Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Iniciativa continuan "cobrint-se de glòria"
28 abr 2008
No hi ha un pam de net!
per Vicent Partal
dilluns, 28 d'abril de 2008
Dimissió
Hom no dimiteix per a donar satisfacció als altres, mai. Hom dimiteix per a satisfer la pròpia consciència, quan alguna cosa d'una gravetat important ha estat feta sota la pròpia autoritat o responsabilitat. Per això sorprèn tant que ningú no dimitisca en aquest país. Ni quan la gent sota la seua responsabilitat la fa tan grossa com segrestar oficialment durant un cap de setmana una persona que no és culpable de res, sense voler ni escoltar les obvietats que explica, sense preocupar-se ni de comprovar un currículum i unes dades ben a l'abast.

Els mossos i la justícia han protagonitzat una operació demencial a compte del cap de setmana de Manel Sanromà, una persona coneguda i notable (professor de la Rovira i Virgili, impulsor del .cat, ex-director del CAT365, fundador de Tinet...) que va ser confós sense cap motiu per un delinqüent sota recerca i va haver de passar un cap de setmana terrible detingut en els calabossos d'una comissaria, malgrat haver explicat i demostrat una vegada i una altra qui és i com és impossible que haja comès el delicte del qual l'acusaven. La insensibilitat i la robotització freda i deshumanitzada de policies i jutges davant les seues explicacions fa feredat. I més enllà de la feredat, por. Perquè d'aquest cas ens n'hem assabentat a causa que en Manel Sanromà és qualsevol cosa excepte un desconegut, però la seua peripècia és de les que posa en guàrdia, vist com van actuar de malament la justícia i la policia. I de les que fa dubtar. Hi ha hagut altres casos semblants que, pel fet de tenir un protagonista menys conegut, no han arribat al gran públic? Han pres mesures els mossos perquè no torne a haver-hi un error informàtic tan greu? Ha expressat vergonya la jutgessa per la seua arrogància?

Personalment, però, el que em sorprèn més de tot plegat és que no dimistisca ningú malgrat l'escàndol. Que ningú no haja pensat que la seua pròpia consciència li impedeix de seguir fent aquella feina, vist el mal que acaben de fer ell o els seus subordinats. Pense, no en la patrulla necessàriament, sinó en els comandaments, en la jutgessa, en algun responsable dels dos departaments implicats, en el responsable informàtic del desastre viscut... Ningú no ha mogut ni una cella. Com si fóra normal que un ciutadà qualsevol pogués passar un cap de setmana detingut perquè, sembla, que un mosso es va equivocar picant en una tecla. ¿Ningú, en el departament d'interior o en el de justícia, no ha pensat que la seua dignitat personal, la del funcionari o el polític, no podia resistir el dany infringit a aquell ciutadà? Ningú no ha pensat a dimitir com una manera de demostrar-nos als altres que els importem? Realment fan por...

Vicent Partal director ARROBA vilaweb.cat

i si això et sembla poc:

DILLUNS, 28/04/2008 - 14:36h
La policia carrega contra un centenar de manifestants que reclamava la llibertat d'en Franki
El jove egarenc, condemnat per ultratjar la bandera espanyola, l'han detingut avui per portar-lo a la presó de la Model
La policia ha carregat avui al migdia dos cops contra un centenar de manifestants que s'han concentrat espontàniament al davant de la presó Model de Barcelona, per reclamar la llibertat de Francesc Argemí, en Franki. El jove egarenc va ser condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat (vegeu-ne el reportatge de VilaWeb TV), i avui la policia l'ha detingut per portar-lo a la presó.

Els manifestants pretenen quedar-se davant de la Model fins les sis de la tarda, hora en què el col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa Comunicat">hi ha convocat (pdf) una concentració.

El Suprem espanyol desestima el recurs

Franki va ser condemnat el 2005, però no ha estat fins avui que la policia l'ha detingut per traslladar-lo a la presó perquè l'advocadessa del jove, Montserrat Salvadó, havia posat un recurs, que el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit. Així les coses, s'ha produït precisament el que temia Salvadó: el jutjat de Terrassa ha executat la sentència de seguida que ha rebut la notificació del Suprem espanyol que no havia acceptat el recurs.

Montserrat Salvadó va dir la setmana passada a VilaWeb que presentaria un recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg. Tanmateix, això no impediria que la justícia espanyola empresonés Franki.

Possibles irregularitats

Alerta Solidària diu que Argemí no havia rebut la notificació oficial d'ingrés a presó i critica que la justícia no ha seguit el procediment ordinari per a detenir-lo.

El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va fer dijous al vespre una concentració de suport a Francesc Argemí que va aplegar una vuitantena de persones que van voler fer arribar la protesta al ple municipal.

I en els temes urbanístics:

Com el 22@ viola drets fonamentals:

http://barcelonaldia.wordpress.com/2008/01/07/aixi-es-com-el-22-viola-dr/

Intents de denuncia:

http://barcelonaldia.wordpress.com/2007/11/02/a-can-ricart-ens-neguen-fi/

tancament d'Hangar:
http://www.lamakabra.org/joomla/index.php?option=com_content&task=view&i

Resposta de la sindicatura de greuges barcelonina:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/330566/index.php

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more