Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
concentració i cassolada davant del Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona
29 abr 2008
solidaritat activa contra els desnonaments!
cap veï fora del barri!
us hi esperem!
octavilla_salah.pdf
octavilla_salah.pdf (182,76 KiB)
El dia 3 d'abril de 2008, els mossos d'esquadra van desnonar a la família de Salah Achik Madih, Hassna Mahmuni i els seus tres fills petits del pis de lloguer ón vivien, al n. 7 del carrer Jaume Giralt, al costat del Forat de la Vergonya. Eren veins del barri des de fa molts anys... Els serveis socials van pagar una pensió a la familia durant tres nits, però el Patronat Municipal de l'Habitatge es nega a donar-les un pis de protecció oficial, ni a concedir-les més dies de pensió, deixant-los al carrer. Els requisits del PMH demanen per una familia de 5 membres un salari inferior als 27.000 euros anuals (2,5 vegades l'IPREM); a aquesta familia que viu d'un salari de gairebe la meitat, els serveis socials neguen fins i tot un document en que es declari perque no poden accedir a un pis, per poder almenys recorrer legalment la decisio.
Al barri del Forat de la Vergonya, el procès d'expulsió del veïnat està entrant a la seva segona fase. Després dels enderrocs massius de principis de la decada dels 2000, ara els antics habitants, reallotjats per FOCIVESA i el Patronat Municipal de l'Habitatge, estan rebent cartes
amenaçadores d'aquestes entitats. Se li demana tornar a presentar les seves dades fiscals, avisant-los que si no compleixen els requisits tindran que deixar els seus pisos.
En lloc de considerar-los com a reallotjats, els tracten com a beneficiaris comuns de HPO, amb el risc de tornar-se a trobar al carrer en qualsevol moment .
Al mateix temps, savem bé que el Patronat
manté buits molts de les HPO que té al barri. Amb l'excusa de la falta d'habitatges, s'infla artificialment el preu dels que es posen al mercat; i es mantenen terroritzats els pocs beneficiaris, com si fossin posseidors afortunats d'uns tresors precaris. No se'ls considera persones amb dret a l'habitatge, ni veïns amb dret a quedar-se al barri. L'ajuntament busca tots els mitjans possibles per treure's de sobre la població amb menys poder adquisitiu, lucrant-se i fomentant la gentrificació a la qual ha decidit abocar el centre històric i la ciutat sencera.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa