel recentment document presentat pel SEPC proposant reconstruir el moviment estudiantil sense l'AEP per "grocs".
Re: No a la supressió d'EUiA
30 abr 2008
Conec el text

s'obvien certs detalls en el seu analisi.

Tot i així crec que no és el tema d'aquesta notícia.

Aqui es parla del caqnvi dels estatuts del PSUC-Viu.
En quant a això, considero que el problema no és el de participar en EUiA, sinó quin paper té aquesta.
Re: No a la supressió d'EUiA
30 abr 2008
Per la unitat comunista! Fora opurtunistes i reformistes del PSUC!

mort a Izquierda hUndida
Re: No a la supressió d'EUiA
30 abr 2008
Trobo que, tractant-se d'un text dirigit a militants (no ja simpatitzants, ni votants) d'una organització en ple procés congressual, aquest article i aquest debat que només interessa a psuqueros no fa absolutament res aquí. Des de la banda de l'organització perquè és una cosa encara a debat, des del punt de vista de tota la resta de gent, perquè ens interessa menys que una merda.

Gràcies.
Sindicato Sindicat